Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Zoran Milanović u Križevcima o prekidu prakse izručivanja udbaša

Oops...
Slider with alias none not found.
Zoran Milanović često se služi narodnom izrekom „Koga svrbi, taj se i češe“. Vjerojatno tu izreku nije imao na umu kad se je danas u Križevcima po ne znam koji put i sam “očešao” o „lex Perković”.

Zoran Milanović je dan nakon obilježavanja proboja jasenovačkih logoraša, za posjete Križevcima, prvi put jasno potvrdio da je njegova brutalna borba da na čelo Vrhovnog suda dovede Zlatu Đurđević motivirana sprječavanjem novih izručenja udbaških ubojica Njemačkoj. Istina, on te ubojice naziva tek džeparima, a moguće je da je riječ i o hrvatskim braniteljima, pa su njegovi napori državotvorni. Donosim i dijelove predstavke osuđenog šefa Udbe Zdravka Mustača koja je temelj svega ovoga što Zoran Milanović pokušava sa Vrhovnim sudom i zbog čega opet stradaju hrvatski Srbi.

Da predsjednik Zoran Milanović želi osvojiti Vrhovni sud Zlatom Đurđević kako bi spriječio izručenja udbaških ubojica upozorio je u otvorenom pismu dr. Josip Stjepandić predsjednik HAZUDD, čelnicima Njemačke Merkel, Lambrecht i Maas.

U Saveznoj Republici Njemačkoj, prema iskazu članova obitelji, i dalje se istražuju ubojstva Hrvata Nikole Miličevića (1980. u Frankfurtu) i Ɖure Zagajskog (1983. u Münchenu), gdje tragovi vode prema bivšim djelatnicima Udbe koji žive u Hrvatskoj. To otvara perspektivu, koja nije posve nerealna, da Savezna Republika opet Hrvatskoj podnese zahtjeve za izručenje osumnjičenika.
Kako bi Vrhovni sud Republike Hrvatske, kojim bi predsjedala gospođa Ɖurđević, odlučio o tome zahtjevu, lako je razvidjeti iz njezinih javnih izjava.

To ovome unutarhrvatskom imenovanju daje novu, europsku dimenziju.
Stoga Vas u ime naših članova i drugih zainteresiranih strana molimo da utječete na svoje hrvatske kolege kako bi se osiguralo da se na čelna mjesta imenuju samo ljudi bez hipoteke jugokomunizma i Udbe.
Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

A Bože Vukušić, kojeg je Zdravko Mustač u svojoj predstavci Saboru proglasio agentom BND-a, u reakciji na Milanovićevu izjavu u Križevcima, napisao je na svojoj fb stranici između ostalog:

[quote color=”#000000″ bgcolor=”#dd9d3e” bcolor=”#dd0d0d”]

Zoran Milanović često se služi narodnom izrekom „Koga svrbi, taj se i češe“.
Vjerojatno tu izreku nije imao na umu kad se je danas u Križevcima po ne znam koji put i sam “očešao” o „lex Perković”…
Nadajmo se da ovaj put Zoran Milanović zaista govori istinu i da se iza njegove brige ne skrivaju neka nova udbaška imena poput Miše Deverića protiv kojih su otvorene istrage u Njemačkoj ili ne daj bože neka krupnija riba iz kriminalnog miljea povezana s nekim od njegovih sponzora.

[/quote]

  1. […] do znanja da je kandidatura profesorice Đurđević povezana s pitanjima Udbe, otvoreno rekavši u Križevcima da se sudska praksa izručivanja po EUN-ima u slučaju zastare mora […]

  2. […] Milanovićevom saborskom izvršitelju, ekonomistu po struci, koji vodi odbor za pravosuđe (kako ga stalno krsti umirovljeni profesor ustavnog prava Branko Smerdel) žuri se da Dobronić što prije bude izabran za predsjednika Vrhovnog suda iz istih razloga kao Zoranu Milanoviću i Zdravku Mustaču. Pokušati instalirati svog čovjeka koji bi pokušao blokirati pet novih EUN-ova za udbaške ubojice koji su u pripremi. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: