Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Zlata Đurđević savjetuje Radovana Dobronića oko EUN-a

Oops...
Slider with alias none not found.

Radovan Dobronić će imenovati Zlatu Đurđević savjetnicom predsjednika Vrhovnog suda, jer bez nje na novom poslu ne bi mogao funkcionirati obzirom na insuficijentnost socijalnih vještina. Kuloari na VS-u šuškaju da mu je ona pisala i dio kandidacijskog programa oko EUN-a i ustaškog pozdrava. 

Elvir Mešanović ih ulovio na djelu

Novinar N1 televizije Elvir Mešanović ulovio je u nedjelju na kavi Zlatu Đurđević i Radovana Dobronića. Prizor nije bio režiran. Nisu sjedili na špici (Trg bana Jelačića ili Bogovićeva). Nije ih snimio profesionalni fotoreporter. Predsjednik Vrhovnog suda našao se pred svoj prvi radni dan na novoj dužnosti sa ženom bez koje ne bi dobio taj posao. 

Zlata Đurđević ga nahvalila još na sjednici odbora

Milanovićeva prva kandidatkinja za ukidanje izručivanja udbaša, profesorica Đurđević, je na sjednici saborskog odbora za pravosuđe 09. rujna o.g. suflirala Radovanu Dobroniću da DSV protiv njega vodi inkvizicijski postupak, nahvalila ga kao intelektualca i profesionalca, upravo pravu osobu za predsjednika Vrhovnog suda. Na početku 14-minutne snimke koju sam izdvojio iz Dobronićevog četverosatnog izlaganja i saslušanja u Saboru, jasno se vidi da je da je isti očekivano i s veseljem dočekao njeno javljanje. Kasnije, odgovarajući pokazao je vidnu nervozu, sličnu onoj kao kad je odgovarao na pitanja Karoline Vidović Krišto. Na prethodnom saslušanju Zlate Đurđević na ovom saborskom odboru, upravo je Karolina Vidović Krišto uspjela izbaciti iz takta Milanovićevu kandidatkinju pitanjima o zastari za udbaške zločine. Krugovi bliski Vrhovnom sudu pretpostavljaju da je profesorica Đurđević osobno napisala, odnosno formulirala dijelove Dobronićevog programa koji se tiču zastare kod EUN-a i zabrane ustaškog pozdrava. Pretpostavke se temelje na više indicija, a neke od njih su: u tim dijelovima programa nema karakterističnih disleksičnih i diskalkuličnih pogrešaka, i rečenični stil je sasma drukčiji od Dobronićevog. 

Socijalna fobija i vruća tema EUN-a

Predsjednik Vrhovnog suda pokazuje jasne znakove socijalne fobije. To je veliki problem za tako javnu, istaknutu upravljačku funkciju. On će zaposliti profesoricu Zlatu Đurđević kao svoju savjetnicu, ali ona neće moći umjesto njega komunicirati s ostalim sucima VS-a ili javnošću. 

Ni profesorica Đurđević nema osobito razvijene socijalne vještine. Recimo, prečesto naglašava kako nije poznavala Zorana Milanovića dok ju on nije odlučio predložiti za predsjednicu VS-a i Radovana Dobronića dok ga nije srela na saborskom odboru. Nitko ju nije pitao je li ih poznavala ili nije. 

Njih dvoje bi sada trebali provesti plan zbog kojeg su uopće postali kandidati - pripremiti teren i sazvati Opću sjednicu VS-a na temu promjene sudske prakse u slučajevima izručenja udbaša po EUN-u. 

Profesorica Đurđević će biti Dobronićeva spona s predsjednikom Zoranom Milanovićem, bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i udbašima Josipom Perkovićem i Zdravkom Mustačem. 

Svi na Vrhovnom sudu znaju za njihov plan i oduprijet će im se. Predsjednik Vrhovnog suda i njegova specijalna savjetnica ubrzo će puniti novinske rubrike skandalima, pa je lako moguće da Dobronić neće na ovoj funkciji dočekati ni 2022-u, a kamo li da će  ostati na VS-u do svoje 70-e godine. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.