Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Za Dobronića – spremni!

Najednom su udbodesničari postali svjesni da im je taj predsjednik Vrhovnog suda, kojeg su podržavali jer je kandidat predsjednika Zorana Milanovića, uvalio identitetsku kajlu. Ima i onih koji će pravdati Milanovića da nije znao da je Dobronić protiv "Za dom spremni, u suprotnom, ne bi ga podržao.

Oops...
Slider with alias none not found.

Protiv ZDS i izručenja vitezova udbaša

Radovan Dobronić po svojim nastupnim izjavama kao predsjednik Vrhovnog suda, gdje se okomljuje na ustaški pozdrav "Za dom spremni", samo je još jedan u nizu udboljevičara koji je nasadio udbodesnicu.

Najednom su udbodesničari postali svjesni da im je taj predsjednik Vrhovnog suda, kojeg su podržavali jer je kandidat predsjednika Zorana Milanovića, uvalio identitetsku kajlu. Ima i onih koji će pravdati Milanovića da nije znao da je Dobronić protiv "Za dom spremni, u suprotnom, ne bi ga podržao. Takvi ispadaju budale na kvadrat jer je Dobroniću osudu ustaškog pozdrava kao i prethodno ukidanje izručivanja udbaša, stavio u program upravo Zoran Milanović, navevši ih kao svoje uvjete da se sudac općinskog trgovačkog suda kandidira za predsjednika Vrhovnog suda.

Priča oko pozdrava Za dom spremni i predsjednika Vrhovnog suda lansirana je iz udbolijevog političkog spektra da bi se polariziranjem i unošenjem zabune na desnici oslabilo Andreja Plenkovića i pripremilo put za zabranu izručivanja udbaša. Sadašnja udbodesnica koja se pjeni na Dobronića zbog stava o ZDS bit će uz njega i Milanovića čim se oni usprotive izručenju Njemačkoj vitezova Domovinskog rata, dvojice pukovnika HV-a Tomislava Mičića i Tihomira Oreškovića. Zato je od udboljevice posebni zadatak dobio nezavisni zastupnik Milan Vrkljan. On treba razbiti pozitivni javni učinak osuđujućeg stava Domovinskog pokreta o Dobronićevom "ZDS-u" i banu na izručenje udbaša. Sa strane desnice Most i Suverenisti su prednjačili u podršci Radovanu Dobroniću još kao kandidatu mada su im njegovi stavovi o ZDS i UDB-i izneseni u programu, pa i na saslušanju u saborskom odboru, morali biti poznati. Karolina Vidović Krišto ga je na saslušanju čak pitala o zastari kod Udbinih ubojstava, pa je mucao i znojio se. No, ni ona nije izražavala protivljenje uoči glasanja na plenarnoj sjednici.

 

Spremni za iznošenje pobijenih

 

Milan Vrkljan, koji je svojedobno u Škorinom DP-u slovio za najvećeg desničara, čija ja svakodnevna meta bio Milorad Pupovac, napao je čelništvo DP-a stavši na stranu Dobronića. Isti taj Vrkljan poznat je iz više iskaza Fatime Skule Tomičić koja je iskazivala raznim istražiteljima ratnih zločina u Gospiću da su on i Darko Milinović iznosili leševe iz prostorija Kriznog štaba za Liku, a što da im je zapovijedio Tihomir Orešković.

Milan Vrkljan je do nedavno bio u političkoj sjeni i nikad ga nitko nije pitao komentar tvrdnji koje je Fatima Skula Tomičić izrekla u ovom videu i drugim svjedočenjima hrvatskim vlastima.

Poguranac od Manolića

Manje je poznato da je obitelj Vrkljan (Milan, sestra Mirjana Vrkljan Radošević, brat Josip Vrkljan i pokojni otac Juraj) kupila ugostiteljsko poduzeće Jadran od države i "Industrogradnje" uz pomoć Manolićevih ljudi, bivšeg direktora Industrogradnje Mate Ćopa i bivšeg direktora Jadrana Zdenka Bande. Potonji je bio i šef Manolić-Mesićevog HND-a za Liku. 

Kada su se o vezama s Manolićem obitelji Vrkljan počelo objavljivati na društvenim mrežama, sumnja je pala na umirovljenog agenta SOA-e Zorana Kotnika. Sumnjalo se da je on to objavio pod lažnim profilom Zoks Vrana Kotnik. 

Agent  Kotnik je kasnije policiji prepričao da mu je Manolić dodijelio osiguranje, spomenutog Zdenka Bandu i nekog Žarka Bašu Grofa, da bi im se pridružio i brat saborskog zastupnika Vrkljana, Joso. Zdenko Bando je osobno upoznao Josu Vrkljana i Zorana Kotnika. 

Agent Kotnik kao meta

 

Orešković Ivkošić spremni
Tihomir Orešković je ulazak Hrvatske u EU 2013-e proslavio kod Stipe Ivkošića u Zmijavcima. Bivši HNO-ov terorist podignuo je u svom dvorištu spomen obilježje terorističkoj HRB-ovoj Bugojanskoj skupini.

 

Spomenuta Manolićeva ekipa uvjeravala je agenta Kotnika da je on meta Tihomira Oreškovića. Kotnik je svojedobno pričao da je zamjenik načelnika SZUP-a centar Zagreb, Joso Orešković organizirao atentat na njega u čemu da su sudjelovala i dvojica Ličana iz SZUP-a Milan Ackar i Stipe Vrkljan. Joso  Orešković je svojedobno kao inspetor zagrebačke Udbe držao na vezi braću Tihomira i Ivicu Oreškovića, a 1991/2 bio je načelnik policije u Otočcu. Ivica Orešković je pretprošlo ljeto čak zvao agenta Kotnika i grubo mu preporučio da ga više nigdje ne spominje. 

Očito se atmosfera oko izručenja udbaša pregrijava, a agent Kotnik razmišlja o napuštanju Hrvatske.

80%
Awesome
  • Design
  1. […] Za Dobronića – spremni! […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: