Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Vrhovni sud: Dobronić odustaje, Mrčela postaje predsjednik

Oops...
Slider with alias none not found.

Neslužbeno doznajem da Dobronić odbija pozive na televizijska sučeljavanja s ostalim kandidatima, a neki izvori ozbiljno napominju da je i pred obznanjivanjem odustajanja od ove utrke. Tako predsjedniku Milanoviću neće preostati ništa drugo nego da Marina Mrčelu predloži Saboru da vodi Vrhovni sud.

Boris Rašeta u tjedniku Express nastavlja pritisak na premijera Plenkovića da prihvati predsjednikovog kandidata za Vrhovni sud Radovana Dobronića u zamjenu za predsjednikove supotpise za imenovanje u diplomaciju Plenkovićevih kadrova: Tene Mišetić, Martine Bienenfeld, Zvonimira Frke Petešića, Mire Kovača i Davora Ive Stiera.

Plenković u zamci korupcije

Šutnja s Plenkovićeve strane, odnosno samo komentar da treba pričekati Opću sjednicu Vrhovnog suda i raspravu na saborskom odboru za pravosuđe, u redovima promilanovićevskih medija tumači se zapravo kao pristanak na predsjednikovog kandidata.

Tako još jedna Styrijina novinarka Petra Maretić Žonja sugerira da su se Milanović i Plenković dogovorili i da ćemo za dva tjedna dobiti Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda.

Kada bi Plenković pristao na deal s Milanovićem pao bi u zamku političke korupcije iz koje se ne bi izvukao do kraja mandata. Ne samo da bi ga rekatario Milanović nego i drugi dionici političke scene. Uz to, pokazao bi da mu je važnije uhljebljivanje svojih ljudi u diplomaciji od principa da neće popustiti ni jednoj Milanovićevoj ucjeni da na čelo Vrhovnog suda dođe netko tko bi makar i pokušao onemogućiti praksu izručivanja udbaša Njemačkoj, a što je Milanovićev glavni motiv u ovoj priči, a kojem su prisegnuli propala kandidatkinja Zlata Đurđević, a i Radovan Dobronić. 

U programu za Vrhovni sud sedam puta napisao pogrješka

Nakon što sam u prethodnom tekstu sugerirao da bi se iza anonimnog komentatora DŠ koji kritizira Marina Mrčelu, utuživo piše o predsjedniku Visokog upravnog suda Anti Galiću i hvali predstavku Zdravka Mustača, mogao kriti sam Milanovićev kandidat Radovan Dobronić, njegovi komentari su prestali.

Između ostalog, indikativno je bilo da je anonimni komentator upotrijebio oblik pogrješno.

Takav rijedak oblik sudac Radovan Dobronić u svojoj prijavi za predsjednika Vrhovnog suda upotrijebio je sedam puta. Donosim i dokaz, a ako se slika ne vidi u tekstu, kliknite na nju da se otvori u novom prozoru.

Vrhovni sud prijava Dobronić pogrješka

 

Predsjednik Dobronića pustio niz vodu

Predsjednik Milanović u Kijevu je na ovu temu rekao samo nekoliko riječi.

Govoreći o imenovanju suca Dobronića za šefa Vrhovnog suda, Milanović je kazao: “Ja sam svoje rekao, a o njemu govori njegov rad.”

Dobronić je jako nestabilan kandidat, a Plenković, posebno nakon što je maksimalno ojačao u parlamentu nakon rasula u SDP-u i DP-u nema razloga pristajati na Milanovićeve ucjene. Povrh svega, ispalo bi da je žrtvovao časnog Marina Mrčelu, kojem jedinu zamjerku na rad imaju protivnici izručenja udbaša Josipa Perkovića i Zadravka Mustača.

Stoga se prije čini da se Milanović boji što čeka njegovog kandidata u danima koji predstoje i preko sebi sklonih novinara želi isprovocirati Plenkovićevu ili reakciju nekog iz HDZ-a. Pri tom, predsjednik ne pruža baš potporu Dobroniću, pa se ovaj pokušao kao anonimac sam boriti na mom portalu.

Neslužbeno doznajem da Dobronić odbija pozive na televizijska sučeljavanja s ostalim kandidatima, a neki izvori ozbiljno napominju da je i pred obznanjivanjem odustajanja od ove utrke. Tako predsjedniku Milanoviću neće preostati ništa drugo nego da Marina Mrčelu predloži Saboru da vodi Vrhovni sud.

  1. […] Vrhovni sud: Dobronić odustaje, Mrčela postaje predsjednik […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: