Oops...
Slider with alias none not found.

Tihomir Orešković, u Udbi poznatiji kao "Oro", bio je posebni gost otkrivanja spomen ploče žrtvama iz Široke Kule u zadnjem ratu. 

 

Suradnik Oro se križa i klanja

Neformalna skupina Ličana u Zagrebu, na čijem čelu je suradnik Udbe i osuđeni ratni zločinac Tihomir Orešković, nedavno je, u suradnji s potpredsjednikom vlade Tomom Medvedom, županom Ličko-senjskim Ernestom Petryijem i gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem, otkrila spomen ploču žrtvama Široke Kule u zadnjem ratu. Čitala su se imena ne samo stradalih mještana Široke Kule i njenih zaseoka nego ubijenih s područja Perušića. Široka Kula administrativno spada pod grad Gospić, a zaseok Bukovac Perušićki, čije su žrtve pripojene širokokulskim, uvijek je spadao i spada pod općinu Perušić. Od sedam osoba koliko je ubijeno u Bukovcu Perušićkom 16. listopada 1991-e, a što je poslužilo kao povod za streljanje zatočenih civila iz Gospića u perušićkoj vojarni, na spomen obilježju u Širokoj Kuli ne nalaze se imena tri ubijene: Ane Pocrnić, njenog sina Mile i snahe Marije. 

Suradnik Oro popustio

    Obitelji ubijenih bake, mame i tate su se tome suprotstavile jer ne vjeruju u službenu priču da su im najmilije pobili četnici; jer sumnjaju da je i to organizirao Tihomir Orešković; jer se još uvijek vodi kazneni postupak u toj stvari... Pod prijetnjom tužbe, inicijatori u Zagrebu su popustili te sa ploče maknuli:  Anu, Mariju i Milu Pocrnić. 

Continue Reading
80%
Awesome
  • Design