Ovaj Portal promovira ljudska prava, sekularnost i slobodu izražavanja

Autor:

Željko Peratović

Željko Peratović

Potpredsjednik Centra za građansku hrabrost. Član Upravnog odbora Matice BiH, Zürich, Švicarska. Autor i glavni urednik 45lines.com. "Ich werde über eure schreckliche Vergangenheit schreiben, die zur Geschichte werden wird."

Vezani članci

12 Comments

 1. Pingback: Tužim generala Glasnovića zbog govora mržnje, za klevetu i uvredu - 45lines

 2. Pingback: Štedul htio kupiti "Katran", a u GB živio kao socijalni slučaj - 45lines

 3. 10
  Avatar

  Jerko Begic

  ..,,I dok je Slobodan Praljak još bio na hrvatskom ratištu u Sunji, Slavko Grubišić odlazi u veljači 1992-e s Antom Rosom i njegovim savjetnicima Tihomirom Oreškovićem i Tomislavom Mičićem u BiH.,,

  Bio sam u to vrijeme u Hercegovini i nisam vidio Tihomira O. iTomislava M. pa mislim da nisu tu ni bili.Tomislav je istina dolazio ali samo jednom ito u Livno a da li je dolazio vise puta ne znam ali vjerojatno zna Ivan Cerovac jer je cesto posjecivao Tomislava M. u stabu ito ulazeci na straznja vrata. Ti si sa Ivanom cini mi se dobar pa ga pitaj.

  Odgovori
 4. Pingback: Doušnik Trusić javlja Praljku da će ga Tuta ubit - 45lines

 5. Pingback: Tuta preko Perkovića žicao za kriminalce značke SIS-a od Šuška - 45lines

 6. Pingback: Petrović optužuje ICTY za ubojstvo Slobodana Praljka - 45lines

 7. 9
  Avatar

  Jerko Begic

  evo jos SAMO jedno pitanje -primjer-: ako netko ubije jednog covjeka i nitko ne vidi,ubojica moze pobjeci da ne ostavi tragove…po tvom taj ubojica odlazi spavati u stan ubijenog gdje ce sigurno doci policija umjesto da je vec dugo u drugoj drzavi PA TU NEMA LOGIKE.

  ili je mozda taj toliko hladnokrvan i drzak EEEE za to treba bome imati VELIKA MUDA.

  Odgovori
 8. 8
  Avatar

  Jerko Begic

  Nikola Šubić Zrinski branio je Beč od Turaka i umro je od Turske ruke a Petar Zrinski njegov praunuk je zajedno sa svojim šurjakom Fran Krstom Frankopanom htjeo sa tim istim Turcima sklopiti savez i napasti Beč.Hrvati danas slave obadvojicu,gdje je tu logika.

  Mirko Praljak rusi Hrvatsku njegov sin Slobodan bori se da stvori novu Hrvatsku i hrvati danas Hrvati pljuju na obadvojicu.gdje je tu logika.

  Eugen Pusić bio je poručnik i sudija u vojsci NDH tokom Drugog svetskog …
  znaci sudija u zlocinackom rezimu,-…eee za to se moralo imati zasluge…-
  a njegova djeca danas PLJUJU po Hrvatskoj i Hrvatima i nitko ,,ne sme bre da ih kritizira,,
  EEEEE JEBEM TE LOGIKO.

  Odgovori
 9. 7
  Avatar

  Jerko Begic

  Evo sat vremena sam pisao i onda sam negdje nesto stisnuo i sve mi nestalo…izgleda nije za mene pisanje.Ipak zelim ukratko jos jednom,,Bio sam u Uskoplju kad je zapoceo prvi sukob sa Bosnjacima.Bio sam Satnik u jedinici koja je tada imala ime Ahmet Memisevic i bila je pod zapovjednistvom Slavka Grubisica.Garantiram zivotom da ta jedinica koja je bila sastavljena i od Muslimana i Hrvata u tom sukobu nije ispalila niti jedan metak.Osobno sam naredio da nitko od nasih vojnika ne smije napustiti Vojarnu.To je istina i spreman sam u svako vrijeme da odemo zajedno u Uskoplje i da razgovaramo sa ljudima, (sa Bosnjacima i sa Hrvatima)koji su tad bili u Uskoplju.Taj dan je negdje na punktu? ubijen jedan nas vojnik Zvonko Krajina koji je prije sukoba optisao ispratiti brata i nije nosio oruzje uz sebe. Znaci ako Slavkova vojska nije ispalila NITI JEDAN METAK kako je onda moguce da Ti napises

  ,,Slavko Grubišić, koji se po dolasku u Hrvatsku i BiH predstavljao velikim sljednikom ideja Ante Pavelića i muslimane smatra “cvijećem hrvatstva”, po direktivi iz Gojka Šuška, hrvatskog ministra obrane, a u organizaciji njegova pomoćnika, zadnjeg šefa hrvatske UDBA-e, organizirao je u BiH prve postrojbe HVO-a i započeo sukobe s Bošnjacima.,,

  Kakve Ti imas dokaze da je Slavko zapoceo sukobe sa Bosnjacima.
  Izgleda mi da nisam vise pametan ako sam ikada bio ili si Ti drzak i bezobrazan.

  Prije sam jako cijenio Tvoju borbu za pravdu ali se sad pitam je li Ti nepravdom zelis pobijediti nepravdu.

  Odgovori
 10. 6
  Avatar

  Jerko Begic

  INTERESANTNO…… i raduje me da se netko dotakne ovakve teme.

  Ali? Pita se Ivanka Marković
  ,, Zanima me što će dalje. Sigurno će se javiti netko od povjesničara /čestitih/ i reći pravu istinu.,,…

  Sumnjam da postoji netko tko ZNA PRAVU ISTINU.SAMO DRAGI BOG ZNA ISTINU. Postoje pojedinci koji znaju dijelove istine i moguce je od tih dijelova sklopiti neki mozaik ali nikada ne punu istinu.
  Ovaj put ne zelim nikoga ni braniti ni napadati-osudjivati.
  Vesna Pusic je rekla da je Praljak zrtva Hrvatske politike i onda je u medijima od mnogih napadnuta.
  Na zalost istina je: Praljak je zrtva Hrvatske politike ali ne samo ove od 91. nego i one od 41. i one od 45. i one stare 300,500 i 1100 godina.Dokaz nase glupe,izdajnicke i egoisticke politike se vidi danas u rezultatima koji su pogubni za Hrvatsku.
  Osobno sam sreo Praljka samo jednom u zivotu ito 13. 06.1992. godine u mom selu kad kad je bila Prisega A.B.B ja sam dolazio prema skoli gdje je bila prisega a Praljak se udaljavao u suprotnom smjeru.Prepoznao sam ga jer sam ga vidio na TV.Posto sam znao iz price od mog oca ko je bio M.Praljak rekao sam nakon kratkog,,upoznavanja,, Tvoj otac je tukao moga oca a pokojni General je odgovorio ..,,pa onda udari i ti mene,,necu odgovorio sam i otisao.Sa mnom u drustvu je bio Mate Ivankovic iz Uskoplja.Nisam bio simpatizer Slobodana Praljka i to sam javno izrazavao.Tako sam dosao u razgovor sa poznanikom koji je isao u gimnaziju na Sirokom Brijegu skupa sa Slobodanom gdje je moj stric bio profesor.Taj poznanik mi je rekao :Jerko ti nisi u pravu,Slobodan se nikada nije slagao sa njegovim ocem glede Hrvatske politike i cak se sa njim sukobio zbog razlicitog misljenja.
  Slobodan je sa nama uvijek bio za ,,HRVATSKU,, stvar.Slobodan je cak patio zbog toga sto mu je otac radio.
  Danas kad se sjetim da je Slobodan otisao setati kad su drugi slavili znam da je otisao jer je znao da ce se tu sigurno naci ,,budala kao sto sam i ja bio,, koji ce ga napadati za ono sto on nije kriv.

  Ako se pogleda koliko je sa njegove strane bila potreba da se Slobodan ukljuci u Domovinski rat niti je morao niti mu je trebala karijera.Zasto se ukljucio u taj,,PROKLETI RAT,,.
  Danas mislim da je on htjeo makar malo isporaviti on zlo koje je napravio njegov otac.

  Da li je tako ne znam ali znam da Slobodan nije kriv za ono sto je radio Mirko.
  Sto se tice sukoba u Uskoplju 92. godine bio sam svijedokom i o tome cu kad se odmorim za koji dan.

  Odgovori
 11. Pingback: Mate Bašić "zatvoren" zbog Slobodana Praljka - 45lines

 12. 5
  Avatar

  Ivanka Marković

  Spinovi već rade. Zanima me što će dalje. Sigurno će se javiti netko od povjesničara /čestitih/ i reći pravu istinu.

  Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2014 45lines. All Rights Reserved

%d blogeri kao ovaj: