Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Psihijatar Herman Vukušić bio je u pravu za Milanovića

Sada kada je na čelu Vrhovnog suda njegov kandidat Radovan Dobronić koji je obećao preispitati praksu izručenja po EUN-u, nervoza kod Milanovića raste. Objavljeno je da Njemačka vodi istragu protiv pukovnika Tomislava Mičića i Branka Bradvice za ubojstvo emigranta Joze Miloša iz 1979-e i svaki tren se čeka kada će u Hrvatsku biti poslani zahtjevi za njihovo izručenje.

Oops...
Slider with alias none not found.

Sapun i parfem

 

Portret Zorana Milanovića u ciriškom Tages Anzeigeru kojeg je napisao Enver Robelli prvi je izvanbalkanski kritički osvrt na populističkog hrvatskog predsjednika.

Novinar je prije svega zamjerio Milanoviću rasistički stav prema Bošnjacima u BiH:

Otkako je početkom siječnja 2020. izabran za predsjednika, Milanović je više puta iskazivao upitne hirove. Bivši socijaldemokrat postao je populist koji voli provocirati – posebno u pravcu Bosne i Hercegovine. Bosanskim muslimanima, kaže, prije svega treba dovoljno sapuna i parfema prije nego što pomisle na restrukturiranje države. U Sarajevu je ta izjava doživljena kao rasistička uvreda.

Robelli potom ističe da Milanović hvali čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika; odaje počast ratnom zločincu Slobodanu Praljku koji se otrovao u sudnici Haaškog suda; rehabilitira Branimira Glavaša, kojemu se u Osijeku sudi za ratne zločine…

Srećom nema atomsku bombu

On opisuje prepirku predsjednika i ministra obrane kao svađu dva pijanca u balkanskoj krčmi. Milanović je za Banožića rekao da je nacist (Gauleiter), a ministar obrane za predsjednika da je psihijatrijski slučaj. Robelli zaključuje izjavom psihijatra Hermana Vukušića koji je za Milanovića rekao: Srećom, on nema atomsku bombu.

U cijelom prikazu, švicarskom autoru može se zamjeriti samo ovaj paragraf:

Milanović, koji je Hrvatsku uveo u EU kao premijer 2013. i koji se smatrao proeuropskim svjetionikom nade, sada se također bavi povijesnim revizionizmom.

Povijesni revizionist od 2013-e

Možda je Milanović bio proeropski svjetionik nade sve do 28. lipnja 2013-e, ali od tog dana sigurno više nije. Dva dana prije službenog ulaska Hrvatske u EU (01. 07. 2013-e) hrvatski je parlament, u kojem je Milanović imao kao premijer većinu, izglasao tzv lex Perković, izmijenjeni Zakon o pravosudnoj suradnji s EU kojim je onemogućeno izručenje Njemačkoj Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, dvojice šefova jugoslavenske komunističke tajne policije.

Već tim činom Zoran Milanović je pokazao povijesni revizionizam. Europska komisija je zaprijetila njegovoj vladi, a hrvatski sudovi su neovisno zaključili da hrvatska zastara za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića ne vrijedi i optuženi Perković i Mustač bili su izručeni Njemačkoj.

Vrhovnog Dobronić Mustač Perković Milanovića

Dok se Milanović bavio privatnim poslom, šefovi komunističke tajne policije u Njemačkoj osuđeni su na doživotni zatvor i vraćeni u Hrvatsku na izdržavanje kazne. Milanović je u kampanji za predsjedničke izbore 2019. rekao da su njih hrvatski suci nezakonito izručili.

Nervoza raste

Milanovićeva kampanja za čelno mjesto na Vrhovnom sudu trajala je cijelu ovu godinu, gdje je želio dovesti osobu koja je obećala revidirati praksu izručenja ubojica komunističke tajne policije (prof Zlata Đurđević, sudac Radovan Dobronić). Za Perkovića i Mustača je govorio da su zaslužni za stvaranje i obranu Hrvatske i da treba ukinuti praksu izručivanja hrvatskih državljana po EUN-u ako su djela za koje se terete u zastari.

Sada kada je na čelu Vrhovnog suda njegov kandidat Radovan Dobronić koji je obećao preispitati praksu izručenja po EUN-u, nervoza kod Milanovića raste. Objavljeno je da Njemačka vodi istragu protiv pukovnika Tomislava Mičića i Branka Bradvice za ubojstvo emigranta Joze Miloša iz 1979-e i svaki tren se čeka kada će u Hrvatsku biti poslani zahtjevi za njihovo izručenje.

Psihijatar Herman Vukušić bio je u pravu.

  1. […] Davor Gjenero već dulje vrijeme u politici Zorana Milanovića, prvenstveno prema Bosni i Hercegovini, vidi ruski utjecaj. On Milanovića s Rusima povezuje preko […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: