Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Počela bitka oko Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda

Oops...
Slider with alias none not found.

Radovan Dobronić se prije 15 godina javio na natječaj za predsjednika Visokog trgovačkog suda da bi, iz samo njemu znanih razloga, prije kraja natječaja sam povukao prijavu. Do početka zasjedanja parlamenta ima dovoljno vremena da povuče i ovu za predsjednika Vrhovnog suda. 

Činjenicu da se kandidat predsjednika Milanovića za presednika Vrhovnog suda, Radovan Dobronić, izrazio u svom programu negativno o izručenju udbaša, osim ovog portala, do sada su primijetili tek portali narod i dnevno.
Za razliku od naroda koji je objektivno i neutralno o tome izvijestio, dnevno je nastavio sa širenjem promilanovićevske propagande da su se predsjednik i premijer dogovorili oko predsjednika Vrhovnog suda u sklopu političke trgovine.
Narativ o političkoj trgovini (dogovoru) podupire otvoreno sam predsjednik, a gura ga i bivši posebni savjetnik premijera Plenkovića, Krešimir Macan.

Proglasio Dobronića nedoraslim za predsjednika Vrhovnog suda

Milanović u srijedu uopće nije djelovao zadovoljno, a da je zaista uspio istrgovati na čelo Vrhovnog suda osobu koja bi Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču jamčila da će se potruditi ukinuti praksu izručivanja udbaša, to bi svojim ponašanjem i pokazao.
Daleko raspoloženije djelovao je sudac Ivan Turudić. Nakon što je predsjednik kazao da se Dobronić ne eksponira u javnosti i da nitko ne iznosi primjedbe protiv njega, oglasio se Turudić kritizirajući njega i njegovog kandidata.

Ležerni Plenković

Iako se Turudić nije osvrnuo na Dobronićevu namjeru da kao predsjednik Vrhovnog suda preispita izručivanje udbaša, sasvim je jasno da će njegov istup u srijedu otvoriti upravo tu frontu.

Sutra će Opća sjednica Vrhovnog suda dati pozitivnu ocjenu Marinu Mrčeli, a moguće je da dobijemo čak i objašnjenje zašto se smatra da Radovan Dobronić nije prihvatljiv.

Do početka jesenjeg zasjedanja parlamenta je još dva tjedna. Plenković je majstor timinga i procedure. Ležerno se danas nasmijao na novinarsku primjedbu da bi dogovor oko čelne osobe za predstojnika Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost, mogao značiti i dogovor oko Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda.
Daleko ste otišli, rekao je i dodao da o toj temi još nije bilo razgovora na parlamentarnoj većini.

Radovan Dobronić se prije 15 godina javio na natječaj za predsjednika Visokog trgovačkog suda da bi, iz samo njemu znanih razloga, prije kraja natječaja sam povukao prijavu. Do početka zasjedanja parlamenta ima dovoljno vremena da povuče i ovu za predsjednika Vrhovnog suda.

 

 

 

 

 

  1. […] Počela bitka oko Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: