Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Kamenovanje naše obitelji od strane transfoba – Pilsel

Oops...
Slider with alias none not found.

“Drago Pilsel: Uzasni spot. Čista agresivnost. Zloupotreba dijeteta (kći novinara Željka Peratovića koji ovime daje papa in boca Karamarku koji ga je prozivao kao lošeg roditelja). Pucanj u stopalo. Nevjerojatan promašaj organizatora Gay Pridea u Zagrebu. Poruka je da heteroseksualni parovi su za vatru?!

Ovo je fejsbuk uvod Drage Pilsela u objavljivanje HINA-ine vijesti o tome da je Pravobranitelji za djecu Mili Jelavić prijavio spot udruge Zagreb Pridea u kojem glavnu ulogu ‘Djevojčice koja je spalila majku i oca”, kako ju je na vrhuncu medijske hajke okrstila Slobodna Dalmacija preko cijele stranice, igra naša kćer, na koju je 2009. nasrnula policija Tomislava Karamarka, a zbog čega smo morali emigrirati iz zemlje. Dakle, glavna meta Drage Pilsela je bila naša heteroseksualna obitelj, a LGBTIQ zajednicom poslužio se samo kao sredstvom. Nakon što je Zagreb Pride priopćenjem od 11 sati u srijedu povukao ‘kontroverzni spot’ i nakon sto se na njemu osim Pilsela izredao i monopolist na polju dokumentaristike o ljudskim pravima redatelj Nenad Puhovski, ošamućenog organizatora cipelare udruge Iskon, Kontra i Domine, a nas Večernji list i Slobodna Dalmacija stavljaju pred streljački stroj.

– Ti u ovome ne vidiš ništa sporno, a svi su to osudili?! Ti bi opet svoje dijete uključio u sličan kontroverzni projekt?!, pucala je kolegica iz Večernjeg lista.

-Jesu li vas vec kontaktirali iz Ureda dječje pravobraniteljice, bila je samilosnija kolegica iz Slobodne Dalmacije.

Još su uviđavniji bili njeni urednici koji su tekst na cijeloj stranici naslovili: ‘Djevojčica spalila majku i oca’.

Pilsel Večernjak
Naslov u Slobodnoj Dalmaciji

Sreća u nesreći, roditelji djece i osoblje škole koju pohađa naša kćer, upoznali su nas nakon povratka iz švicarskog azila i vrlo dobro znaju zašto smo bili izbjegli/protjerani. Ni našu kćer, a ni nas nitko nije krivo pogledao.

No, to ne bismo mogli reći za moju novinarsku zajednicu.

Danas na prideu prilazile su nam mnoge oduševljene LGBTIQ osobe s pitanjima: Jel to mala iz spota? Možemo li vas slikati?


Susreli smo i Ivu Mesića, transrodnu osobu kojoj se narugao i čije sudjelovanje u spotu je zamjerio Zagreb Prideu Drago Pilsel. On se raspitivao kako smo sve preživjeli, je li mala imala problema u školi.

U mainstream medijskim izvješćima, glavna pojedinačna zvijezda ovoga Pridea je Drago Pilsel. On sigurno vjeruje da je  zbog njegove intervencije minuli Pride bio tako masovan, miran sa 30 posto manje policijskog osiguranja od lanjskog. Da on nije spriječio nastavak objavljivanja “nasilnog heterofobnog spota u kojem se iskorištava maloljetna djevojčica” zasigurno bi broj prideovaca bio upola manji, a frcalo bi s pravom revoltirano homofobno kamenje. Prorok je taj diplomirani teolog. A i poduzetan je poput kvartovske mafije koja reketari vlasnike kafića. Nakon što su organizatori nakon njegove intervencije bili prisiljeni povući spot, odmah im se obratio s ponudom da će im on naći dobrog PR-a za dalje.

I nitko se od novinara s nama nije javno solidarizirao, pa čak ni doveo u pitanje moralni kredibilitet čovjeka, koji je prema vlastitom priznanju kao šesnaestgodišnji ustaša  sinagogu u Argentini, a sa 50 u hodniku jednog hotela našamarao 15 godišnjaka, da vatru u spotu poistovjećuje s agresijom i čak holokaustom i govori o zlostavljanju djeteta.

Mi smo preživjeli i ovaj udar na našu obitelj i nećemo opet u emigraciju iako smo bili u situaciji i o toj mogućnosti razmišljati.

Sretni smo zbog našeg djeteta što se razvija u vedru i tolerantnu osobu. Kada se rodila koncem 2003., odlučili smo da će odrasti u Hrvatskoj. Možda je to naša najveća pogreška, ali toliko smo tvrdoglavi da ni nju ne želimo priznati. Znali smo kakva je ona Hrvatska koja ne djeli deklarativno naš svjetonazor. Ona nas nije nagore, dapače, iznenadila. Ova druga, naša svjetonazorska Hrvatska, jako je trula. No, to je njen problem. Nije naš.

  1. […] list kojem će sjesti takvo opravdanje, pa ju možda još uzdignu u sveticu kao Dragu Pilsela ili Jasnu Babić. Valjda kad je shvatila da se samo odala, krenula je opet jačati proustaški stav […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: