Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Olujić: Ja nisam surađivao s Udbom, ali Šeks i Arlović jesu

To što je surađivao s Udbom Olujiću je bila preporuka za mjesto predstojnika UNS-a baš kao i Hrvoju Šariniću, Ivanu Jarnjaku i Tomislavu Karamarku.

Oops...
Slider with alias none not found.

Traljavi demanti

Krunislav Olujić se napokon oglasio o navodima da je bio operativna veza osječke Udbe pod nadimkom “Politeo”. U opširnom intervjuu za portal direkno.hr dao je traljavi demanti optužujući Vladimira Šeksa i Božu Vukušića da stoje iz “falsifikata” o njegovoj suradnji. On kaže nije surađivao s Udbom, ali Mato Arlović i Vladimir Šeks jesu.

“Osim toga, nakon silnih provjera koje sam prolazio kao kandidat za Državnog odvjetnika i predsjednika Vrhovnog suda, a posebice mjesta predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost, nemoguće je da bi se Tuđmanu ili bilo kome mogla potkrasti greška i da mu promakne da takva osoba koja je imala kodno ime ili bila zavedena kao operativna veza bivše UDBA-e postane predsjednik Ureda za nacionalnu sigurnost”, ističe naš sugovornik.

Olujiću je suradnja s Udbom bila preporuka za najviše dužnosti u RH

Ostaviti ćemo po strani sada Matu Arlovića na kojega se Olujić žali da ga je isti opservirao na fakultetu na kojem su zajedno radili i obojica bili članovi partije i skoncentrirati se na Vladimira Šeksa. Olujić na više mjesta, i ranije, aludira da je Šeks surađivao s Udbom pod raznim kodnim imenima: Dejan, Zlatko, Kolega… Bi li on kao takav mogao postati Glavni državni odvjetnik u RH, pisac Božićnog Ustava, potpredsjednik vlade… Bi, isto kao i Olujić. To da je surađivao s Udbom, Olujiću je bila preporuka za najviše dužnosti u RH. Zadnji šef Udbe u SRH, Josip Perković bio je pomoćnik ministar obrane i šef vojne protuobavještajne službe SIS. Kod sebe je zapošljavao pored bivši djelatnika Udbe, mahom suradnike Udbe, a napose one koji su ubijali u inozemstvu političke protivnike Jugoslavije. Zadnji šef Udbe SFRJ, Zdravko Mustač, bio je tajnik u Uredu za zaštitu ustavnog poretka, kasnije preimenovanom u UNS, na čijem čelu je jedno vrijeme bio i Olujić. Mustačev šef bio je Josip Manolić nekadašnji šef bjelovarske OZNA-e. Ne samo da su i u tom Uredu zapošljavali suradnike Udbe, nego su i na njegovom čelu bili bivši udbaši. Pored Olujića, svakako treba spomenuti i Hrvoja Šarinića kojeg je na vezi osamdesetih držao na vezi udbaš Miroslav Studen. Tu je i Ivan Jarnjak kojem je preporuka za šefa UNS-a bilo to da je u socijalizmu bio rezervni pripadnik Udbe te kumstvo s poznatim udbašem Mišom Deverićem. Napose, Tomislav Karamarko je bio zadnji predstojnik UNS-a, a Olujić je u sudskom procesu svjedočio da je i on bio suradnik Udbe.

Politeo miljenik javnosti

Kad kaže da su dokumenti kako je on surađivao s osječkom Udbom pod pseudonimom “Politeo” isfabricirani u kuhinji Vladimira Šeksa i Bože Vukušića, to se mora odlučno odbaciti. Ti dokumenti su iz istog fundusa kao i oni o Mati Arloviću i njemu, njemu i Branimiru Glavašu, Vladimiru Šeksu… Na dokumente o drugima se poziva i priznaje ih, a ove koji terete njega proglašava fabrikatima.

Začuđujuće je samo to da je on, pored materijalnih dokaza i logičnih argumenata koji pobijaju traljavu obranu, i dalje miljenik javnosti. Dovoljno je to da riga vatru na Andreja Plenkovića i sve mu je oprošteno.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.