Ovaj Portal promovira ljudska prava, sekularnost i slobodu izražavanja

O nama

U skladu sa svojim ciljevima, misijom i statutom, nevladina udruga Centar za građansku hrabrost odlučila je pojačati svoju izdavačku djelatnost promicanjem vrijednosti za koje se zalaže, preuzevši portal 45lines.com.

Kao autor portala nastaviti ću objavljivati istraživačke priče poznate pod pokretačkom egidom: “Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu medija, politike, tajnih službi i organiziranog kriminala”. Kroz višegodišnji aktivizam u Centru za građansku hrabrost i razmjenjujući iskustva, dojmove i planove s vodstvom udruge došli smo do zaključka o potrebi i povoljnim okolnostima da portal usmjerimo prema vrijednostima za koje se zalaže Centar.

Tako će odsada 45lines.com nastojati djelovati kao tjedni newsportal Centra za građansku hrabrost.

Željko Peratović, autor i glavni urednik

O Centru:

Vođena feminističkom teorijom i aktivizmom, Udruga se aktivno zalaže za iskorjenjivanje svih oblika patrijarhalnog nasilja, kontrole i diskriminacije žena te svih drugačijih i različitih na temelju rodnog izražavanja i/ili identiteta, seksualne orijentacije kao i interseksualnih karakteristika – posebice rase, nacionalne pripadnosti, životne dobi, kulturoloških, ideoloških, mentalnih ili tjelesnih razlika.

Centar za građansku hrabrost se aktivno suprotstavlja posebice fašizmu, mizoginiji, (hetero)seksizmu, etnocentrizmu, militarizmu, rasizmu, ksenofobiji i klerikalizmu, te se također zalaže za jačanje kulture odgovornosti, suočavanja s prošlošću, kulture kažnjivosti ratnih zločina kao i feminističke solidarnosti sa žrtvama, tj. preživjelima svih vidova nasilja.

Hits: 122

Copyright © 2014 45lines. All Rights Reserved

%d blogeri kao ovaj: