Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Mustač dirigira, a Milanović suca Mrčelu ponižava

Oops...
Slider with alias none not found.

Marina Mrčelu Zdravko Mustač smatra najodgovornijim zato što su on i Josip Perković 2014 izručeni Njemačkoj.

U ponedjeljak je predsjednik Zoran Milanović na do sada najprimitivniji način napao Vrhovni sud, odnosno zamjenika predsjednika tog suda Marina Mrčelu, rekavši da bi njegova funkcija v.d. predsjednika suda bila nešto kao “klozet frau”.
Nastavio ga je omalovažavati i da je dobio samo 5 glasova pri nedavnom biranju za hrvatskog suca u ESLJP-u. Tako se pokazuje da je sudac Marin Mrčela glavna meta predsjednikove ‘reforme pravosuđa’, gle čuda, kao što je i glavna meta dopisa glinskog osuđenika Zdravka Mustača, kojima se iz pozadine dirigira ova priča.

Domoljubno pismo premijeru

Zdravko Mustač je Marina Mrčelu počastio čitavim sadržajem svog zadnjeg dostupnog pisma kojeg je naslovio ‘Domoljubno pismo premijeru’, a poslao iz zatvora u Glini 11. lipnja 2021. Mrčelu je proglasio glavnim krivcem zašto su on i Josip Perković ‘nezakonito izručeni Njemačkoj i pozvao premijera da opozove sučevu kandidaturu za ESLJP. Na kraju je opet zavapio da se prestane sa izručivanjem po EUN-ovim, što je trebala omogućiti Zlata Đurđević da je bila u Saboru potvrđena za predsjednicu VS-a:

U sveopćem je interesu građana, kao i Republike Hrvatske — članice EU, da se zaustavi i spriječi pogrešna primjena Zakona o pravosudnoj suradnji. Zakon treba rehabilitirati i ponovno uspostaviti vladavinu prava u Hrvatskoj. Nužno je prekinuti s praksom kojom Vrhovni i Ustavni sud krše ustavna prava građana. Uostalom, Perković i Mustač su ,,uspješno“ izručeni još 2014. godine.

Strašna aberacija dogodila se zato što je sudbena vlast ispunila politička očekivanja oko izručenja Perkovića koja su kulminirala u drugoj polovini 2013. godine. Bila su to očekivanja koja su snažno izražavali istaknuti politički ljudi Hrvatske Demokratske Zajednice.

 

Mustač htio spriječiti Mrčelu da dođe na ESLJP

Dakako, Mustačev cilj nije bio spriječiti Mrčelu da dođe na ESLJP, iako istog ne može smisliti. On je pismo koje je u međuvremenu objavio kao kolumnu u nacionalu zajedno sa ovim ovim premijeru, poslao u Sabor neposredno pred raspravu o Zlati Đurđević kao njegovoj i Milanovićevoj kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda. Zastupnik Mosta Nikola Grmoja i zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Bartulica bili su nemalo iznenađeni Mustačevim lobiranjem. A do sada omiljena meta Milanovićevog huškanja, politički analitičar Žarko Puhovski, izrekao je do sada najtočniju dijagnozu Milanovićeve opsjednosti Udbom.

U svim svojim dopisima Zdravko Mustač naglašava suverenizam žaleći se da je Hrvatska u kolonijalnom položaju spram Njemačke zbog Mrčelinog shvaćanja Zakona o pravosudnoj suradnji s EU. O suverenizmu u tom kontekstu govorila je predstavljajući svoju kandidaturu u medijima i Zlata Đurđević. To je temeljna točka i Milanovićevog suverenizma.

 

  1. […] Mustač dirigira, a Milanović suca Mrčelu ponižava […]

  2. […] Ahmetović uključuje u rasprave na društvenim mrežama protiv suca Mrčele, koji je omogućio da Zdravko Mustač i Josip Perković budu izručeni Njemačkoj 2014, a sada je jamac da će i ostale udbaške ubojice […]

  3. […] Njemačkoj. U Križevcima je ponovio da su i oni imali zasluga za stvaranje države. Po toj logici, Marin Mrčela, o kojem se intenzivno oglašava Zdravko Mustač u svojim kolumnama u Nacionalu, sudjelovao je u […]

  4. […] Mustač dirigira, a Milanović suca Mrčelu ponižava […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: