Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Kavkaski krug kredom Mrčele i Dobronića za Oreškovića

Oops...
Slider with alias none not found.

Prestala je i medijska podrška novinara bliskih predsjedniku i udbaškom odvjetniku Anti Nobilu. Zadnji je Boris Rašeta senzacionalno najavio trampu davanja Milanovićeve suglasnosti hadezeovim diplomatima u zamjenu za saborsku potvrdu vladajućih Dobronića. Plenković je taj i slične medijske ćorke ignorirao, a Milanović šuti ljetujući na Hvaru, pa se čak ne dotiče ni svoje glavne predizborne vanjskopolitičke teme Afganistana, za koji je najavljivao da tamo HV nema ništa tražiti. Cijeli se svijet sada baviti Afganistanom, a Milanović umjesto da poentira, tek suhoparno preko svog ureda daje podršku novinarskim organizacijama u zahtjevu prema vladi da se afganistanskim novinarima da azil u Hrvatskoj. Suzdržano, sve da ga netko usput ne bi pitao podržava li još uvijek suca Dobronića.

Kome će pripasti Tihomir Orešković?

Natjecanje između Marina Mrčele i Radovana Dobronića za mjesto predsjednika Vrhovnog suda zapravo se vodi oko Tihomira Oreškovića. Tko će od ove dvojice sudaca odlučiti hoće li Orešković biti izručen Njemačkoj pod optužbom za udbaška ubojstva (Mrčela) ili će unatoč toj optužbi, poštujući hrvatsku zastaru ostati slobodan čovjek u Hrvatskoj (Dobronić).

Mjesecima dokazujem da je suština spora oko Vrhovnog suda hoće li se ukinuti praksa izručivanja naših građana temeljem EUN-a kako je to jasno artikulirao predsjednik Milanović u kampanji podrške Zlati Durđević, a s čim se slaže i Radovan Dobronić, ili će ostati ista kako ju je utemeljio sudac Marin Mrčela.

Milanović predlaže Dobronića

 

Ponajbolji hrvatski novinski izvjestitelj na pravosudne teme, Marinko Jurasić, ustvrdio je nedavno da pored svih sjajnih domaćih i svjetskih refenci koje posjeduje sudac Marin Mrčela, premijer Milanović ga ne može smisliti zbog odluke o izručenju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača za vrijeme njegova premijerskog mandata. Potvrđujući da je Dobronić njegov kandidat, Milanović je čak za Mrčelu rekao da je ‘privremeni, umjetni, lažni v.d. predsjednik Vrhovnog suda, koji je prvo rekao da se neće javit na javni poziv, pa će se evo sad javit’.

Dobronića dobro ide trgovačko pravo

Za sada je izostalo očekivano javljanje Zdravka Mustača iz glinskog zatvora, ali je netko stila sličnog Dobronićevom počeo komentirati na ovome blogu.

Pa tako možemo čitati:

Jasno da se Mrčela više puta propisno osramotio. Dovoljno je pratiti njegove medijske pokušaje obrane nezakonitoga djelovanja hrvatskih sudaca koji udaraju po malomu čovjeku i pri tomu krše Ustav RH i sve moguće zakone. Pa takvih primjera imam na stotine…

A Mustač i Perković izručeni su protuzakonito jer su suci namjerno pogrješno protumačili zakonsku odredbu što brani izručivanje zbog zastare. Radi se o riječi “osim” koja se spominje i u desetak prethodnih članaka istoga zakona, stoga će osoba prosječnoga znanja o standardnomu jeziku lako povezati dva i dva. Osim hrvatskih sudaca koji se muče s razumijevanjem hrvatskoga standardnoga jezika. Dovoljno je samo pročitati njihove smušeno sročene presude.

Zato je potpuno je apsurdno u sve ubacivati Udbu. No Peratović nema pojma o pravu pa je razumljivo da uvodi iracionalne kategorije u tekstove prepune iracionalne logike.

Željko Peratović

Vidim da se citira uvodni dio predstavke šefa Udbe Zdravka Mustača. Razumljivo i racionalno.

Citira se zakon, a ne Mustačeva predstavka koja bi u civiliziranoj državi pridonijela sankcijama protiv onih koji ne poštuju hrvatski pravni sustav. Ali u nas su suci svete krave koje štite moćne i gaze preko leševa.

Sjetimo se samo kako su pokrivali Bandića, opravdavali uplate na njegov račun za predsjedničku kampanju koja je završila prije dvije godine. Da bi to Visoki upravni sud RH podržao tvrdnjom da se radi o naknadno pristiglim računima i srušio odluku tada još Dalijina Povjerenstva!? Pa to je izlika za maloumne!

Ali VUSRH-ov čelnik Galić suprug je javne bilježnice kojoj je Bandić osigurao unosne poslove pa se ničemu ne trebamo čuditi.

Dobroniću preostalo komentiranje na blogu

Predsjednik Zoran Milanović ostavio je suca Radovana Dobronića na suhom. Prestala je i medijska podrška novinara bliskih predsjedniku i udbaškom odvjetniku Anti Nobilu. Zadnji je Boris Rašeta senzacionalno najavio trampu davanja Milanovićeve suglasnosti hadezeovim diplomatima u zamjenu za saborsku potvrdu vladajućih Dobronića. Plenković je taj i slične medijske ćorke ignorirao, a Milanović šuti ljetujući na Hvaru, pa se čak ne dotiče ni svoje glavne predizborne vanjskopolitičke teme Afganistana, za koji je najavljivao da tamo HV nema ništa tražiti. Cijeli se svijet sada baviti Afganistanom, a Milanović umjesto da poentira, tek suhoparno preko svog ureda daje podršku novinarskim organizacijama u zahtjevu prema vladi da se afganistanskim novinarima da azil u Hrvatskoj. Suzdržano, sve da ga netko usput ne bi pitao podržava li još uvijek suca Dobronića.
      Tako se čini da je Radovan Dobronić prepušten sam sebi, da krati vrijeme anonimnim, ali stručnim komentarima na ovome blogu, sve dok ga od propasti ne spase EUN-i za Tihomira Oreškovića i četvoricu preostalih udbaša koje traži Njemačka za ubojstva Hrvata 70/80 godina na njemačkom tlu.
Čisto sumnjam da je sto do dvjesto tisuća hrvatskih građana zabrinuto za ljudska prava petorice (plus Perkovića i Mustača još jednom) koje se tereti za politička ubojstva, kao što su bili zainteresirani za svoju sudbinu jer su imali kredite u francima.
  1. […] Kavkaski krug kredom Mrčele i Dobronića za Oreškovića […]

  2. […] Kavkaski krug kredom Mrčele i Dobronića za Oreškovića […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: