Ovaj Portal promovira ljudska prava, sekularnost i slobodu izražavanja

Autor:

Željko Peratović

Željko Peratović

Potpredsjednik Centra za građansku hrabrost. Član Upravnog odbora Matice BiH, Zürich, Švicarska. Autor i glavni urednik 45lines.com. "Ich werde über eure schreckliche Vergangenheit schreiben, die zur Geschichte werden wird."

Vezani članci

6 Comments

 1. Pingback: Jure Petričević se okreće u grobu: Udbaši i korisne budale plešu mu na nadgrobnoj ploči - 45lines

 2. Pingback: Joža Manolić o Zdravki Bušić i njenom višedesetljetnom "prijatelju" Tomislavu Mičiću - 45lines

 3. Pingback: Bože Vukušić i zagonetne smrti udbinih agenata - 45lines

 4. 1
  Avatar

  Jakoslav - David Rojnica

  Sve dobro i loše što smo napravili je iza nas, i najbolje bi bilo da se sjećamo samo dobrih djela i osoba koje su ta djela učinile. To bi tako trebalo biti u ekonomiji, politici, psihologici i logici i u svim drugim područjima života. Svaki čovjek bi trebao razmišljati kako će njegova izgovorena razmišljanja i riječi, njegova djela i nedjela koristiti ili nedaj Bože štetiti drugoj osobi koju volite ili nedaj Bože koju mrzite! Ne postoji drugo vrijeme nego ovo (za kojeg kažemo) Danas!

  Iz raznih razloga smo različiti po izgledu, mišljenju, djelovanju, najviše po odgoju, odrastanju i
  karakteru! Najmanje smo sami sebi krivi ili zaslužni što smo onakvi ili takvi! Nešto malo više su zaslužni ili krivi naši roditelji, a onda škola, crkva, nekima roditelji, škola, partija, ideologija…

  Nikoga ne osuđujte!
  Nikada ne tražite svoj interes nego svoje pravo!
  Pravo na obitelj, narod, domovinu i državu, neka Vam bude iznad ili bolje rečeno ispred Vašeg osobnog prava! O nama ovisi jesmo li i hoćemo li biti obični ili vječni, dobri ili loši, hrabri učiniti dobro ili kukavice pa učiniti loše !?!

  Ja bih bio lažac kada bi rekao bilo što loše o svom predsjedniku HDPZ-a gosp. Marku Grubišiću, pogotovo jer je u sasvim korektnoj komunikaciji sa mnom. U jednom periodu mog života me poprilično zadužio i jedva čekam priliku da mu uzvratim.

  Gosp. Tihomira Oreškovića znam iz vremena komunističkog zakonodavstva i komunističke vladavine. U tim vremenima su mi ostale tri (3) godine života u istrazi, Šimunskoj bolnici, a najvećim djelom na Golom otoku! Iskazi svjedoka bili su ključni dokazi za osudu! Činjenica je
  da je jedan od svjedoka bio i gosp. Orešković! Ono što je napisao i izjavio, zašto je nešto napisao i izjavio, da li je trebao tako napisati i izjaviti on najbolje zna. Da li je mogao ili nije mogao drugačije napisati i izjaviti i to on najbolje zna.

  Ja sam kao kršćanin i Hrvat napravio ono što sam držao da je dobro za mene i za njega, za zdravlje moje duše i njegove… I OPROSTIO SAM MU !!! I ON TO ZNA !!!
  To su naša posla, moja i Tihina, i onaj koji je bez grijeha neka prvi baci kamen na mene, a onda može i na njega! Razočaran sam u ljude koji pljuju i blate svoje griješnike, a ne vide krivicu u bezbožnoj komunističkoj ideologiji i ljudima koji su zatvarali i iznuđivali dokaze raznim metodama i ucjenama i zatirali sve što je hratsko!

  Jakoslav David Rojnica
  JA SAM 6387 (Web knjižara)

  Odgovori
  1. 1.1
   Željko Peratović

   Željko Peratović

   Da je on kršćanin kakvim se predstavlja, onda bi se pokajao za svoje grijehe. Na suđenju u Rijeci to nismo vidjeli. I kako je “bezbožnička komunistička ideologija” kriva za njegove grijehe u Gospiću? I, vjerujete li Vi stvarno da Hrvati imaju svog Boga koji samo njima oprašta grijehe? Takvo licemjerno poimanje morala – odgovornosti, krivnje, kazne…, na štetu je žrtava općenito, a hrvatskih posebno. Ostavimo po strani civile Srbe, i neke Hrvate u Gospiću. Recite gospodine Rojnica, kome da oproste sinovi Đure Zagajskog i Gizela Đureković?

   Odgovori
   1. 1.1.1
    Avatar

    Jakoslav - David Rojnica

    Poštovani gosp. Peratoviću,
    ja i neznam da li je gosp. Orešković kršćanin ili nije, ali vrlo dobro znam tko sam i što sam ja i u svom obraćanju ne govorim o vremenu i mjestu kojeg spominjete, a to su Gospić i Rijeka! Kad govorim o bezbožničkom komunističkom režimu onda prvenstveno mislim na vrijeme kad sam upoznao Oreškovića. Ja neznam da li će Bog oprostiti meni moje grijehe, vama vaše i drugima njihove, ali vjerujem da nas je sa velikim razlogom pozvao na opraštanje! Ja sam to mogao i napravio. Imao sam što oprostiti i to sam iskreno napravio. Mnogi to ne mogu i razumijem ih!

    Poštovani gosp. Željko Peratoviću,
    ja sebi ne uzimam za pravo oprostiti, a niti osuditi osobu koja je drugima učinila zločin i to nikada ne činim! Ja nemam ovlasti u ime sinova Đure Zagajskog i Gizele Đureković oprostiti bilo kome, a nisam pozvan ni plaćen da sudim Oreškovića i druge! Ja jako dobro znam što je zao čin i zločin i ukazujem na takve pojave i osuđujem ih !!!

    Ja bih bio licemjeran da govorim o potrebi opraštanja, a da to ne činim! Bio bih idiot kad bi u ime drugih opraštao pa i sudio! Ne usuđujem se, ne mogu, neću, i nemam pravo!
    Radije ću se čuvati zlih ljudi i tako im ne dozvoliti da im imam što opraštati nego prvi baciti
    kamen na njih! Ima onih koji imaju vlast osuditi i osloboditi ih ! Ja nisam taj !

    Jakoslav David Rojnica

    Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2014 45lines. All Rights Reserved

%d blogeri kao ovaj: