Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Koga bloga SOA?! Što činiti?

Oops...
Slider with alias none not found.

Višekratno upozoravam javnost i nadležne institucije da je šef SOA-e Tomislav Karamarko opstruirao istragu o ubojstvu Milana Levara, a onda “Agencija” da skrene temu, optuži mene da sam ja “cinkao” Levara “sumnjivim osobama”. Što je to: zaštita nacionalnih interesa ili zaštita ubojica?!

 

Ako je dokument, o kojem je u utorak pisao CNN, autentičan, ja bih još jednom upozorio na “svoju paranoju” iznijetu na stranicama Pollitike, a vezano za upise “aleluje” za kojeg CNN piše da je SOA-in komentator.

SOA izravno zaratila s autorom 45 lines

Sjetiti će se tog posta Dragutin i Igor Lesar, gale, silverci…

E sad, kad sam ovo vidio što je CNN objavio, prokopao sam malo po blogu i naišao na još neke navodne upise “Agencije”:

[box type=”note”]-Željko, o kakvom ti obavještajnom podzemlju pričaš? Kada ti pišeš razne bedastoće i dezinformacije onda je to “profesionalno” novinarstvo, a kada te netko kritizerski priupita za bilo kakvu stvar koja se tiče tvog novinarskog rada onda odgovaraš kako je to isključivo po narudžbi i u režiji “obavještajnog podzemlja”. Nije li se upravo Franjo Turek koristio istom terminologijom? Nije li Turek označavao pojedine hrvatske novinare “obavještajnim podzemljem”? Izgleda da vam je to još jedna dodirna točka. Što se pak tiče mog navoda o sprezi tebe i (poslužit ću se tvojim žargonom) Tate Manolića, nisi se pretrgnuo da to argumentirano pobiješ. Niti ne možeš, dovoljno je pročitati tvoje tekstove i komentare. A kada me već vučeš za jezik onda ću navesti i još jednu špekulaciju koja se prepričava po Gospiću i Rijeci a to je da si svojevremeno dojavljivao nekim sumnjivim osobama o kretanju sada pokojnog Milana Levara (onog istog Levara o kojem su ti puna usta zaštitništva, o kojem si već napisao “Rat i mir” na svojim internet stranicama). Naravno, opet ćeš kazati da se radi o klasičnoj podmetaljci “obavještajnog podzemlja”. (30.01.2007. 21:20) – za Krešu Bilana: Ukoliko se slažete sa “Željkovim informacijama” zbog čega onda niste temeljem toga vi podnijeli kaznene prijave. Pogotovo stoga, što i sami navodite, ne funkcioniraju mehanizmi pravne države. A što se tiče anonimnosti to je moje diskrecijsko pravo. Kada spisatelji mogu objavljivati knjige pod lažnim imenima i pseudonimima, onda se pogotovo na istovjetan način može i ovdje komentirati. 31.01.2007. (14:17) … “aleluja” u komentarima na post “Špijuni navalili na blog” na peratovic.blog.hr[/box]

Višekratno upozoravam javnost i nadležne institucije da je šef SOA-e Tomislav Karamarko opstruirao istragu o ubojstvu Milana Levara, a onda “Agencija” da skrene temu, optuži mene da sam ja “cinkao” Levara “sumnjivim osobama”. Što je to: zaštita nacionalnih interesa ili zaštita ubojica?!

[box type=”note”]-Peratoviću, ili da te zovem AGENTE “PUNIŠA” (kako ti je Turek nadjenuo špijunski pseudonim), kolika je cijena tvog poštenja. Je li 1.000 kuna mjesečno plus bonus za svaku “kvalitenu” informaciju? No cijena je nebitna, bitno je poštenje. Kako ćeš sada pogledati u oči ĐURĐI ADLEŠIĆ, koju si drukao Tureku da ima ljubavnika SIS-ovca Josipa Trogrlića, da je zaljubljena u njega toliko da mu govori najpovjerljivije stvari kao (tadašnja) šefica saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost? Pozdrav aleluji, na dobrom je tragu, neka samo nastavi kopati o licemjeru Željku Peratoviću!

“Križar”, 01.02.2007. 08:08, u komentaru na post “Soa slučaj Nenade Vukman, članice Vijeća za civilni nadzor tajnih službi” [/box]

Hm, a sjetite se što je nakon mog uhićenja pisao Mesić-Karamarkov “Nacional”:

[box type=”note”]PRIVEDENI BLOGER PUNIŠA Željko Peratović novinarsku je karijeru započeo i završio u Vjesniku, a radio je u nizu redakcija, kratko vrijeme i u Nacionalu; neke tajne službe smatrale su ga za svog suradnika, a POA ga je vodila pod kodnim imenom ‘Puniša’…

Berislav Jelinić, Nacional, 22.10.2007.[/box]
Tko je brifirao “Nacional” kako me diskreditirati? Agencija, ili je kriminalistički novinar Berislav Jelinić pretražujući internet došao do ovog podatka i povjerovao mu iako se radi o “anonimnom komentatoru”?

To su bili pokušaji diskreditacije, a onda ulijeće “lujka” s “provokacijom” iliti “navlakušom”:

[box type=”note”]@45.-ico evo ti preciznijih info. Josip Buljević je već 2 tjedna na južnoameričkoj turneji, te se najvećim dijelom zadržao u hrvatskom Veleposlanstvu u Buenos Airesu gdje je izbio skandal sličan onom u Portugalu. Djelatnici tog veleposlanstva javljaju da je Buljević uveo strahovladu, da ih verbalno maltretira, da je čak predlagao poligraf za osobnog čuvara veleposlanika.

Istovremeno, u večernjim satima, učestalo je viđan na večerama s najbližom rodbinom i prijateljima Rojnice!

“lujka”, 29.04.2007. (16:46), u komentaru na post “Tomislav Karamarko i Tihomir Oresković” – za commenta: pročitaj H.L. iz prve polovice prošle godine (na naslovnici je Perković) pod naslovom “Nisam naređivao ubojstva emigranata”, a koji je potpisao Tomislav Držić. Tim se člankom Perkovića pokušava osloboditi-amnestirati svake odgovornosti za silna ubojstva Hrvata u inozemstvu koje je isplanirala i logistički pomogla Služba državne sigurnosti na čijem je čelu niz godina bio spomenuti Josip Perković. Zbog čega je interesantan upravo taj članak, pa zbog razloga što ga je potpisao Tomislav Držić kojeg je Perković kao suradnika držao na vezi u Zagrebu. Željko gore spominje Udbaša Maksa Manfredu koji je svjedočio na suđenju Sindičiću za ubojstvo Brune Bušića, no nije se dotakao profesora TIPSS-a i marsizma, bivšeg milicajca, koji se stalno motao oko Brune i izvještavao splitsku Udbu o njemu. Koje li koincidencije, pa i on piše za H.L. koji je objavio rekonstrukciju suradničke mreže po sjećanju “profesionalca” J.P.-a. A čije je ime izbačno sa tog popisa suradnika iz H.L.? Ante Ivkovića iz “Vjesnika”, Marijačićevog novinarskog mentora i zaštitnika, inače suradnika SDS-a i KOS-a. Vezano za Ivana Bandića – Željko ispitaj tko stoji iza njega, tko mu je dao odobrenje za intervju u Globusu od prije godinu dana (pri tome ne mislim na J.P.). Pa ti se likovi najviše protive bilo kakvom vidu lustracije.

“lujka”, 11.04.2007. 21:37, u komentaru na post “Mark Cigoj u obrani Ivana Bandića[/box]

Znači, htjelo me se kompromitirati i tako što mi se “umiljavalo” prokazujući kolege iz “Hrvatskoga lista”, o kojima, osim Tomislava Jelića, i nemam neko osobito pozitivno mišljenje. U vezi ovakvog provokatorskog djelovanja došao sam do još nekih dokaza koje za sada neću iznositi.

A što se tiče “Antimona” kojega CNN spominje kao jednog od nickova “Agencije”, njegove upise nisam uspio pronaći, ali najvjerojatnije je riječ o govoru mržnje na račun Bošnjaka (spominjanje “balija”, “smradova”, pljuvanje po obitelji Karamarkove supruge Enise i vrijeđanju Željka Malnara, suosnivača Karamarkove firme “Soboli” itsl), u komentarima pod post “Bošnjačka kvota u SOA-i”, a koje sam pobrisao nakon što me Nemanja alias Kapetan Kuka upozorio da u ime “slobode govora” ne smijem dopustiti “govor mržnje”.

Nemanja se ovih dana ogradio od nekih svojih upisa javnim pismom:

[box type=”note”]Sinoć sam na tridesetak adresa uputio emajl ne sasvim svakidašnjeg sadržaja; dobronamjernici su me upozorili da bi bilo nepravedno zakinuti vas za tu pikanteriju; mail objavljujem bez ikakve redakcije, ali, razumljivo, i bez adresa na koje je poslan: Poštovani, Prije dva, tri tjedna nepoznat netko lažno se predstavljajući otvorio je blog na adresivaseljena blog je dakle mimo moga znanja, pristanka i volje potpisan mojim imenom. Ni sam blog, niti bilo koji post na njemu nemaju nikakve veze sa mnom. O tom sam blogu saznao kao i vi: putem anonimnog maila. O svemu sam odmah obavijestio policiju. Nažalost, malo se toga u ovakvim slučajevima može učiniti: iako je očita svrha bloga ne toliko kompromitirati mene, koliko Predsjednika Republike, Stjepana Mesića, ili pak ravnatelja SOA-e, Tomislava Karamarka – lista i nije toliko duga koliko je nedvosmislena, što odaje karakterističan rukopis autora ovog fantomskog bloga – jedino što bih ja mogao učiniti jest tužiti nepoznatog autora ove prevare sudu u – Kaliforniji! Naime, kako mi je u policiji rečeno, sjedište je servisa na kojem je blog otvoren u Kaliforniji, i ako ni nakon zamolbe administratoru servisa blog nije uklonjen, jedino što mi preostaje jest tužba. Doduše, bilo bi moguće tužbu protiv nepoznatog počinitelja podići i u Hrvatskoj, ali cijela bi pravna procedura morala skončati u SAD, što bi samo umnožilo probleme koji ionako principijelno ne mogu biti riješeni: savjetujući se s ljudima vičnima ovakvim problemima, shvatio sam da je bezbroj mogućnosti da se blog reinstalira na nekom drugom servisu, te je bilo kakva tužba u toj je perspektivi sasvim besmislena. Poštar uvijek zvoni dva puta, pa je tome tako i ovaj put: po popisu adresa koje vam dostavljam u mailu, sasvim je očito da je ovih dana skinuta i moja mail lista! Iako to zvuči pretjerano i spektakularno, riječ je o trivijalnoj stvari, o rudimentarnim hakerskim programima koji vaš PC čine sasvim otvorenim za komunikaciju s pošiljateljem takvog programa-uljeza, koji omogućuje pristup memoriji vašeg računala čim se logirate na Internet. Dio moje mail-liste (tu su recimo adrese mojih suradnica s televizije, mojih prijatelja, poznanika, kolega novinara etc.) „oplemenjen“ je mail-adresama osoba i institucija s kojima nikada nisam komunicirao – očito, osim što je moj PC hakiran, učinjeno je to pomno ali neoprezno: budući da samo otvaranje lažnog bloga nije izazvalo očekivan interes, sada se posegnulo za ovakvom reklamom, koja će, uvjeravaju me, ipak dostajati da se uđe u trag počinitelju cijele ove akcije. O motivima ili pak mogućim protagonistima mislim da nije potrebno nagađati, jer kad pogledam listu adresa na koju je mail s informacijom o postojanju tog bloga odaslan, ova je zgoda zaista bura u čaši vode: mnogima su se od nas dogodile daleko gore stvari, pa svemu ovome i ne treba pridavati posebnu pažnju. Jednostavno, PC ću u dan, dva očistiti, nepoznatog sam počinitelja prijavio, a blog koji se reklamira kao moj možda i ne mogu ukloniti, ali, barem vas mogu umiriti objašnjenjem da sve to skupa nema nikakve veze sa mnom.

Hvala! S poštovanjem, RB (Romano Bolković, op. Ž. P.) Nemanja, četvrtak, 21.02.2008.[/box]

loger Nemanja, Vaseljena, Kapetan Kuka, Dragi Blog alias Romano Bolković u društvu kćeri bivšeg predsjednika Stjepana Mesića: lijevo Dunje, a desno Saše Mesić / izvor dalje.com
Bloger Nemanja, Vaseljena, Kapetan Kuka, Dragi Blog alias Romano Bolković u društvu kćeri bivšeg predsjednika Stjepana Mesića: lijevo Dunje, a desno Saše Mesić / izvor dalje.com

Ne znam kakva je uloga “Nemanje” u cijeloj ovoj priči, ali evo i dva njegova upisa kada me svojedobno branio od navodnih “agencijinih” nickova:

[box type=”note”]@Aleluja: Čuj, Aleluja, jedna poznanica Viki Violete Janjik dala mi je neke materijale/dokumente koji su nedvojbeno autentični (budući da ja nisam stručnjak zamolio sam jednog svog poznanika, inače umirovljenog visokog dužnosnika naše obavještajne zajednice, da mi potvrdi ili ospori njihovu vjerodostojnosti) a na kojima tvoja sestra, skjuz maj frenč, puši kurac Bojleru, Dugom i Štengi. Navodno da je to napravila po nalogu Majerskog, a onda dakle posredno sasvim u skladu s političkom voljom intelektualnog kružoka Steve Krajačića, tj. njegova Nestora i korifeja starine Josipa “Abesinca” Manolića, iako nije na prvi pogled razvidno koji je dublji smisao ove, nadasve prijateljeske geste. Ali, nije to ono što me je ponukalo da ti se javim, mada bi bilo interesantno čuti i kakvo je porijeklo tih dokumenata, i zašto su baš sada izašli na svjetlo dana, a i gdje je tvoja sestra naučila tako dobro sisati kurac, jer, već je iz samih fotografija razvidno da ti ta bubrege centrira pneumatski – čim ga povuče nema više straha od kamenaca!

Ono kažem što me zanima jest gdje si ti išao na presađivanje mozga, jer očito je da i dalje šećeš svijetom iako ti organizam odbacijue transplantat! Fascinantan zahvat, u svakom slučaju! Kako ingeniozan atak, nevjerojatno promišljen i tako suptilno odigran, to insinuiranje da je Žac drukao Levara! Ha, ha, ha, pa vi ste zaista govnožderi (tako vas je Krleža zvao, vas, špiclove) i ovih ste se dana očito nakotili na Peratovićevom blogu jer je imbecilima po tim Karamarkovim kancelarijama pukao film te sada niži službenici – to ste vi, dva, tri nepismena trotla – prodaju drugorazredne, sasvim efemerne i zakašnjele vijesti s margina špijunskopodemnog miljea: kakva samo fanfaronada o bosanskom tajnom agentu – jebote, kakav oksimoron! – u Novom Listu! Ha, ha, ha, dobra zajebancija, nema što! Bosanski 007 širi afere po Kvarneru, a i šire, sve naravno u korist Stipe Stajpa Stjepana Mesića, koji, jasno, kontrolilra NL! I NLO, a možda i ligu NFL, samo to još treba vidjeti s Majerskim! Ma koga to zanima, ej, špiclovi, govnožderiiiii, ej, cool, stanite malo! Kome vi to objašnjavate, pikzibneri, i što vi to nama objašnjavate? Koga to zanima, te polutajne o polusvijetu polutana? Pročitajte još jednom vaše upise pod posljednjih pet, šest postova – pa tu nema štofa za jedan jebeni novinski tekst! I to vi nazivate infomiranošću? Ma vi ste kurac, a ne obavještajci! Vi se ne možete sjetiti ni datuma majčina rođendana, bilmezi, i jedino što ste ovdje pokušali proturiti kao nekakvu nadnaravnu temu – koja je sa svoje strane trebala stvoriti privid upućenosti, što onda legitimira i glasinu o Peratoviću kao informatoru, je li!? – to je sranjeo Bosancu u Rijeci! Ma idite mi u kurac, epizodističke nule! Odskrolajte (doduše, vas tri seljaka ne znate kaj to znači, sorry…) malo dolje pa pogledajte kako smo vam bivšeg ministra informiranja nataknuli da propjeva o Tuđmanovim ilegalnimu šetnjama Europom u vrijeme kad su drugi robovali zbog hrvatskog proljeća! To je štof, to je infomracija, to je priznanje: kako su japica Tuđman surađivali sa službicama kaj su se pripremale za možebitan raspad Jugovine još za Titova života! I sad vas trojica budala mislite da ikoga zanima vaš bezvezni radni tjedan, drkanje kurca s redakcijskim ispostavama i uhođenje bosanskih agenata!? Ma nabijemvasnakurac!

P.S. I ako je točno da je jedan od vas tri Bagi, jako sam razočaran. Ja sam mislio da je on pametniji čovjek.

(NEMANJA 31.01.2007. 22:32) …

@Comment, najdraži su nam idioti kojima je svaki tekst duži od uputstva za uporabu kondoma predug. Tvojem starom, očito, bio je predug i taj tekst, pa vidiš kakve to kobne posljedice može imati. Zato, čitati, Comment, više čitati! Nevjerojatan je i Križar, koji Peratoviću podmeće glasinu, sam je pokrećući:”…pogledati u oči ĐURĐI ADLEŠIĆ, koju si drukao Tureku da ima ljubavnika SIS-ovca Josipa Trogrlića.” Da ne bi bilo zabune, ovaj ostatak ostataka nekad slavne Udbe – očito je naime po metodologiji rada i svjetonazoru – nadjenuo si je ime Križar. Sad će se onda javiti i Škripar, i Alojzije, a samo čekam Didu. Naravno, riječ o jednom, najviše dva preplaćene imbecila koji u nekoj kancelarijskoj zabiti po nalogu šefa ispisuju ovakve zakašnjele invektive koje više ne zanimaju čak ni gospodina supruga gospođe Adlešić. Govnožderi, govnožder, nemate vlastita života pa jebete po tuđima. Kakva ste vi vrsta ljudi, odvratno nešto.

(NEMANJA 01.02.2007. 14:44)

Nemanja, za kojeg u CNN-ovom dokumentu kažu da je riječ o Romanu Bolkoviću, u komentarima na post “SOA i slučaj Nenade Vukman, članice Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi[/box]

Mislim da će Ostojićev saborski odbor i pripadajuće mu vijeće imati pune ruke posla. Nazdravlje! A ako se pokaže, a može se i dokazati preko logova, da je doista riječ o upisima “Agencije” riječ je o kaznenim djelima za koja će šef SOA-e Tomislav Karamarko morati odgovarati, kao i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji mu je navodno odobrio ovakvo “djelovanje”.

Neće oni proći “lustraciju” euroatlantskih integracija i zato sam im ja smetnja u “približavanju” istima, odnosno – Državni neprijatelj broj 1.

Izvori:

SOA: Željko Peratović državni je neprijatelj broj jedan (BlogiHrvati.com)

SOA: Željko Peratović državni je neprijatelj broj jedan (cnn.blog.hr)

SOA – analiza pozadine napisa na blogu 45 lines

 

  1. […] Romano Bolković bio je i suradnik SOA-e (Tomislava Karamarka), koja je predlažući moje procesuiranje u rujnu 2007-e glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, “otkrila” da na mom blogu pišu Bolković, bivši tajnim MUP-a Vjekoslav Brajović i bivši savjetnik predsjednika Stjepana Mesića, Željko Bagić. Karamarko je nabrojao i koje nickove su sami djelatnici SOA-e koristili pišući komentare na mome b… […]

  2. […] otkad je bio šef kabineta Franje Gregurića, povezan s Tihomirom Oreškovićem i njegovim klanom. Tomislav Karamarko je mene na razne načine proganjao jer sam tvrdio da je upravo on opstruirao istragu o ubojstvu Milana Levara gdje se kao jedan od […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: