Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Ferdinand Jukić potvrdio da dragulji postoje

Oops...
Slider with alias none not found.

Ferdinand Jukić, gostujući u sinoćnjem Otvorenom kod Mislava Bage rekao je da je držao rukama dragulje koji se spominju u slučaju Zagorec i da ih se pokušao riješiti. Potvrdio je i da je informacije o draguljima dao zamjeniku Glavnog državnog odvjetnikaLazi Pajiću. Prethodno je Lazo Pajić kazao da je Jukić jako kvalitetno surađivao s njim u istrazi o nabavci oružja.

Ferdinand Jukić je ovime potvrdio informaciju s 45 lines (Zagorčevi dragulji su ustaško blago oteto Židovima) da mu je Franjo Tuđman dao dragulje koje je dobio od kardinala Franje Kuharića, a koji da su navodno dio ustaškog blaga otetog Židovima, da ih proba prodati. Kako sam pisao, Jukić je dragulje probao prodati u Austriji, ali su tamošnji draguljari otkrili njihovo porijeklo, pa je trgovac oružjem jedva izbjegao austrijski zatvor.

Mainstream novinari su ili nesposobni ili su pod autocenzurom, pa ni Mislav Bago nije pitao Jukića da pojasni od kud mu dragulji i gdje su završili, a ništa više o njima nije pitao ni Lazu Pajića. Većina novinara koja se bavi ovom probletikom uopće nije reagirala na moju informaciju o Jukiću, Pajiću i židovskim draguljima jer su pod utjecajem predsjednika Mesića, Glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem ili šefom SOA-e Tomislavom Karamarkom. Jedino je business.hr imao hrabrosti prenijeti i citirati tu najškakljiviju informaciju vezanu za Zagorca:

[iconbox title=”Zagorčevi dragulji su ustaško blago oteto Židovima?” title_align=”left”

content_align=”left” align=”left” type=”vector” icon=”undefined” icon_align_to=”box” size=”32″ icon_bg=”circle” icon_animation=”bounce” icon_animation_duration=”1″ icon_animation_delay=”1″ icon_animation_iteration=”1″]

(objavljeno 20.2.07 18:55) Lazo Pajić, šef Vladina tima koji traga za nestalim novcem namijenjenim obrani zemlje, došao je do informacija koje otkrivaju podrijetlo Zagorčevih dragulja. Informacije su to o kojima piše novinar Željko Peratović na svojem blogu. Prema izvorima koje Peratović naziva pouzdanima, iskaz Državnom odvjetništvu o podrijetlu spominjanih dragulja dao je Ferdinand Jukić, trgovac oružjem. On je navodno iskazao da mu je dragulje u svrhu prodaje dao sam predsjednik Franjo Tuđman. Prema Peratoviću, Jukić u nastavku iskaza navodi kako ih je pokušao prodati u Austriji, ali je jedva izbjegao uhićenje jer je nekolicina austrijskih draguljara, podrijetlom Židova, naslutila da je riječ o tzv. ustaškom blagu opljačkanom od hrvatskih Židova. Potom se s draguljima i informacijom o njihovu podrijetlu vratio Tuđmanu, koji je dragulje predao Zagorcu. Podsjetimo se, dragulji su prvi put spomenuti na suđenju Hrvoju Petraču, koji je rekao kako mu je Zagorec dao dragulje u vrijednosti 17 milijuna njemačkih maraka da ih proda.[/iconbox]

Eto, nakon svega, ja sam skoro dvije godine nezaposlen, a objavljujem na blogu eksluzivne informacije koje se uglavnom prenose bez citiranja da bih se demantiralo ili ih se prešućuje sve dok ih sami akteri događaja ne potvrde, ali se ni onda mainstrem novinari ne usude istraživati dalje. A likovi kao Robert Valdec, o kojem sam na blogu pisao da mi je prijetio Munibom Suljićem, postaju plaćeni blogeri.

Jedino je Tomislav Čadež dovoljno bezobrazan da javno izrazi ono što većina mojih kolega mainstream novinara koji se ne usude pisati o onome o čemu ja pišem, misle o meni:

Peratović je posebna podvrsta duševno pomućene osobe: on je, naime, posve bezazleno uvjeren da je važan i da zato smije slagati čim zine. Naše su novine pune neobrazovanih i ne baš uravnoteženih ljudi, ali ti su sretnici uglavnom nešto manje umišljeni od njega, pa su svjesni da moraju povremeno napisati štogod suvislo.Peratović je uvjeren da to ne mora pa zato nema šanse da ga više itko ikad angažira za lovu, pogotovo što se njime ne da čak ni manipulirati; on je toliko pomućen da je u toj pomućenosti fakat nezavisan i od čega. Peratović je, dakako, prilična štetočina jer svoje laži obično ponovi više puta nego što bi to i Goebelsu palo na pamet…

Da ima malo časti i ljubavi, ne bi danonoćno drkao svoje teorije urote po blogovima, nego bi razmislio kako da nahrani vlastito dijete. Pička mu materina, pa ja bih u njegovoj poziciji kopao kanale, pekao hamburgere, bio liftboy, orao njivu, bilo što, a onda, navečer, kad sve mine, ako ostane još snage, drkao svoje hobije po netu, kao što ih i sada drkam ovdje.

Tomislav Čadež, 22.01.2007. 02:06

Prošle godine sam zaradio 0 kuna. Moju obitelj (i ovo bloganje) financira supruga kojoj ovim putem od srca čestitam minuli Dan žena. Ona kaže: Znam da bi te mnogi htjeli vidjeti kako kopaš kanale, ali taj film neće gledati.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.