Ovaj portal promovira suočavanje s prošlošću, slobodu govora i sekularnost

Ivica Bačić: Mladen Bajić je izvor informacija koje cure iz DORH-a

Oops...
Slider with alias none not found.

Sam Mladen Bajić bio je izvor informacija Ivici Marijačiću o tome s kime kontaktira i o čemu razgovara u svom uredu. Zaključio sam to po činjenici da je Marijačić objavio dio mog i Bajićevog razgovora za koji smo znali samo tadašnji splitski županijski državni tužitelj i ja, kaže Ivica Bačić.

Na kraju posta “Svi Bajićevi špijuni…” najavio sam rasvijetliti kako su informacije iz ureda Mladena Bajića, županijskog državnog odvjetnika u Splitu 2002. dospjele do Ivice Marijačića, koji ih je objavio u tjedniku Fokus pod naslovom Dokaze protiv hrvatskih branitelja prikupljaju srbijanski špijuni” 
U ekskluzivnom razgovoru za 45 lines Ivica Bačić, zviždač iz Splita, otkriva:

Sam Mladen Bajić bio je izvor informacija Ivici Marijačiću o tome s kime kontaktira i o čemu razgovara u svom uredu. Zaključio sam to po činjenici da je Marijačić objavio dio mog i Bajićevog razgovora za koji smo znali samo tadašnji splitski županijski državni tužitelj i ja. Pouzdano znam da se Mladen Bajić isto ponašao i u drugim sličnim slučajevima. Tako je informaciju o ratnom zločinu nad 16 srpskih civila na kontrolnom punktu “Konj” kod Knina 05. kolovoza 1995. Mladen Bajić sutra dan nakon što ju je primio, proslijedio pokojnom Ivi Pukaniću u Nacional kako bi sebi priskrbio poene kod ljudi koji su branili Gotovinu, a do dana današnjeg nije procesuirao počinitelja tog zločina.

* Zašto bi Bajić teretio sam sebe dajući informaciju Marijačiću s kim surađuje na predmetu Lora ako je mogao pretpostaviti da će isti u Fokusu napisati da svi oni zajedno, svjesno ili nesvjesno rade za Savu Štrpca i srpsku tajnu službu?

Nedavno je javno postalo dostupno da je Mladen Bajić kao ratni zamjenik vojnog tužitelja suodgovoran za zločine u Lori. To je naravno bilo poznato drugima koji su s njim dijelili tu odgovornost. On je s njihove strane bio ucjenjiv. Optužio je sitne ribe iz Lore, krupnije nije dirao. Pustivši informaciju o tome s kim surađuje, izložio je ljude s kojima je kontaktira linču. U mom slučaju, nešto kasnije, uništio mi je i obitelj, ogorčeno zaključuje Bačić.

Bajić, Majić i Bačić
Bajić je kompromitirao i Tončija Majića u Hrvatsko listu kod Ivice Marijačića

  Čini se da je Zoran Krželj, bivši dopisnik Novog lista iz Splita i kasniji glavni urednik Slobodne Dalmacije, reagirajući 12. veljače 2002. na Marijačićev tekst u Fokusu preporukom hrvatskim tajnim službama da se pozabave “kojem obavještajnom lancu pripada Marijačić” kada su mu već dostupni tajni razgovori državnog odvjetnika, svjesno ili nesvjesno, dao alibi Mladenu Bajiću. Za razliku od Bačića, Krželj nije posumnjao da je Bajić Marijačićev informator.
   Kada je Krželj već bio glavni urednik Slobodne Dalmacije, a u javnost se pokušavale probiti informacije o Bajićevoj suodgovornosti za događaje u Lori, Tonći Majić, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava iz Splita poslao mu je pismo u kojem je zatražio bezuvjetno povlačenje teksta iz Slobodne koji se temeljio na informacijama iz Dalmatinskog komiteta o spomenutim Bajićevim nečasnim radnjama jer je čuo da će ga Krželj pustiti bitno cenzuriranog.

Dalmatinski-komitet- za- ljudska prava

Faksimil Majićevog faksa Krželju

Obaviješten sam da SD želi objaviti tekst, ali grubo iznakažen odnosno cenzuriran, uz izmjene koje u potpunosti mijenjaju njegov smisao. A to znači uz izostavljanje imena i opisa uloge u zločinu u Lori gosp. Mladena Bajića.


Ovim vas obavještavam da povlačimo tekst u kojem se spominju vojno istražni sudac Boško Jurišić i sadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, najjači je dio iz Majićevog dopisa.

Tekst koji nije objavljen u Slobodnoj, kasnije je objavljen na portalu Dalmatinskog komiteta za ljudska prava pod naslovom  CENZURIRANO: Velika prevara zvana suđenje LORA 1

  1. […] ekskluzivnom razgovoru za 45 lines Ivica Bačić, zviždač iz Splita, […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: