Zašto Ćuk iz berlinskog HČSP-a minira istragu o ubojstvu Đure Zagajskog?

Kad mi se berlinski HČSP-ovac javio, pohvalio je moje tekstove. Međutim, ni jednom me nije upitao imaju li veze s ubojstvom Zagajskog Milan Štimac i Tihomir Orešković, a tu sumnju unatrag par mjeseci neprestano iznosim. Tek ovlaš, Ćuk me priupitao mislim li da je Zagajskog ubio Sindičić. I to tek nakon moje primjedbe da je Vinko Sindičić prošloga tjedan bio u posjeti obitelji u Berlinu.

Član NO odbora HČSP-a za Njemačku, Željko Ćuk iz Berlina, ovih se dana obraća svjedocima i oštećenima u istragama o udbaškim ubojstvima u Njemačkoj, predstavljajući se sudionikom istrage i tražeći od njih neke posebne materijale. Tako se obratio i meni, žaleći se da jedan oštećenik ne trza na njegove upite i zahtjeve da mu pošalje dosje žrtve.

Ćuk mi je zatim naveo i ime policajca koji radi na slučaju Zagajski, no ja stvarno ne znam identitete istražitelja u tom i drugim slučajevima. A da i znam, naravno da ne bih odgovorio na takvu provokaciju i ugrozio istragu.

A što je drugo, nego ugrožavanje istrage, ovakvo ponašanje Željka Ćuka? On se hvali da je počeo surađivati na istrazi kad je policiji prijavio Milana Doriča za ubojstvo Đure Zagajskog. Na moj upit na osnovu koji saznanja, informacija…, Ćuk odgovara da je gledao dokumentarni film na “Ubojstva u Titovo ime” i da se tamo pojavljuje Dorič i “faktički priznaje ubojstvo”. Njemački HČSP-ovac tvrdi da je njegova prijava od strane njemačke policije uzeta u obzir te da ga je kontaktirao “taj i taj” policajac. “Valjda su me kontaktirali i zbog toga što sam i ranije u Berlinu organizirao demonstracije za izručenje Josipa Perkovića”, sav ozbiljan napominje Ćuk.

Iako u HČSP-u Željko Ćuk je veliki pobornik Tomislava Karamarka, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića

Kad sam ga upozorio da je to njegovo ponašanje u najmanju ruku neozbiljno, da ne vjerujem da je njemačka policija tako glupa pa nije vidjela film u kojem se uz Doriča pojavljuje i sin pokojnog Zagajskog, Robert, nego je čekala Ćuka da on to pogleda i da im javi, te ga propitao o njemu, ali i nekim drugim osobama, HČSP-ovac se zahvalio i prekinuo razgovor.

HČSP je izrazito profašistička stranka, čiji je donedavni predsjednik Ivan Pandža, u jako dobrim odnosima s Tihomirom i Ivicom Oreškovićem. Prošle godine početkom rujna, Pandža je u Gospiću namjeravao postaviti spomen ploču ustaškom ministru policije Andriji Artukoviću na kuću gdje je ovaj nekoć imao odvjetnički ured, ali ga je policija u tome spriječila.

Ivana Pandžu, sad već bivšeg predsjednika HČSP-a u svibnju je fake profil Ivan Matić (iza kojeg sam policiji rekao da se krije Ivica Orešković) optužio da je lažni ratni vojni invalid i da je prije rata surađivao s JNA.

u nekoliko navrata sam tagirao Ivana Pandžu da objasni optužbe na svoj račun, koje po meni dolaze iz kuhinje bivše vojno-protuobavještajne službe SIS, kojoj je na čelu bio Josip Perković, a za koju su radili braća Ivica i Tihomir Orešković.

Ivan Pandža se ipak oglasio jednog dana, ali s jako labavim objašnjenjem.

Naprosto, ne mogu vjerovati da su ljudi u HČSP-u toliko glupi, odnosno da ne znaju što rade i kakvu štetu čine društvu u cjelini, a u slučaju Željka Ćuka, istragama udbaških ubojstava u Njemačkoj.

Početkom kolovoza Ćuk je od njemačke policije zatražio i zaštitu. Barem je tako objavio portal fenix.de

Ćuk se žali da hrvatska policija malteretira njegova oca koji živi u Novom Vinodolskom (gdje i brat Milana Štimca, osobe koja je njemačkom pravosuđu bila sumnjiva za ubojstva Zagajskog i Đurekovića), raspitujući se svako ljeto o njemu, a sve zato što je on 2013-e organizirao u Berlinu prosvjed za izručenje Perkovića, i eto što sad podnio prijavu protiv Doriča za ubojstvo Zagajskog.

Kad mi se berlinski HČSP-ovac javio, pohvalio je moje tekstove. Međutim, ni jednom me nije upitao imaju li veze s ubojstvom Zagajskog Milan Štimac i Tihomir Orešković, a tu sumnju unatrag par mjeseci neprestano iznosim. Tek ovlaš, Ćuk me priupitao mislim li da je Zagajskog ubio Sindičić. I to tek nakon moje primjedbe da je Vinko Sindičić prošloga tjedan bio u posjeti obitelji u Berlinu.

Previše slučajnosti da bi bilo slučajno.

Update:

Upravo sam dobio obavjest od predsjednika udruge Udbomlat, Denisa Šešelja da je isti Željko Ćuk prijetio njemu.

Andrija ArtukovićBruna EsihDenis ŠešeljĐuro ZagajskiHČSPIvan PandžaIvica OreškovićJosip PerkovićMilan DoričMilan ŠtimacRobert ZagajskiStjepan ĐurekovićTihomir OreškovićTomislav KaramarkoUDBAVinko SindičićŽeljko ĆukZlatko Hasanbegović
Comments (3)
Add Comment