Zaštita ustavnog poretka i briga za nacionalnu sigurnost

Usput, bosanskohercegovačke i američke službe za nacionalnu sigurnost registrirale su kontakte Daniela Markica i Milijana Brkića sa ljudima povezanima sa ruskim sluzbama u BiH. Eto, malo i previše od nekoga tko ne postoji.

Po uzoru na Njemačku i naša se Služba državne sigurnosti preimenovala u Službu za zaštitu ustavnog poretka. Imali smo i Ured za zaštitu ustavnog poretka na čijem čelu je bio Manolić, a koji je bio nadređen službama. Taj se ured kasnije preimenovao u nesretnu skraćenicu UNS. I tako je nama i danas prioritet neka fikcijska nacionalna sigurnost umjesto ustavni poredak.
Milanović kaže da je šef SOA-e netko tko se brine za nacionalu sigurnost i da taj ne nema što slušati premijera.
Milanović je jasno rekao da mu je info u vladi u subotu prije podne o konzultativnom sastanku vezanom za objavu videa napada dao Daniel Markić, šef SOA, koji da ga je obavijestio i da je Plenković tražio i da on bude na popodnevnoj presici, ali ispada da ga je Milanović od toga odgovorio. Valjda on, kao netko po ne znam kojem zakonu ima veće ovlasti nad SOA-om od premijera.
Nadalje, i prekjučer je Milanović drvio o SOA-i kako su to sve super ljudi, profesionalci koji brinu o nacionalnoj sigurnosti, a što je valjda vrijednost iznad ustavnog poretka. Kao medijski stručnjak za tajne službe, kojeg su prognali iz Hrvatske za vrijeme Milanovićevog mandata, pa kasnije uopće i iz javnosti, tek ću ponoviti da će na ovom planu tek biti pravi okršaj predsjednika i premijera.
Dragan Lozančić i Daniel Markić djeca su hrvatskih političkih emigranata čije roditelje je nadzirala Udba, a čije šefove Zoran Milanović nije htio izručiti Njemačkoj. To im je očito najbolja preporuka za hrvatsku nacionalnu sigurnost.
Lozančića je u Hrvatsku iz SAD-a, čije državljanstvo također posjeduje, doveo arhetipski ustaša Gojko Šušak. Lozančić je jedno kraće vrijeme radio kao prevoditelj stranim novinarima u mjestu počinjenja prvog masovnijeg ratnog zločina na području ex YU, Gospića.
Daniela Markića je u Hrvatsku iz Francuske, čije državljanstvo isto posjeduje, doveo suspektni legionar Ante Roso, i već početkom 1992-e odveo u Posušje da mu pomogne osnovati HVO. Kad je Roso imenovan zapovjednikom združenog stožera Armije BiH i HVO u Sarajevu, Daniel Markić je vodio njegov ured u Zagrebu.
Kasnije je Daniel Markić zaposlen u HIS, kojeg je formalno vodio Miroslav Tuđman, a operativno Đurđa Šušak šefica kadrovskog odjela HIS-a kod koje je svakodnevno sjedio savjetnik u HIS-u Josip Perković. Zajedno s njima se u HIS-u družio u formi analitičara arhiva, poznati ‘ustaški terorist’ Drago Sudar, koji je zbog terorizma boravio u američkom zatvoru, ali nije suđen za glavnu stvar, postavljanje bombe na aerodromu La Guardia, jer je osim što je bio suradnik Udbe pod firmom ustaše, bio i suradnik FBI.

Daniel Markić je 1998-e u HIS-u bio načelnik odjela osiguranja i on je 14. 12. 1998-e dao nekoliko agenata tog odjela kao osiguranje tadašnjem savjetniku HIS-u Josipu Perkoviću, koji mi je u motelu ‘Plitvička kuća’ tri put zaprijetio pokazujući mi pištolj da bi me mogao ubiti. Jedan od tadašnjih podređenih Danielu Markiću i agent koji je osiguravao Perkovića od mene, Đani Trošelj spremno će to potvrditi u nastavku njemačkih procesa udbinim zločincima.
Prije toga, Plenković će morati ukloniti Daniela Markića sa mjesta šefa SOA, jer ne samo da remeti pravosudno-sigurnosnu suradnju Njemačke i Hrvatske, nego je svojedobno ugrozio status Hrvatske u euroatlanskoj sigurnosnoj politici spram mogući islamskih terorista iz BiH, tako što je KGK prenio bez upozorenja da o tome šuti sve informacije o potencijalnoj opasnti iz BiH, a ona te sigurnosne podatke upotrijebila u propagandne svrhe.
Nadalje, sama SOA je traljavo obavljala operativno taj posao oko selafija i potencijalnih terorista, tako da je u bh javnosti izbila velika afera.
Usput, bosanskohercegovačke i američke službe za nacionalnu sigurnost registrirale su kontakte Daniela Markica i Milijana Brkića sa ljudima povezanima sa ruskim sluzbama u BiH. Eto, malo i previše od nekoga tko ne postoji.
Ante RosoDaniel MarkićDragan LozančlićĐani TrošeljĐurđa ŠušakIvica OreškovićMiroslav TuđmanTihomir OreškovićZoran Milanović
Comments (0)
Add Comment