Slunjske veze klana Orešković i ubojstvo Milana Levara

Klan Orešković ima i podršku karlovačkog župana Damira Jelića, koji je u Slunju podupro organizaciju proslave “Oluje” na kojoj je nastupio Marko Perković Thompson.

Prema autoriziranim tvrdnjama Marka Ercega, bivšeg udbaša i BND-ovca iz Mračina, ključnu ulogu u organizaciji ubojstva Milana Levara odigrao je 2000-e zapovjednik gospićke specijalne policije, Miroslav Cindrić. Erceg kaže da je Cindrić kasnije radio u osiguranju predsjednika Stjepana Mesića. To nisam mogao sa sigurnošću provjeriti mada mi je Rikard Frgačić, Karlovčanin po bivšoj ženi, govorio kako je svojedobno ležeći u bolnici upoznao tipa koji mu se hvalio da je sudjelovao u ubojstvu Milana Levara, a da je radio u Uredu Predsjednika.

Marko Erceg je rekao da su naručitelji Levarovog ubojstva Tihomir Orešković i umirovljeni general Mladen Markač, nekadašnji zapovjednik Specijalne policije. Prema Ercegu, Markačevi specijalci Franjo Drlje, Miroslav Cindrić i Josip Jurković Šareni, odigrali su značajnu ulogu u logistici ubojstva.

Miroslav Cindrić, drugi s desna. Do njega, u sredini, Josip Jurković Šareni. U civilnom odijelu, Josip Klemm.

Danas je Miroslav Cindrić, pomoćnik ministra branitelja Tome Medveda.

Klan Orešković je u odličnim vezama i dalje sa Slunjanima, točnije Cetingrađanima Miroslavom Cindrićem i Tomom Medvedom.

S desna na lijevo: glasnogovornik klana Orešković, mlađi Tihomirov brat Ivica, ministar branitelja Tomo Medved, Mladen Rogić, prijatelj Tomislava Merčepa i Zorica Gregurić, vatrena protivnica “nehrvatskih” nevladinih udruga i pojedinaca.

Klan Orešković ima i podršku karlovačkog župana Damira Jelića, koji je u Slunju podupro organizaciju proslave “Oluje” na kojoj je nastupio Marko Perković Thompson.

Karlovački župna Damir Jelić u razgovoru s ratobornim, umirovljenim gospićkim biskupom Milom Bogovićem dok čekaju ministra Tomu Medveda i njegova pomoćnika Miroslava Cindrića kako bi počela svečana akademija povodom “Oluje”, a prije koncerta Marka Perkovića Thompsona

Poglavica klana, Tihomir Orešković te večeri dobro se preznojio na Thompsonovom koncertu u Slunju.

Tihomir Orešković u sredini, a desno od njega Čedo Blašković, tip koji je jedno vrijeme bio vlasnik tankerske firme koja je poslovala s INA-om “Rijeka nafta”, a čiji brodovi su se znakovito zvali “Tomislavgrad, mjesta u BiH od kud je Tihomirova supruga Milica) i “Krivi Put” mjesta u Lici od kd potječu roditelji Ante Pavelića.

O povezanosti klana Orešković s ubojstvom Milana Levara, odnosno istu onu shemu naručitelja, organizatora i izvršitelja, svojedobno mi je ispričao i bivši šef karlovačkog HDZ-ovog mjesnog odbora Stari Grad, Branko Škrtić.

S lijeva na desno: Branko Škrtić, bivši kadar JNA, suradnik Josipa Perkovića u SIS-u, lokalni HDZ-ov čelnik, štrajkač glađu u braniteljskom šatoru u Savskoj i prijatelj Stjepana Čunka, strica i prastrica Vladimira Čunka, prvo i drugog okrivljenog za pokušaj atentata na mene. Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Karlovački župan i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić

Iako je o svojim saznanjima o ubojstvu Milana Levara, Škrtić govorio i Marinu Tomuliću iz Pariza te britanskim špijunima, istražiteljima Haškog suda, danas je Branko Škrtić usko vezan uz klan Orešković.

Zapravo, Škrtića ne treba kriviti jer poznavajući hrvatsku policiju i pravosuđe, bolje mu je da se drži onih protiv kojih je svjedočio. Bit će sigurniji nego da čuva policija po naredbi DORH-a.

Update: Par sati nakon objave ovog teksta, na svom FB profilu oglasio se i Branko Škrtić ne demantirajući ništa od napisanog.

Branko Škrtić je poludio jer su se razotkrile njegove veze s britanskim špijunima i haškim istražiteljima kojima je cinkao svoje subroce u strahu da sam ne bude optužen za paljenje kuća nakon “Oluje”. Prema informacijama od pravaša, Branka Škrtića je Josip Perković poslao 1992. u Dugu Resu da tamo razbije HOS i HSP, a o tome postoji i njegovo audio priznanje. Ovdje mu daje podršku Mladen Rogić, treće prijavljeni zagrebačkoj policiji da mi je prijetio. Rogićeva kćer radi u SOA-i u Gospiću pa mu ponekad savjetuje da se suzdrži od daljnjih komentara jer je pod mjerama. Njegova kćer dakle odaje službene podatke.

Marko Erceg ništa više ne demantirao i ne zove već traži zaštitu SDP-a. Njegov susjed Željko Kekić sad isto traži vezu u SDP-u, a i on se protivio izručenju Perkovića i Mustača i pohvalno govorio o Perkoviću u knjizi “Perković i Tuđman”

Marko Erceg piše Marku Melčiću, SDP-ovcu navodno bliskom Davoru Bernardiću, da će doći večeras na reosnivanje SDP-a u Karlovcu jer “voli” komuniste. Marko Melčić se inače protivio izručenju udbaša Perkovića i Mustača Njemačkoj te kao bivši član CK SKH jako pohvalno goroio o Perkoviću u knjizi “Perković i Tuđman”.
Marko Erceg je izgubio vezu i s njemačkim SPD-om jer je njemačkog parlamentarca iz redova SPD-a Josipa Juratovića cinkao hrvatskoj tajnoj službi i tračao ga kako je u njegovoj vikendici u Mračinu imao ljubavnice. Sada se Erceg preko Marka Melčića, SDP-ovca bliskog Davoru Bernardiću želi infiltrirati u hrvatski SDP. Inače, Marko Melčić je brat Dunje Melčić Mikulić, hrvatsko-njemačke znanstvenice i suosnivačice istočno-zapadnog centra za kulturu Palais Jalta 1989. s ciljem europskog zbližavanja, a također se bavi političkim angažmanom i učešćem u brojnim diskusijama (elektronski mediji: HR, Deutschlandfunk, ARD, ZDF, Sat 1) te javnim skupovima, političkim informacijskim debatama i znanstvenim skupovima.

U međuvremenu se na FB zidu Ivice Oreškovića oglasio i jedan od prozvanih za sudjelovanje u ubojstvu Milana Levara Josip Jurčević Šareni.

Umjesto demantija, Josip Jurković Šareni, u vrijeme ubojstva Milana Levara, njegov susjed i službenik specijalne policije podređen Miroslavu Cindriću i generalu Mladenu Markaču, napisao je samo ovo na zidu Ivice Oreškovića.
Ante PavelićBrako ŠkrtićBranko ŠkrtićČedo BlaškovićDavor BernardićDunja Melčić-MikulićFranjo DrljeIvica OreškovićJosip JuratovićJosip Jurković ŠareniJosip PerkovićMarin TomulićMarko ErcegMarko MelčićMarko Perković ThompsonMilan LevarMiroslav CindrićMladen RogićRikard FrgačićSDPSPDStjepan ČunkoTihomir OreškovićTomislav MerčepTomo MedvedVladimir ČunkoZdravko MustačŽeljko KekićZorica Gregurić
Comments (8)
Add Comment
 • Oluja 2: Gorit će nebo i zemlja! - 45lines

  […] župana Damira Jelića i svog kolege iz specijalne policije u Gospiću, Miroslava Cindrića. Brkić i Cindrić su se u ratu, a i 2000-e iskazali u odanosti svom zapovjedniku policijskom general… Potonjeg su se Plenković i Božinović riješili kada je HDZ u Saboru ratificirao Istnbulsku […]

 • Bauk lustracije kruži svijetom - U ime obitelji Orešković - 45lines

  […] bio član i Hrvatskog državotvornog pokreta. Izvjesno je, kao što sam bezbroj puta objavio da je Karamarko kao predstojnik Ureda predsjednika Mesića i predstojnik UNS-a 2000-e opstruirao istragu o…, svjedoka gospićkih zločina koji je krivnju za iste svaljivao upravo na Tihomira Oreškovića. […]

 • Milan Mrla: Tragom ubojica Milana Levara - 45lines

  […] Mrle i Tihomira Oreškovića, vezano za slučaj Levar, danas drži predavanja po školama o ratu, a Branko Škrtić, bivši Perkovićev SIS-ovac, koji je izvor za tvrdnje da su ubojstvo naručili Tiho…, priča o svojim ratnim iskustvima na fakultetima u Zagrebu. Tako se ponavlja socijalistička […]

 • Štimac i Orešković - Zagajski i Đureković - afera Orion - 45lines

  […] Udbaš Ante Barišić usko je povezan s Josipom Manolićem pa mu je i ključni svjedok u sporu s Tomislavom Karamarkom gdje se ustanovljuje je li bivši predsjednik HDZ-a bio suradnik Udbe. Tomislav Karamarko je dugi niz godina, praktički otkad je bio šef kabineta Franje Gregurića, povezan s Tihomirom Oreškovićem i njegovim klanom. Tomislav Karamarko je mene na razne načine proganjao jer sam tvrdio da je upravo on opstruirao istragu o ubojstvu Milana Levara gdje se kao jedan od naručitelja spominje upravo Tihomir Orešković. […]

 • Krešimir Prević

  Zna se tko je ubio Levara nema dugo je na internetu bila ubojičina slika koji sada živi u Srbiji tako da ne blatite Generala markača a od Ercega se i ništa drugo ne očekuje osim da piše laž na laž!!!!