Richard Dawkins za naš portal: Podržavam hrvatske sekularne prosvjednike protiv ugovora sa Svetom Stolicom

Prvi intervju najpoznatijeg svjetskog ateista hrvatskoj nevladinoj udruzi. Centar će uskoro na portalu Dawkinsove fondacije objaviti detaljan tekst o štetnim ugovorima RH sa Svetom Stolicom.

Na nedavno održanom Denkfest 2014 u Zürichu aktivist Centra za građansku hrabrost i suradnik našeg protala Nezir Likaj razgovarao je s Richardom Dawkinsom, poznatim evolucijskim biologom i jednim od gurua “Novog ateizma”.

– Kako ateisti mogu pronaći smisao u životu? Što  će nas voditi i insprirati u svijetu slobodnom od svih bogova? Zašto je znanost najbolji način za razumijevanje svijeta oko nas? Koja je u svemu tome uloga morala – neke su od tema razgovora.

Između ostalog, Dawkins je u razgovoru podržao hrvatske sekularne prosvjednike protiv ugovora sa Svetom Stolicom. U pripremi je verzija intervjua s hrvatskim titlovima.

Upoznali smo našeg sugovornika s mnogim aspektima ugovora između RH i Svete Stolice, pa nam je predložio da na tu temu na portalu njegove fondacije objavimo  tekst. Naš član Alan Sorić, vrstan znalac ove problematike, sa zadovoljstvom je prihvatio Dawkinsovu ponudu tako da će uskoro i međunarodna javnost biti pobliže upoznata sa činjenicom da se RH ugovorima sa Svetom Stolicom odrekla ne samo Ustavom zajamčene sekularnosti već i suverenosti.

Alan SorićateistiCentar za građansku hrabrostNezir LikajNovi ateizamRHRichard DawkinsSveta Stolica
Comments (1)
Add Comment
  • Soho

    Jel i taj na plaći u Protagori?