Pukovnik Mičić: Novinari DW rade za njemačke tajne službe

Pukovnik Mičić proglašava kolegu Hofmanna agentom njemačke tajne službe zbog priloga DW-a emitiranog u ožujku 2013-e, a  kojim je najavljen EUN za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. U uvodu priloga se obrađuje ubojstvo Nikole Miličevića Bebana, za koje je po mojim informacijama glavni osumnjičenik upravo pukovnik HV-a. Kolega Hofmann nije spominjao nikog kao izvršitelja, ali je iz arhive njemačke javne televizije objavio snimak govora Tomislava Mičića na Miličevićevom pogrebu.

Već dulje vrijeme iz krugova bliskim njemačkom državnom odvjetništvu vrijedi preporuka da ne odlazim u Hrvatsku zbog sigurnosnih razloga. A ako već idem, da se ne pojavljujem na javnim mjestima, i da moje boravište ne bude poznato izvan obiteljskog kruga. U principu se držim te preporuke, ali kad moram otići kao optuženi na sudska ročišta na Općinski kazneni sud u Zagrebu, tamo se baš ne mogu pojaviti kao anonimac.

Tako još nisam ni stigao na ročište 23. 12. 2019 na kojem me pukovnik SIS-a Tomislav Mičić tuži za uvredu, a na fejsu me je njegov prijatelj Ivica Orešković, kojeg sam ranije bezuspješno hrvatskoj i švicarskoj policiji prijavljivao za prijetnje, provocirao u suradnji sa svojim prijateljem iz SIS-a i svjedokom okolnosti ubojstva Milana Levara, Brankom Škrtićem.

Dva dana prije odlaska u Hrvatsku na ročište gdje me je čekao pukovnik Tomislav Mičić, njegove kolege, ljudi Josipa Perkovića Ivica Orešković i Branko Škrtić su me podsjetili da znaju da dolazim.

Pukovnik Mičić je uzrujan jer se protiv njega u Njemačkoj vode istrage za ubojstva dvojice emigranata, i jer sam ga doveo u vezu s Tihomirom Oreškovićem, protiv kojeg Nijemci također vode istrage za ista nedjela. Na ročištu je negirao da je radio zajedno sa Tihomirom Oreškovićem u SIS-u kod Josipa Perkovića, ali je priznao da je radio s njegovim bratom Ivicom. Potonji mi je nakon ročišta na fejsu ostavljao poruke da me “pukovnik rasturio”, da “pukovnik kaže da smrdiš” i slično.

Ono što je najbolje u cijeloj priči, pukovnik Mičić je u predmetu kaznenog djela uvrede, kao tužitelj uvrijedio tuženoga. Za mene je rekao da radim za stranu tajnu službu. A za većinu novinara njemačke medijske kuće Deutsche Welle (DW), a posebno za novinara Franka Hofmanna, pukovnik Mičić je rekao da rade za njemačke tajne službe.

Pukovnik Mičić proglašava kolegu Hofmanna agentom njemačke tajne službe zbog gornjeg priloga kojeg je DW emitirao u ožujku 2013-e i kojim je najavljen EUN za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. U uvodu priloga se obrađuje ubojstvo Nikole Miličevića Bebana, za koje je po mojim informacijama glavni osumnjičenik upravo pukovnik HV-a. Kolega Hofmann nije spominjao nikog kao izvršitelja, ali je iz arhive njemačke javne televizije objavio snimak govora Tomislava Mičića na Miličevićevom pogrebu.

Početkom prosinca prošle godine imao sam ročište u Zagrebu i povodom tužbe Zlatka Zeljka koji me tužio za klevetu. Na ročištu se trebao pojaviti Zeljkov svjedok Milan Štimac, čovjek kojeg je njemačka policija uhitila nakon ubojstava Đure Zagajskog i Stjepana Đurekovića. Svjedok Štimac je ispričao svoj nedolazak, navodno bolešću, pa je to ročište odgođeno za ožujak o.g. kada bi trebao biti i nastavak spora sa pukovnikom Mičićem.

Sin ubijenog Đure Zagajskog, Robert me izvijestio da mu je Ivica Orešković, čijeg se brata Tihomira sumnjiči za ubojstvo Zagajskog i Đurekovića, uputio čestitku za Božić baš u vrijeme kada sam se ja nalazio u Zagrebu povodom tužbe pukovnika Tomislava Mičića. Lijep pokušaj građenja alibija. Da sam ja bio neoprezan i odgovarao na Ivičine provokacije da otkrijem svoje boravište i kretanje (pozivao me je u pivnicu Kaltenberg koju drži bivši načelnik odjela za gospodarstvo u Upravi SIS-a Nikola Krišto), pa da mi se nešto dogodilo, Ivica bi imao alibi preko Zagajskog.

Sve mi se čini da ću ja sljedeći put doći u Hrvatsku kada oni koji mi rade o glave, službeno budu otpravljeni u Njemačku.

 

Branko ŠkrtićĐuro ZagajskiFrank HofmannIvica OreškovićMilan LevarMilan ŠtimacNikola KrištoNikola Miličević BebanRobert ZagajskiTomislav Mičić
Comments (2)
Add Comment
  • Protutužba protiv pukovnika Tomislava Mičića za uvredu - 45lines

    […] dolaze iz pritvora) do kraja mjeseca sukladno i otvorila mogućnost komuniciranja sa sudom mailom. Obzirom da me je Mičić na prethodnom ročištu uvrijedio da sam strani špijun i da me vidio u dru…, iskoristio sam mogućnost koju mi pružaju Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku da zbog uvede […]

  • Oberst Micic: DW-Journalisten arbeiten für den deutschen Geheimdienst - 45 Lines DE

    […] Letztes Jahr, am 23. Dezember, hatte ich eine Anhörung mit Oberst Tomislav Mičić, der mich wegen Beleidigung verklagte, weil ich unter anderem schrieb, dass er in Deutschland des Verdachts auf zwei von der jugoslawischen Geheimpolizei organisierte Morde stand. Ich bin noch nicht nach Zagreb gereist, und Ivica Orešković fing an, mich auf Facebook in Zusammenarbeit mit einem anderen ehemaligen Mitarbeiter von Josip Perković, Branko Škrtić, zu provozieren. Sie zeigten, dass sie wussten, dass ich zu diesem Prozess in Zagreb kommen würde. […]