Miro Kovač ruši Andreja Plenkovića u Njemačkoj

Nakon što je Milijan Brkić praktički izbačen iz HDZ-a, dr. Miro Kovač je svjestan da je na njega došao red. Na njega se i ranije, nakon što ga je zajedno sa Davorom Ivom Stierom, Plenković udaljio iz čelništva HDZ-a, računalo kao na najozbiljnijeg kandidata crkvene desnice u rušenju Andreja Plenkovića. Miro Kovač je bio dosadašnji HDZ-ov nositelj liste za EU izbore, ali ga je Plenković zamijenio Šeksovim posinkom Karlom Resslerom.

Nakon upozorenja Slavice Lukić, odnosno austrijskog veleposlanika u Zagrebu Andreasa Wiedenhoffena. da bi državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić mogla biti ta dužnosnica koja je predstavnike 6 evropskih veleposlanstava pokušala uvjeriti da ne trebaju ići na jasenovačku komemoraciju koju su organizirale obitelji žrtava, te niza napada na njenog nevjenčanog supruga Tomislava Mičić od strane emigracije, čini se kao da je premijer Andrej Plenković, obzirom da je riječ i o dužnosnici koja je nekad bila spona između Milijana Brkića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u njihovim političkim operacijama u BiH, istoj nametnuo embargo pojavljivanja u važnojoj javnosti. Ostalo joj je samo da se službeno Središnjoj Bosni.

Tako smo na stranicama iseljeničkog portala fenix.de, kojeg sponzoriraraju pater Ivan Tolj i Ured Vlade za Hrvate izvan Hrvatske, doznali da državne tajnice Zdravke Bušić nije bilo u Münchenu na druženju s bavarskim Hrvatima, ali da ju je uredno mijenjao njen njemački tim: dr. Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku poltiku, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Croatiana Orešković, voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskog iseljeništva.

Stvarno je cinično sa strane hrvatskih vlasti da kćer osumnjičenika za ubojstva Hrvata u Njemačkoj posjećuje Hrvate u Njemačkoj u ime hrvatske države. Obilazi ona i Hrvate u Australiji, SAD-u. Zadnji put je Croatiana Orešković bila u društvu mentorice Zdravke Bušić među Hrvatima u Münchenu. Tog dana su se u Münchenu susrele Croatiana i njena strina, novinarka Nove TV, Ivana Petrović. To je na istoj razini kao da bi se Saša Perković u ime hrvatske države bavio slučajevima za koje Njemačka sumnjiči njegova oca.

I to sve podupire dr. Miro Kovač koji je u doba Lex Perković bio hrvatski veleposlanik u Berlinu. Nakon promjene vlasti, Tomislav Karamarko ga je izgurao za ministra vanjskih poslova, a on si je za državnu tajnicu zaposlio Zdravka Bušić, a Zvonka Milasa postavio za državnog tajnika za Hrvate izvan Hrvatske. Kad je propala Vlada: Tim Orešković, Tomislav Karamarko i Božo Petrov, a Plenković formirao novu, dr. Miro Kovač je preselio u Sabor, ali Zdravka Bušić i Zvonko Milas ostali su na svojim mjestima.

Dr. Miro Kovač ima veliku podršku profesora Miroslava Tuđmana u HDZ-u. Tuđmanovi, odnosno špijuni Josipa Perkovića: Gordan Akrap i Ante Letica vode Institut za proučavanje hibridnog ratovanja. Njih dvojica uz mentorstvo Miroslav Tuđmana stoje iza paraobavještajne operacije “selafije”.

Nakon što je Milijan Brkić praktički izbačen iz HDZ-a, dr. Miro Kovač je svjestan da je na njega došao red. Na njega se i ranije, nakon što ga je zajedno sa Davorom Ivom Stierom, Plenković udaljio iz čelništva HDZ-a, računalo kao na najozbiljnijeg kandidata crkvene desnice u rušenju Andreja Plenkovića. Miro Kovač je bio dosadašnji HDZ-ov nositelj liste za EU izbore, ali ga je Plenković zamijenio Šeksovim posinkom Karlom Resslerom.

Miro Kovač pokušava udariti Plenkovića tamo di je najtanji. Osim što mu u Njemačku dovodi kćer osumnjičenika za udbaška ubojstva, on odlazi i na skup gdje se susreo s Manfredom Weberom, kandidatom EPP-a za predsjednika Europske Komisije, i njemačkim CSU-ovcem za kojeg Plenković tvrdi da mu je prijatelj. Weber bi prema najavama iz HDZ-a, zajedno sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel 18-og svibnja trebao biti u Zagrebu na HDZ-ovom skupu na kojem će Karlo Ressler povesti HDZ kao članicu EPP-a u izborni pohod na Europski parlament.

Miro Kovač nema takve manevarske mogućnosti kao Karlo Ressler. Šeksov je posinak poptredsjednik Mladeži EPP-a, pa se i u tom svojstvu susreo s austrijskom kancelarom Sebastijanom Kurzom, ali i CSU-ovim kandidatom za predsjednika EU Komisije, Manfredom Weberom.

Vladimir Šeks se do sada pokazao jačim od atomskog napada. On uredno za HDZ-ovu desnicu koja podupire Plenkovića (Vice Vukojević i Bože Vukušić, odrađuje priču o komemoraciji na Bleiburgu. Miro Kovač se sigurno neće dobro provesti što se drznuo dirnuti u leno namjenjeno Šeksovom posinku Karlu Ressleru.

 

 

 

 

Andrej PlenkovićAnte LeticaBožo PetrovGordan AkrapIvan ToljIvana PetrovićIvo Davor StierKarlo ResslerMilijan BrkićMiro KovačMiroslav TuđmanTomislav KaramarkoVice VukojevićZdravka BušićZvonko Milas
Comments (8)
Add Comment
 • Marin

  Gosp.Peratović,
  nije mi jasno zašto uopće komunicirate s ovim tzv.Jerkom Begićem.Taj čovjek nema pojma o čemu Vi pišete a usput je i polu pismen….

  • Jerko Begic

   ,, tzv.Jerkom Begićem,,
   ti to kao oni sto su Andriji govorili takozvana NDH a Andrija veli nije tzv. NDH je bila priznata drzava.

 • Jerko Begic

  hahaha javlja mi se redovno a i kavu pijemo kad god pozelimo a istraga me ne zanima i ne trebam saznanja o istrazi ali znam ipak koliko mene interesira jer ja svoje znanje ne pokusavam unovciti.kad bi ti znao koliko zna samo moja punica mogao bi dvije godine pisati.moja punica ima u podrumu desetak kartonskih kutija punih zanimljivih stvari koje sam ja htjeo tebi predati ali kad sam uvuidio koji si BOLESNIK ne dam tebi nista.

  • Željko Peratović

   Jel se Zvonko oporavio? A što se tiče punice, a ranije si spominjao punca, pojma ja nemam tko su ti ljudi, ni što oni zanimljivo za mene imaju. Nikad mi nisi ni rekao tko ti je bio punac. Prvo si napisao da istrage nema, a sad da te ne zanima i da ti znaš dovoljno. Tko to pokušava unovčiti svoja saznanja? Kako je stari Štef Škalić?

 • Jerko Begic

  ,,Stvarno je cinično sa strane hrvatskih vlasti da kćer osumnjičenika za ubojstva Hrvata,,,,,,,,, pa zar tvoji drugovi partizani nisu kazali da djeca ne odgovaraju za djela(nedjela)svojih roditelja i stvarno je cinično da sinovi krvnika josipovica ,mesica bajica itd…kroje sudbinu Hrvatima.stvarno je bijedno i mizerno od tebe da sve vise i vise iznosis bljuvotine jer ti nestalo municije kojom bi mogao pucati na Hrvate.Stvarno bi bilo lijepo da se sjetis zlodjela koji su napravljeni nad Hrvatima recimo u Skabrnji, na Baniji,u Vocinu iiiii…iiii ali teski si ti umisljeni ???? pa samo gledas kako lagati protiv Hrvata ali UPAMTI kad te jednog dana zahvati TJELESNA (jer duhovna bolest te vec ima u rukama) BOLEST zaboravit ce te tvoji drugovi i crkavat ces sam…TO ZAPAMTI… onda se sjeti Dragog Boga i pomoli mu se …Dragi Bog je milostiv.
  Zapamti i da Nijemci nece vise nikoga suditi jer oni su osudili koliko je njima trebalo da ,,operu ruke,,a ovo o cemu ti ,,mastas,,je propalo.Svjestan si ti toga jer ti nisi glup koliko si pokvaren ali ti VRAG-djava ne da mira jer tako je onom ko proda dusu vragu.