Jure Petričević se okreće u grobu: Udbaši i korisne budale plešu mu na nadgrobnoj ploči

Makabrični ples u dvorani Matice Hrvatske, nažalost potvrdio je relevantnost onoga o čemu je prije tridesetak godina pisao dr. Jure Petričević.  Suradnici UDBA-e, uz pomoć korisnih budala, i danas vladaju Hrvatskom na isti način kako su “rušili Jugoslaviju”.

Hrvatsko-švicarski intelektualac dr. Jure Petričević bio je najglasniji kritičar Hrvatskog državotvornog pokreta, smatrajući ga terorističkom organizacijom kojom upravljaju jugoslavenske i sovjetske tajne službe. Prošli tjedan, u velikoj dvorani Matice Hrvatske, čija je izgradnja financirana donacijom Jure Petričevića, održano je predstavljanje knjige o UDBA-i, nebitnog i lažnog svjedoka na suđenju Perkoviću i Mustaču, Ivana Krmpotića. Moderator predstavljanja Robert Valdec pozvao je prisutne da posbno pozdrave Nikolu Štedula, predsjednika Hrvatskog državotvornog pokreta. Na prisustvo Štedula posebno se toplo osvrnuo i lažni svjedok Ivan Krmpotić.

Hrpa napabirčenih papira, među kojima i popis svih polaznika tečaja “Prvi hrvatski redarstvenik”, koju je Ivan Krmpotić uvalio njemačkoj policiji i pravosuđu kao navodne dokaze protiv Perkovića i Mustača. 

 

Bivši suradnik udbologa Bože Vukušića, nekadašnji novinar portala dnevni.hr i direktno.hr, Damir Kramarić na vlastitom portalu promise.hr, zabilježio je:

Zanimljivo je da je kao sudionik promocije Krmpotićeve knjige bio najavljen i predsjednik HAZU; akademik Zvonko Kusić, no on se na kraju nije pojavio.

No, zato su došli mnogi kojima je ‘služba’, odnosno osobe bliske udbaškim strukturama, zagorčala život, poput Nikole ŠtedulaMarka Grubišića,Vesne Balenović

Dr. Jure Petričević vrti se u grobu. Ne samo zbog Štedula. Predstavljačica knjige Nada Landeka, tajnica je zagrebačke podružnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, a čiji osnivač je Dragan Hazler. Potonjeg je osobno švicarskim vlastima prijavio Petričević da špijunira za jugoslavenske tajne službe hrvatske emigrante u Švicarskoj. Hazlera je sud u Baselu osudio na tri mjeseca uvjetno zbog špijunaže o čemu je izvijestio i tablodi Blick.ch, a Hrvatsku kulturna zajednica u Švicarskoj objavila i kopiju presude.

BASEL – Kao državne neprijatelje ocrnio je egzil Hrvat (54) kod jugoslavenskog veleposlanstva svoju bivšu ženu i mnogobrojne zemljake. Kazneni sud u Bazelu osudio ga je sada zbog zabranjene političke špijunaže na uvjetno tri mjeseca. Jednom pripadniku jugoslavenske tajne službe UDBA dao je podulji izvještaj o životu Jugoslavena u udrugama u švicarskoj. Sutkinja je optuženom rekla: “Osuda je upozorenje. Držite se u budućnosti izvan toga vražjeg kruga.”

Donedavni tajnik HAZUD-a bio je Ilija Šimić, bliski poznanik spomenutog udbologa i HDP-ovca Bože Vukušića. Šimić se predstavljao političkim emigrantom čiji su roditelji u Zagrebu bili činovnici, propustivši navesti podatak da su oni bili zaposleni u strukturama JNA.

Bože Vukušić (lijevo) u društvu s Ilijom Šikćem (desno) početkom 2000-ih u Baselu.

Mene je, a vjerujem da bi i dr. Juru Petričevića, posebno iznenadilo sudjelovanje na ovoj promociji Radovana Smokvine. Kako mi je sam Smokvina pričao, on je bio znanac i poštovatelj pokojnog dr. Jure Petričevića. Radovan Smokvina je inače bratić pokojnog šefa riječke UDBA-e Brune Smokvine, čije se ime jedno vrijeme nalazilo na njemačkoj tjeralici vezano za ubojstvo Stjepana Đurekovića zajedno sa imenima Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Tužitelji su odustali od optuženja Brune Smokvine prije nego li je ovaj umro, jer su se optužbe protiv njega temeljile na klimavom iskazu Vinka Sindičića.

Radovan Smokvina je bio blizak i sa Zlatkom Zeljkom, predsjednikom udruge Juris Protecta. Smokvina je bio potpredsjednik udruge. Zeljko me je tužio zbog navoda na ovoj stranici da je novčano pomagao osumnjičeniku za ubojstvo Đure Zagajskog i Stjepana Đurekovića, Milanu Štimcu. U tužbi Zeljko tvrdi da nikad nije komentirao Stjepana Đurekovića preda mnom, a Radovan Smokvina je svjedok da to nije istina, da je Zeljko i njemu govorio da je trebao poslovati s Đurekovićem, da ga je poznavao i da je za njega rekao da je bio lopov.

Robert Valdec, moderator predstavljanja knjige, nebitnog i podmetnutog svjedoka na suđenju Perkoviću i Mustaču, Ivana Krmpotića, kao gosta predstavio je i publicista Darka Petričića. Potonji u dosta projekata surađuje s Radovanom Smokvinom. Objavio je i knjigu o ubojstvu Mire Barešića gdje je kao odgovorne prozvao ljude Nikole Štedula, odnosno HDP-ovce: Nikolu Krištu, Antonia Lekića, Ivana Drviša…

Petričić je pak usko surađivao s Markom Rudelom, nekadašnjim šefom ogranka HDP-a u Los Angelesu. A kod Rudele je jedno vrijeme u Los Angelesu bio smješten Tihomir Orešković, osumnjičen za ubojstva njemačkih emigranata Đure Zagajskog i Stjepana Đurekovića. Rudela ima samo riječi hvale za Oreškovića.

Tihomir Orešković najstarijoj kćeri Croatiani, rođenoj u Zagrebu 1981., u jednoj američkoj trgovini oružjem pokazuje pištolje i revolvere.

 

Neki gosti tribine tvrde da joj je bio nazočan i sam Tihomir Orešković i da se na ovoj slici nalazi pored Roberta Valdeca (u krugu na vratima). Drugi kažu da to nije on i da ga nisu vidjeli. Siguran sam da je osim Oreškovićevih bliskih prijatelja Nikole Štedula i Marka Grubišića, tamo bio i njegov kolega sa studija povijesti s početka osamdesetih, Zlatko Lukež. Evo ga prvi s lijeva u prvome redu. On mi je svojedobno otkrio do sada potpuno nepoznat podatak da su Tihomir Orešković i Tomislav Karamarko zajedno studirali povijest 1981-e godine i intenzivno se družili s Lukežom i Dinkom Čutorom, ravnateljem Hrvatskog državnog arhiva. Foto: Sebastijan Carek

Normalan čovjek ne bi ništa morao znati o UDBA-i osim onoga što je objavljeno kao izvještaj sa suđenja Perkoviću i Mustaču da bi, kada bi to usporedio s onim o čemu priča Ivan Krmpotić na predstavljanju svoje knjige, došao do zaključka da ili nije normalan on ili Krmpotić. Čovjek čije je svjedočenje u procesu Perkoviću i Mustaču s razlogom odbačeno kao nebitno zajedno sa svim trivijalnim “dokazima” koje je predočio, sada tvrdi da je to iz istih onih razloga zbog kojih on nije mogao postati šef “hrvatske UDBA-e” 1990-e, jer da su se “tome usprotivili Kinkel, Genscher i Kohl”, a zato što su njemačke tajne službe surađivale s jugoslavenskim  kod ubojstava hrvatskih emigranata. Bravo! To isto tvrde Tihomir Orešković i njegova snaha Ivana Petrović.

Inače, Krmpotiću je glavni dokaz protiv Perkovića i Mustača dokument Savjeta za zaštitu ustavnog poretka Predsjedništva SRH, u kojem za njega tadašnji republički sekretar za unutarnje poslove Zlatko Uzelac kaže da nije normalan od kad je doživio nesreću i bio na operaciji u Švicarskoj.

Taj dio iz dokumenta Krpotić ne spominje, nego hiperbolizira aferu s ekonomijom policijske škole u Svetošimunskoj koju je vodio Mustačev otac, uspoređujući ju s “Agrokorom”, “Uljanikom”… Čak ni ta “afera”, a za koju je “dokaze” predao Krmpotić i koja nema veze s ubojstvom Stjepana Đurekovića, ne bi dosegnula visinu iznosa za koju je oštećena država, višu od 3.000 kuna.

UDBA je preko svog agenta Milana Doriča probala doći do dr. Jure Petričevića. Petričević ga je naravno pročitao i oštro mu odgovorio.

Dr. Jure Petričević je pisao Milanu Doriču, agentu UDBA-e kojeg je šef HDP-a Nikola Štedul imenovao ravnateljem Hrvatske izvještajne službe, da je udbaš.

Makabrični ples u dvorani Matice Hrvatske, nažalost potvrdio je relevantnost onoga o čemu je prije tridesetak godina pisao dr. Jure Petričević.  Suradnici UDBA-e, uz pomoć korisnih budala, i danas vladaju Hrvatskom na isti način kako su “rušili Jugoslaviju”.

 

 

 

 

Andrija MustačBruno SmokvinaDarko PetričićHDPIlija ŠikićJure PetričevićMarko GrubišićMilan DoričNada LandekaNikola ŠtedulRadovan SmokvinaStjepan ĐurekovićVinko SindičićZlatko Lukež
Comments (4)
Add Comment
  • Željko Peratović

    Poštovana, nigdje ja nisam napisao da je u Vašu udrugu bio učlanjen neki član UDBA-e. Na koncu, što Vam uopće znači “član UDBA-e”. Udba nije neka udurga ili politička stranka da bi imala članstvo. O Vašim vezana s Draganom Hazlerom i njegovim HAZUD-om saznao sam na stranicama te udruge. http://www.hazud.ch/wp-content/uploads/2013/03/Za-uspomenu-na-susret-s-generalom-Markacem-Dragan-Hazler-lijevo-Nada-Landeka-desno.jpg Dragan Hazler je u Švicarskoj osuđen da je špijunirao za jugoslavensku tajnu službu, popularno zvanu UDBA-u, a vi ste članica njegove Akademije, slikate se s njim, tajnica ste HAZUD-a, koji u hrvatskoj varijanti nije akademija već akademska zajednica, Ilija Šikić objavljuje priloge o Vama. Lupate tu neke fraze o borbi Vaše udruge protiv udbaša. Kojih? Je li Dragan Hazler udbaš ako ima za to presudu švicarskog suda? http://www.hazud.hr/cestitka-predsjedniku-hazudd-a-draganu-hazleru/

  • Nada Landeka

    Poštovani, kako volite bombastične stvari, vjerujem da ćete kao istraživački novinar koji iznad svega cijeni istinu i vjerodostojnost, brzo shvatiti drastične pogreške u vašem tekstu. Nada Landeka nije tajnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti iz Basela za Hrvatsku. Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore – HAZUD, osnovano je od tri člana – dr. Srećka Sladoljeva kao predsjednika, Emilije Herceg kao podpredsjednice i Nade Landeka kao tajnice, a navedena udruga, koja je prestala postojati prije godinu dana, nije osnovana od Dragana Hazlera. Dakle, dovoljno bi bilo provjeriti podatke iz registra udruga. Nadalje, na predstavljanju knjige nazočila sam kao tajnica Udruge Veronika Vere – udruge za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa, u kojoj nikada nije bio učlanjen ni jedan član UDBE, ni bivši ni sadašnji, ali to ste zaboravili spomenuti, kao što ste i zaboravili spomenuti zasluge te udruge u borbi protiv bivših i sadašnjih udbaša a na zaštiti pokradenog i opljačkanog naroda.