Ivica Rožić Roka za Levarovu smrt sumnjiči Milana Mrlu, doušnika Tihomira Oreškovića

U razgovoru se Ivica Rožić još dotaknuo i umirovljenog pukovnika Nikole Rendulića, Paje Šimića, Nikole Klobučara i drugih. Uostalom, poslušajte i oprostite na ponekoj psovci koja mi je izletjela. Ivica Rožić Roka alias Beli vuk možda će vam se nakon što odslušate razgovor doimati pristojnijim od mene. No to je ipak samo vaš dojam. Ali indicije oko ubojstva Milana Levara, Đure Zagajskog, Stjepana Đurekovića, porodica Pocrnić i Hećimović, sve su dalje od dojma i postaju činjenicama.

Ivica Rožić Roka popularniji kao Beli vuk, tražio me 27. kolovoza 2017, dan uoči 17-e obljetnice Milana Levara, da razgovaramo telefonski. Razgovor sam snimio jer sam znao da će se razgovarati o najtežim kaznenim djelima, za neke od kojih je i Ivica bio sumnjičen. Nisam imao ovaj razgovor objavljivati sve dok se jučer nisam uvjerio da me Beli vuk zapravo ispituje o stanju njemačke istrage protiv Tihomira Oreškovića, a vezano za udbaška ubojstva iz 80-ih. Napisao sam Ivici da je ovih dana jedan svjedok njemačkog tužiteljstva skoro u Hrvatskoj smrtno stradao jer da mu je netko “odvrnuo polugu na BMW-u kod prednjeg lijevog kotača”. Ivica me upitao o kojem se svjedoku radi. Napisao sam mu te dodao i da je meni preseno iz krugova bliskih njemačkim istragama da se klonim posjeta Hrvatskoj jer da će me likvidirati oni protiv kojih pišem. Preporučio sam Rožiću neka se i on odmakne od klana Orešković da opet ne bude uvaljen u nešto kao što je ubojstvo Milana Levara. Ivica mi na to nije dogovorio ništa. Naprosto je pobrisao svu našu komunikaciju i blokirao mi FB profil. Iz toga sam zaključio da su informacije iz Njemačke o mojoj likvidaciji točne i odlučio objaviti razgovor s Belim vukom. Naravno, dijelove razgovora sam izrezao je se tiču klevete trećih osoba, a nemaju izravne veze s krvavim kriminalom o kojem smo razgovarali.

Ivica je neočekivano započeo razgovor oko ubojstva hrvatskih obitelji Pocrnići i Hećimovići, žaleći se na Miru Matijevića da krivo za to djelo optužuje Tihomira Oreškovića.

Miro Matijević: IVICE OREŠKOVIĆU zar ćeš ti određivati tko je tko, šupčino četnička. Likvidirali ste sve viđenije ličke branitelje tijekom rata i kasnije pa čak i neke koji su ubijali za vas, a nisu bili glupi. I ti se nazivaš Hrvatom šupćino četnička. TI I BRAT STE POUBIJALI HRVATE POCRNIĆE I HEČIMOVIĆE U BUKOVCU KOD PERUŠIĆA ali nisam htio svjedočiti kada su me ispitivali, kada sam vidio koga je vaš kolega Bajić odredio da vodi istragu I ovo se prati pa neka se sada zna. Vidiš vrećo govana da ti uloga olinjalog žigola dobro ide pa se drži toga što znaš. Još jedino bakice mogu pušiti te tvoje debilne priče o hrvatstvu, pa dok one puše priče ti vrećo g…. p… jedan gospodski k…. Za promjenu.

NASTAVAK OBRAČUNA KOD FEJS KORALA

Nisam se šire upuštao u priču o Matijeviću i Oreškovićima, ali sam napomenuo Rožiću kako su u tijeku novi izvidi o slučaju ubijenih Pocrnića i Hećimovića jer da je jedan član porodice ubijenih zatražio obdukciju tijela obzirom da ista nije bila napravljena nakon događaja.

Ivica je i dalje u drugim slučajevima nastavio braniti Oreškoviće za optužbe koje na njihov račun iznosi Matijević, ali i drugi prije njega. Ja sam, pak htio iskoristiti priliku i priupitati ga o objavljivanoj dokumentaciji i navodima o njegovoj povezanosti s ubojstvom Milana Levara. Naravno, on je isto reagirao, a u audio zapisu poslušajte na koji način. Zanimljivo je na koji način on negira i istinitost svojih riječi u raznim policijskim službenim zabilješkama kada ga se pitalo o odvođenju civila iz Karlobaga, ubojstvu Milana Levara te postavljanja “bombi iznenađenja” Srbima povratnicima u Liku nakon “Oluje”.

Pojedinosti policijske zabilješke o razgovoru s Ivicom Rožićem Rokom o okolnostima ubojstva Milana Levara i drugih zločina na području Like, ranije devedesetih.

Ivica Rožić nije glup iako je neobrazovan i djeluje sirovo. To što se hvali da je u tri godine pritvora skoro pa doktorirao Zakon o kaznenom postupku pa svakom tko bilo što napiše protiv njega ili Tihomira Oreškovića, prijeti tužbama za klevetu: već je tužio Zdenka Bandu i tjednik “Nacional”, s druge strane ne znači ni da je genijalac. Nakon sveg mog iskustva s njim, zaključujem da je inteligentan, lukav, ali da je ipak samo nečija produžena ruka, da me nije kontaktirao samostalno niti da je kontakt prekinuo vlastitom odlukom.

Kad je riječ o ubojstvu Milana Levara on se ogražuje od braće Ivice i Josipa Jurković zvanih Šareni, s kojima ga se dovodilo u vezu da je sudjelovao u operacionalizaciji Levarova ubojstva.
Zato se okomio na Milana Mrlu, čovjeka kojega sam ja, najrpije SZUP-u 2000-e, a potom DORH-u u Gospiću prijavio kao osobu koja je naručiteljima/organizatorima ubojstva dojavljivala Levarovo kretanje. Rožić kaže da bi Mrlu trebalo “pritegnuti”. Još spominje kako ga je Mrla svojedobno prijavio za prijetnju jer je neka žena prezimenom Vranješ Mrli rekla da će s njim obračunati preko Ivice Rožića Roke.

Milan Mrla, čovjek koji je pre izvješćima policije, svjedočenju Vesne Levar i mene, zadnji učestalo razgovarao s Milanom Levarom, a meni priznao da je nakon ubojstva razgovarao i s Tihomirom Oreškovićem, te da ga je Tomislav Karamarko, kao šef UNS-a zaštitio da ne mora dati iskaz policiji o ubojstvu Levara 2000-e, ovih se dana za pomoć obratio Mesiću.

Mrlu je spomenuo u kontekstu priče o Slavku Degoriciji i Josipu Manoliću što je sam inicirao. Obzirom da se Mrlu smatralo Degoricijinim čovjekom, a Degoriciju Manolićevim, Rožiću se Mrla čini, tako ja zaključujem kao najpogodnija osoba da ju se optuži za sudjelovanje u ubojstvu Milana Levara. To bi značilo, u konačnici, Da je Levarovo ubojstvo naručio Jsip Manolić. No kad sam mu ja rekao da se Mrla istu večer, par sati nakon ubojstva u Gospiću sastao s Tihomiro Oreškovićem u restoranu “Domagoj” na zagrebačkim Sveticama, Rožić je zašutio o toj temi.

Ivicu Oreškovića spominje u kontekstu uhićenja Jose Mraovića zvanog lički Tuđman. Navodi da je jedne prilike sjedio s Tihomirom Oreškovićem i njegovom majkom u Mraovićevom hotelu Ana, kad je lički Tuđman upitao Tihu, a da “zašto ga je njegov brat Ivica hapsio”. Prema Rožiću, a kako je navodno odgovorio Tihomir Orešković, Joso Mraović je zamrčao neki silni novac za obranu Gospića koji mu je povjerio Gojko Šušak pa ga je stoga Ivica Orešković službenik SIS-a, podređen Josipu Perkoviću, i u konačnici Gojku Šušku, uhitio i ispitivao.

To mi je pak osvijetlilo razloge zbog kojih su mi Ivica Orešković i Mladen Rogić nedavno prijetili Josom Mraovićem zvanim lički Tuđman.

Ivica Orešković i Mladen Rogić prijete mi Josom Mraovićem zvanim lički Tuđman, kojeg je Ivica Orešković uhićivao zbog sumnji u pronevjeru novca iz dijaspore za obranu Gospića i koji je sudski kažnjen jer bivšu košarkašicu gospićkog ženskog kluba seksualno napastvovao stavljanjem prsta u analni otvor što je u javnosti dobilo naziv “ličko rukovanje” jer je sudac to iscprva okarakterizirao kao lički narodni običaj.

U razgovoru se Ivica Rožić još dotaknuo i umirovljenog pukovnika Nikole Rendulića, Paje Šimića, Nikole Klobučara i drugih. Uostalom, poslušajte i oprostite na ponekoj psovci koja mi je izletjela. Ivica Rožić Roka alias Beli vuk možda će vam se nakon što odslušate razgovor doimati pristojnijim od mene. No to je ipak samo vaš dojam. Ali indicije oko ubojstva Milana Levara, Đure Zagajskog, Stjepana Đurekovića, porodica Pocrnić i Hećimović, sve su dalje od dojma i postaju činjenicama.

Đuro ZagajskiFranjo TuđmanGojko ŠušakHećimovićIvica Rožić RokaJosip ManolićJosip PerkovićJoso MraovićMilan LevarMilan MrlaMiro MatijevićNikola KlobučarNikola RendulićPajo ŠimićPcrnićSlavko DegoricijaStjepan ĐurekovićTihomir OreškovićZdenko Bando
Comments (7)
Add Comment
  • Ubojstvo s državnim pečatom: 11 godina od ubojstva Milana Levara - 45lines

    […] Ivica Rožić, čovjek koji je policiji bez prisustva odvjetnika priznao da je ubio Milana Levara, kasnije je uz odvjetnika pričao da ga nije on ubio, ali da treba obratiti pažnju na specijalnu policiju. Govorio je istinu. Specijalci ATJ Lučko uvijek su mu bili logistika kad bi postavljao bombe iznenađenja, prvo Srbima povratnica, pa onda i Levaru. Ali istraga se tim nikada nije bavila, a Karamarko je Markačeve specijalce iz ATJ Lučko imenovao za šefove policijskih uprava u Hrvatskoj / arhiv 45 lines […]

  • The man who knew too much - EN 45lines.com

    […] unit. From there the green light was given to Ivan Jurković, also called Šareni and the mentioned Ivica Rožić Roka, called Beli Vuk: Levar himself warned against the former before he was killed, and the latter even announced the […]

  • Milan Mrla: Tragom ubojica Milana Levara - 45lines

    […] O povezanosti Mile Mrle s ubojstvom Milana Levara pišem i govorim od prvog dana. Na nagovor i uz posredovanje Milana Levara razgovarao sam s Mrlom i Degoricijom dva dana prije ubojstva. Mrla mi je tada najvio da će Levar biti ubijen. Degoricija je za pokojnika govorio da je lud, a da leševi pobijenih gospićkih civila nikad neće biti pronađeni jer je na mjestu gdje su bačeni (farma borova Žitnik) sad već šuma. Kada sam ove i druge informacije počeo objavljivati na svome starom blogu još sredinom 2000-ih zvali su me i prijetili mi i Mrla i Degoricija. Mrla stanuje u Zagrebu na Trešnjevki u koji je bespravno uselio. Znali smo se sretati i u kvartu kad sam živio u Zagrebu i više puta mi je prilazio prijeteći mi kako moram maknuti s interneta ono što sam objavio o njemu i Levaru. U Mrlinu povezanost s ubojstvom Milana Levara sumnja čak i Ivica Rožić, poznatiji kao Beli vuk, osoba koju se više puta sumnjičilo da je pripremio bombu od…. […]