Franjo Tuđman i Miroslav Škoro na udaru udbaških odreda

S jedne strane, objavljivanje ovog snimka udar je na Miroslava Škoru kojem Orešković i ta udbaška ekipa da je “srpski zet”. S druge, napadnut je i sam Franjo Tuđman, odnosno demonstrira se “udbaška moć” – pokazivanje da je udbaška ekipa u cilju zaštite svojih interesa spremni žrtvovati i samog Tuđmana.

Tihomir Orešković Keko, pod lažnim fb profilom Domagoj Knez, na dan kad je prije 20 godina umro Franjo Tuđman objavio je video uradak Tuđmanovog nastupa u zagrebačkoj Dubravi iz travnja 1990-e.  Ovo je prvi put da se taj snimak javno objavljuje. Nitko se ne sjeća ni televizijske snimke ovoga skupa na kojem je Franjo Tuđman rekao da mu supruga srećom nije Srpkinja ni Židovka.

– S jedne strane, objavljivanje ovog snimka udar je na Miroslava Škoru kojem Orešković i ta udbaška ekipa iz nekadašnjeg HDP-a, a danas HDZ-a zamjera da je “srpski zet”. S druge, napadnut je i sam Franjo Tuđman, odnosno demonstrira se “udbaška moć” – pokazivanje da je udbaška ekipa u cilju zaštite svojih interesa spremni žrtvovati i samog Tuđmana, objašnjava jedan izvor blizak Miroslavu Škori.

Ovo je, kako sam već napisao, prvi audiovizuelni dokaz rasističke izjave koju je Franjo Tuđman dao u predizbornoj kampanji za prve demokratske izbore.

Tihomir Orešković Keko na FB-u ima veliku podršku notornog Frane Bilavera predsjednika HDZ-a SAD-a. Bilaver često dijeli statuse s Oreškovićevog lažnog profila Domagoj Knez i sudjeluje u raspravama zajedno s njim na drugim profilima gdje se napada Miroslava Škoru. S Bilaverom sam kontaktirao unatrag dvije godine  na temu boravka Tihomira Oreškovića u SAD-u 80-ih i dao mi je korisne informacije. No, kako je Bilaver pragmatičan tip, to ga danas ništa ne priječi da zajedno s Oreškovićem ratuje na društvenim mrežama protiv podržavatelja Miroslava Škore. U klasičnom udbaškom stilu i Bilaver je okrenuo pilu naopako pa optužio Miroslavu Škoru da iza njega stoji UDBA.

Frane Bilaver širi priču da se UDBA preko Miroslava Škore osvećuje HDZ-u za presude Josipu Perkoviću i Mustaču.

Josip Perković je već jednom, na suđenju za ratne zločine u Gospiću, svjedočio u korist Tihomira Oreškovića.  Perković, ni kolegu Vladimira Šeksa iz Osijeka, Branimira Glavaša, nije teretio kada je svjedočio u postupcima za ratne zločine u kojima je Glavaš optužen. Tomislav Merčep je jedini poznatiji osuđenik/optuženik za ratne zločine kojeg je Perković teretio svjedočeći.

Dio podržavatelja Miroslava Škore, predvođenih Zoricom Gregurić, zamjera Kolindi Grabar Kitarović što nije pomilovala Tomislava Merčepa. Zorica Gregurić posjećuje redovito Merčepa u zatvoru. Tihomira Orešković (Domagoj Knez) i Frane Bilaver okomili su se nedavno na nju zajedničkim snagama jer je kritizirala Kolindu Grabar Kitarović.

Tihomir Orešković (Domagoj Knez) tvrdi da je Tomislav Karamarko prije Miroslava Škore trebao biti protukandidat Kolindi Grabar Kitarović i da su ga na to nagovarali Mate Radeljić i Velimir Bujanec. Orešković najavljuje i difamaciju Miroslava Škore preko pokojnog oca.

HDZ čak i službeno napada podržavatelje Miroslava Škore: Zlatka Hasanbegovića i Velimira Bujanca. Kako se može doznati iz samog HDZ-a, autor tog napada na desničare Bujanca i Hasanbegovića je Andrej Rora, vidtelj Odjela za medije u HDZ-u. Rora je, za neupućene, samo ideološki bio blizak sa Bujancem i Hasanbegovićem, ali za razliku od njih koji su se motali oko Pšeničnikovog HOP-a, Rora je poput Oreškovića, još za vrijeme Jugoslavije, bio član Hrvatskog državotvornog pokreta. Šefa HDP-a, Nikolu Štedula, odlikovala je Kolinda Grabar Kitarović još 2016-e.

Supruga Andreja Rore, Ivana, radi u Hrvatskoj matici iseljenika i blisko surađuje sa kćeri Tihomira Oreškovića, Croatianom, zaposlenom u Središnjem uredu Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske. Šef Ivana Rore je Ivan Tepeš, nekadašnji Karamarkov partner iz HSP AS, koji je odustao od mjesta u EU parlamentu u korist HDZ-a,a u zamjenu je postao zamjenik ravnatelja HMI.

Stranka koju je osnovao Franjo Tuđman, a danas njome stvarno vlada Vladimir Šeks, a ne Andrej Plenković, danas je u povijesnoj krizi. Oni koji ju brane od Miroslava Škore, nastave li sa udbaškom obranom, mogli bi potopiti i nju, i lik i djelo samog osnivača.

 

Andrej RoraBranimir GlavašDomagoj KnezFrane BilaverFranjo TuđmanIvan TepešKolinda Grabar kitarovićTihomir OreškovićTomislav KaramarkoTomislav MerčepVladimir ŠeksZorica Gregurić
Comments (3)
Add Comment
 • Petrović i klan Orešković na HDZ-ovoj liniji - 45lines

  […] Orešković svom kolegi Zoksu Vrani Kotniku pisao kao o grupi ruskih plaćenika i agenata BIA-e, a njegov brat Tihomir Škoru još u predsjedničkoj kampanji govorio kao o “srpskom zetu”, upravo će braću Orešković uzeti kao najslabiju točku Plenkovićeve paraobavještajne zaštite […]

 • Jerko Begic

  Pa ne moze se porediti Tuđmana i Škoru jer prvi je sigurno bio potpomognut od udbe a za drugog se jos ne zna.Ipak ovaj drugi puno bolje pjeva. Škoro je pjevač …to se zna… a Tuđman je bio ,,zajeb,,-zajebo je svoj narod-…to jos mnogi ne znaju …

  • Željko Peratović

   Dragi Jerko, uskoro se sastajem sa Milanom Štimcem na sudu u Zagrebu. Imaš li mu što poručiti, poslati? Jesi li mu još zahvalan što ste se našli u Izviješću Udbe: Begić Jerko, star oko 40 godina, rodom iz Gradeca član je emgrantske organizacije “Slobodna Hrvatska”.Zatražio je politički azil, a potvrdu o članstvu emigrantskoj organizaciji “Slobodna Hrvatska izdao mu je Stimac Milan (00). Javi kako se osjećaš i jesi li voljan ugostiti mene i Roberta u svome domu i barem mi pokazati silnu pismohranu što ostavio ti ju puna. Nemoraš se nas bojati. I mi smo već ljudi u godinama. Željeli bimo se s tobom podružiti kao dvije generacije Hrvata i tri Hrvata s različitim iskustvima prošlosti koja nas svu trojicu zanima kao zajednička slika sastavljena upravo i ovakvih više različiyih dijelova. Robertovo onjemačko drastanje uz oca ilegalca, a potom tinejdžerstvo uz Luku Kraljevića i Damira Đurekovića. Moja socijalističko-katolička lutanja u slavonskoj provinciji, godinu dana vojske kad se susretneš s KOS-om i partijom u Kninu i Sinju, pa bohemsko studiranje, adrenalinsko ratno izvještavanje od Maribora, Pakraca, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Slavonskog Broda, Pruda i Odžaka, Novske, Lipika, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika..I tvoje koje ćeš nam ispirčati, a nas ispitati što te sve još bude zanimalo. Što kažeš? Javi se čim prije! Sve ti najbolje, Željko