Denkfest 2014 Zuerich: Richard Dawkins nikad bliže Hrvatskoj – 25 posto popusta za posjetitelje iz zemalja bivše Jugoslavije

Stoga je naša udruga Centar za građansku hrabrost  u suradnji sa Slobodnomisliteljskom udrugom Švicarske (koja pomaže i realizaciju prijevoda naše knjige “Humanizam za djecu” na njemački), omogućila građankama i građanima iz Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije da ostvare 25 postotni popust na sva događanja na Denkfestu, odnosno, ako ih zanima samo dan kada će nastupiti Dawkins, dnevna ulaznica koja inače stoji 90 franaka, preko nas može se dobiti za 67,5 franaka.

 

Od 11. do 14. rujna u Zuerichu će se održati drugi po redu Denkfest- festival znanosti, komedije i umjetnosti. Prvi je održan 2011. u organizaciji Slobodnomisliteljske udruge Švicarske s ciljem populariziranja znanosti i omogućavanja plodne komunikacije znanstvenika s ostalim sudionicima.

Zvijezda ovogodišnjeg Denkfest 2014. biti će Richard Dawkins, poznati evolucijski biolog, popularizator znanosti i kako ga mnogi nazivaju guru Novog ateizma. Dawkins će sudionicima događaja biti predstavljen intervjuom, u kojem će i prisutni moći postavljati pitanja, u subotu 13-og rujna od 9 do 11 sati.

Ovo je do sada najbliža lokacija Hrvatskoj, ali i okolnim zemljama bivše Jugoslavije, u čijim znastvenim, skeptičkim, ateističkim, agnostičkim, humanističkim i sekularnim krugovima, već dulje postoji interes da se s Dawkinsom popriča uživo. Stoga je naša udruga Centar za građansku hrabrost  u suradnji sa Slobodnomisliteljskom udrugom Švicarske (koja pomaže i realizaciju prijevoda naše knjige “Humanizam za djecu” na njemački), omogućila građankama i građanima iz Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije da ostvare 25 postotni popust na sva događanja na Denkfestu, odnosno, ako ih zanima samo dan kada će nastupiti Dawkins, dnevna ulaznica koja inače stoji 90 franaka, preko nas može se dobiti za 67,5 franaka.

Na sljedećem linku se nalazi online shop za denkfest ulaznice: http://www.ticketino.com/(S(uq4uavmawna2b5u00llh0m3h))/Default.aspx?id=28&eventid=27483&lang=en Da biste tehnički ostvarili popust, javite se na e-mail adresu Centra: aude@civilcourage.hr, pa će te povratno dobiti kod čijim upisivanjem na gornji link kupujući željene/u ulaznice/u ostvarujete navedeni popust.

Na Denkfestu 2014. biti će predstavljeno i njemačko izdanje naše knjige: Humanismus für Kinder, čiji izlazak je Slobodnomislitelsjak udruga Švicarske i financijski potpomogla.

 

Richard Dawkins, nedavno u Oxfordu na Svjetskom kongresu humanista, razgledava našu knjigu “Humanism for Children”, koju mu je predsjednica Centra i autorica, Nada Topić Peratović, poklonila i potpisala.

Program ovogodišnjeg Denkfesta i inače je zanimljiv, a jezično će biti simultan: na njemačkom i engleskom jeziku.

Kao posebno zanimljiva predavanja izdvajamo:

Uspjesi i neuspjesi u liječenju raka – Roger Stupp, profesor i šef Odjela za onkologiju Sveučilišne bolnice Zuerich (petak, 12. rujna,  11:30 – 12:10)

Navođena evolucija: Procjena genetskog inženjeringa u poljoprivredi, Dr. Angelika Hilbeck, viša znanstvena suradnica na Geobotaničkom institutu pri Švicarskom saveznom institutu za tehnologiju (subota, 13. rujna, unutar 13:45 — 17:15)

 Predstavljanje The Great Ape projekta i rasprava o pitanju koliko su ljudi posebni kao vrsta (nedjelja, 14. rujna, 09:15 — 11:45)

Rasprava o «vrlinama inženjeringa» i socijalnim implikacijama umjetne inteligencije i drugom oko eksponencijalnog razvoja tehnologije0 (nedjelja, 14. rujna 13:30 — 16:30)

Nadamo se da će te prepoznati priliku i posjetiti Denkfest.

Centar za građansku hrabrostDenkfestevolucijaliječenje rakaRichard Dawkins
Comments (0)
Add Comment