Centar za građansku hrabrost: S “Humanizmom za djecu” u blagdanskom raspoloženju

Nakon uspješnih promocija knjige “Humanizam za djecu” u Istri, uz pomoć lokalnih nevladinih udruga, u studenom, Centar je u prosincu nastavio s još intenzivnijom kampanjom.

S promocije knjige u Pazinu.

 

Ovako smo se predstavili u Puli

 

Pripremili smo promociju u HNK “Ivana plemenitog Zajca” u Rijeci 12. 12. o.g. u 17,30 sati. Čast nam je što će na njoj, između ostalih promotora/ica govoriti i novinar, bivši teolog i glazbeni kritičar Branimir Pofuk. On je za prošlosubotnju emisiju HTV 1 “Duhovni izazovi” pohvalio  i preporučio knjigu u predblagdanskom raspoloženju.

 

[mom_video type=”youtube” id=”vRz2PRfvg04″]

 

 

Isti dan u subotnjem broju riječkog Novog lista u prilogu “Pogled” objavljen je na dvije stranice i intervju s autoricom i predsjednicom Centra, Nadom Topić Peratović.

Cijeli intervju za sada možete pogledati u, za sada , nešto slabijoj pdf verziji ovdje.

 

 

A koncem studenoga, autorica je bila i gošća HTV-ovog, gledanog obiteljskog magazina “Hrvatska uživo”.

 

 

 

U domaćinstvu Udruge za građanski i politički razvoj Karlovac – Polka, za 17. 12. o.g. organizira se karlovačko predstavljanje knjige, a o pojedinostima će te biti uskoro podrobnije obaviješteni.

Uputili smo i molbu Gradu Zagrebu za dodjeljivanje na korištenje štanda za 20. 12. na Cvjetnom trgu od 11 – 15 sati gdje i kada Centar namjerava ne samo promovirati knjigu nego i u kontaktu sa zainteresiranim građanima nastaviti sa promicanjem ciljeva misije naše udruge.

Obzirom da je interes za online i veleprodajnu kupnju knjige postao značajan, a da nama domaći propisi ne dopuštaju da se na taj način sufinanciramo, u pomoć nam je priskočila skupina članica/ova iz Švicarske. Oni su osnovali sestrinsku udrugu Zentrum für Zivilcourage jer švicarski propisi o udrugama dopuštaju samofinanciranje udruga na način na koji to hrvatske udruge ne mogu, pa je sada njihov osnovni zadatak online i veleprodaja knjige, a naravno priskočiti će nam u pomoć i kod drugih zajedničkih pitanja/problema, a čije je  rješavanjanje njima lakše nego nama.

Kako bi se domaći kupci lakše snašli, zajednički smo pokrenuli i posebnu stranicu HUMANIZAM za djecu preko koje se se knjiga vrlo lako može naručiti.

A zadnja ovogodišnja zagrebačka humanistička radionica za djecu održat će se u subotu, 13. prosinca 2014., od 11 do 14 sati, u prostorijama Centra za ženske studije, Dolac 8!

Naš Centar za građansku hrabrost obećava da će vas i sljedeće godine maltretirati feminizmom, spolnom jednakošću, humanizmom, ljudskim pravima, sekularnošću, suočavanjem s prošćošću i kulturom sjećanja!

Branimir PofukfeminizamHTVIstraKarlovackultura sjećanjaljudska pravaNada Topić PeratovićNovi listPazinpromocijaPulaRijekasekularnostspolna jednakostsuočavanje s prošlošćuVideo
Comments (0)
Add Comment