Centar za građansku hrabrost: Riječ izdavača

Jedna poznata aktivistkinja nekoć je rekla da je njen aktivizam doprinos koji rado plaća za život na planeti Zemlji. Aktivisti i aktivistkinje Centra za građansku hrabrost prepoznali su građansku odgovornost u njenim riječima.

Smatramo da bi bilo i suviše licemjerno da nam stavovi ostanu tek puke riječi na papiru. Osjećamo potrebu po njima i živjeti. Potaknuti suosjećanjem i solidarnošću za potrebe i prava obespravljenih – u ime onih koji tu snagu nemaju – odlučili smo biti hrabri, vidljivi, neponizni, neposlušni, nelojalni i destruktivni prema svim vidovima nasilja i diskriminacije.

Od svog osnutka Centar za građansku hrabrost promiče i potiče građansku hrabrost, feminističku solidarnost, osviještene vrijednosti sekularnog i evolucijskog humanizma i slobodoumlja, borbu za ljudska prava i rodnu ravnopravnost te se zalaže za jačanje kulture odgovornosti u suočavanju s prošlošću. Ovaj portal kao naš novi komunikacijski kanal nuditi će brojne vijesti, zanimljivosti, priče, analize i komentare s naše točke gledišta.

Biti će to poticajno mjesto izražavanja naših ireligioznih, humanističkih, feminističkih i ljudskopravaških stavova s ciljem ohrabrivanja i osnaživanja identiteta svih građanki i građana koji prepoznaju naše vrijednosti kao svoje.

 

Centar za građansku hrabrost
Comments (0)
Add Comment