Bleiburg, Karamarko i UDBA – karike koje nedostaju

Podsjećam da je Karamarko 2015-e doveo na Bleiburg oko 70000 ljudi. Nakon toga je na parlamentarnim izborima zajedno s desnim strankama osvojio više glasova od SDP-ove koalicije predvođene Milanovićem. No, tada su za Karamarka Bleiburg organizirali Vice Vukojević i Bože Vukušić. Njihova bivša najbliža suradnica, Bruna Esih, na Bleiburg  je došla kao izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Plenković je istintu govorio kad je za izborni neuspjeh HDZ-a optužio neke iz vodstva koji da se uopće nisu potrudili. Ne treba pogađati na koga je mislio. Oglasili su se oni sami: Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Miro Kovač. Kako je primijetio kolega Duhaček “u HDZ-u je počeo bratoubilački rat”.

. Duhaček dosta dobro analizira nastalu situaciju sa samonavodećim zaključkom: U pravu je Angela Merkel. Nacionalizam Andreja Plenkovića prihvatljiviji je od onih kakve promoviraju Kovač i Stier. Zaključak je istinit iako među premisama nedostaju neke da bi bio sasvim razumljiv u datom političkom kontekstu.

Duhaček nije u priču uveo Tomislava Karamarka, osim u djelu gdje piše o operativcu Milijanu Vasi Brkiću da je Karamarku pomogao da dođe na vlast.  A Karamarkov utjecaj mogao bi povezivati Brkića, Stiera, Kovača i Mislava Kolakušića, bez da su svi članovi zavjereničke skupine uopće svjesni iste, da međosobno dogovaraju nastupe i slično.

Miro Kovač, blizak Zdravki Bušić, koju Plenković šalje u hitnu mirovinu, nesvjesno je otkrio, bar u svom slučaju, udio Karamarka u ovoj priči o pobuni u HDZ-u. Kovač je zamjerio Plenkoviću što Karamarkove ljude nije stavio na listu, a Karamarko je upravo njega stavio na čelo HDZ-ove liste za prve hrvatske EU izbore 2013-e. Tada su u EU parlament pored Plenkovića iz HDZ-a ušli Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Zdravka Bušić.

Karamarko je po osvajanja vlasti s MOST-om postavio Miru Kovača za ministra vanjskih poslova RH. Kovač mu je prije toga sredio susret s Angelom Merkel kojeg se i ona sama posramila. Vidi se to i na zajedničkim fotografijama, a posebno po tekstovima u medijima da se Karamarko skroz osramotio, da mu je Kovač prevodio.

Iako je Davor Ivo Stier pomogao 2016-e, nakon otkrivanja ruskog skandala s Karamarkom, u rušenju istog, u zadnje vrijeme on se vrlo jasno približio Karamarkovim krugovima. Čak su i desničarski mediji kritizirali njegovo druženje sa Budimirom Lončarom, Stjepanom Mesićem i ruskim veleposlanikom Anvarom Azimovom na ispracaju novoimenovanog hrvatskog velepolsanika u Kinu, Daria Mihelina.

I njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea zanimaju odnosi Hrvatske i Kine, pa je priredio svečani ručak na koji je pozvao Daria Mihelina, a on svoje goste novinare, između ostalog Ivanu Petrović, urednicu na Novoj TV, koju osobito zanimaju procesi protiv UDBA-e u Njemačkoj.

Podsjećam da Karamarko nikada nije prekinuo sve veze sa Stjepanom Mesićem koji je jedan od najzaslužnijih patrona njegove karijere. Spomenuti veleposlanik prethodno je bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Na njegovom primjeru se može vidjeti koliki je još uvijek utjecaj starih kadrova jugoslavenskih tajnih službi: Budimira Lonča, radnika OZNA-e i šefa SID-a i suradnika UDBA-e Stjepana Mesića na hrvatsku vanjsku politiku. Svakako i Ruse zanima što Kinezi planiraju na ovom području, obzirom da su im sada oni ovdje veći konkurenti od EU i SAD-a. Tako će se Stier kao unuk ustaškog oficira družiti s komunističkim partizanima, a kad Plenković prvi put uvede reda u sve ono što se tog dana izvještava pod  Bleiburg, Stier će sutradan otići s Kovačevim i na hodočašće žrtvama partizanskih zločina u okolici Zagreba “Dani sjećanja na žrtve komunističkih zločina u Gračanima 1945. g.” Kovač će prethodno otići na Bleiburg kao Ruža Tomašić, Željko Sačić, Karlo Starčević, Ivan Lozo, Bruna Esih, Željko Glasnović i Zlatko Hasanbegović.

Davor Ivo Stier i Miro Kovač poklonili su se žrtvama partizanskih zločina u Gračanima, dan nakon komemoracije na Bleiburgu.

Karamarko je 2015-e doveo na Bleiburg oko 70000 ljudi. Nakon toga je na parlamentarnim izborima zajedno s desnim strankama osvojio više glasova od SDP-ove koalicije predvođene Milanovićem. No, tada su za Karamarka Bleiburg organizirali Vice Vukojević i Bože Vukušić. Njihova bivša najbliža suradnica, Bruna Esih, na Bleiburg  je došla kao izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Prošle, a osobito ove, Vice Vukojević, Bože Vukušić i Vladimir Šeks organizirali su odlazak na Bleiburg po sugestijama Andreja Plenkovića. Taj događaj nije  smio ničim zasjeniti predizborni skup HDZ-koji se istog dana na večer održavao u Ciboni, a gostovali su Markus Weber i Angela Merkel. Provokaciju su priredili jedino Velimir Bujanec (medijski promotor izborne liste Ruže Tomašić) pljunuvši kolegu Danijela Majića i nahuškavli na njega svoje vjerne pse, te  jedan obožavatelj Karla Starčevića iz HSP-a s ličkom kapum i U na njenoj gornjoj strani. No, ta dvojica nemaju veze s Andrejem Plenkovićem. Barem, ne više. U redovima HSP-a, zbog loših izbornih rezultata u koaliciji sa Nezavisnima za Hrvatsku, sada provode pripreme za ivanredni izborni stranački Sabor. Piše o tome Ivan Lozo.

Karamarkova ekipa izvan HDZ-a, poput recimo Željka Sačića iz ‘suverenista’ o tom događaju je jako ružno pisala. Posebno je se ružno o Merkel, Plenkoviću i Draganu Čoviću izrazio Zvonimir Jukić, Karamarkov obožavatelj iz Posušja i vjerni prijatelj braće Orešković.
Zdravka Bušić nije primjećena na događaju u Ciboni,  a Stier i Kovač su tamo došli nakon što je Kovač prvo posjetio Bleiburg. Njih su se dvojica još ubacila u prva dva reda, a Tomislav Karamarko je izgledao kao da su ga u Cibonu prošvercali izaslanici HDZ-a Frankfurt.

A onda je Stier dan prije izbora otišao na Hod za život koji je organizirala Željka Markić. Tu je pak u pravu Vladimir Šeks. Crkva nije kao do sada dala bezrezervnu podršku HDZ-u na izborima nego je stala iza Željke Markić, u koju baš i ne mogu imati povjerenja. Plenkovićev HDZ kao uzdanica Merkel i Webera na području bivše Jugoslavije u zaustavljanju utjecaja Rusije, a posebno jamac da će se prekinuti podrška politici raspada BiH, trećeg entiteta itsl, ne smije blagonaklono gledati na one s desnice koji rade suprotno. Otac Željke Markić, Marijo Živković za svoj rad bio je plaćan od strane ruskog oligarha. Željka Markić ima firmu u Beogradu i usko surađuje sa srbijanskim klerofašističkim udrugama i strankama na tzv svjeonazorskim pitanjima za smanjivanje ljudskih prava žena i LGBT populacije. U organiozaciju Hoda za život svojedobno je bila uključena i gotovo čitava obitelj osumnjičenika u njemačkim istraga za ubojstva emigranata, Tihomira Oreškovića, ukjučujući i snahu, urednicu na Novoj TV,  Ivanu Petrović.

Hervé Rousseau, Tomi Sunić i Jure Vujić zagrijani proslakom njihove kandidatkinje Ruže Tomašić u EU parlament.

Situacija sa suverenistima je još i gora. S njima vezu održava izraženi Karamarkov čovjek, Miro Kovač. On je pak valjda preko francuske veze, nedvojbeno nalinkan na tzv intelektuali gremij suverenista: Toma Sunića (inače osobnog prijatelja, Tomislava Mičića) i Juru Vujića, šogora Bože Vukušića. Sa Sunićem i Vujićem u stožeru Ruže Tomašić, slavio je i bivši agent francuske vojne službe u Hrvatskoj, Hervé Rousseau, svojedobno poslovno povezan sa Ivom Sanaderom i Tomislavom Karamarkom. Naravno, Hervé Rousseaua je i veliki obožavatelj Marine Le Pen. Sunića i Vujića financirao je svojedobno isti onaj ruski oligarh kao i oca Željke Markić.

Na veze Milijane Vase Brkića i Tomislava Karamarka sa Rusima ne vrijedi posebno trošiti riječi.

Zgodno je na koncu podsjetiti da je firma Karamsrkove supruge Ane Šarić Karamarko angažirana u marketinškim kampanjama Georga Gavrilovića, za kojeg sam jasno pokazao u kakvoj je vezi sa Perkovićevim udbaškim gremijem.

Dakle, Plenković se trenutno nalazi pod prekomjernim granatiranjem lijeve i desne strane UDBA-e. I to su urotničke prakse koje su dovoljno vidljive i smrdljive da ne  bismo smjeli okretati glavu na stranu da ih ne vidimo  i čujemo njihov mučan zadah. Govno ne možeš drugačije ukloniti s poda, ako ga ne diraš, a onda tek jače smrdi. Ne odgovara ni Plenkoviću taj vonj, ali on samouvjereno očekuje poklon njemačkog pravosuđa u vidu novih optužnica za udbaška ubojstva, a to je doista takva bomba od koje se Plenković mora bojati da će nastradati kao kolateralna žrtva kao što se dogodilo Karamarku kad je grmio o lustraciji u predizbornoj kampanji,a a onda kao potpredsjednik Vlade, ali u svojstvu bivšeg šefa SOA-e ishodio za sebe i glavnog savjetnika šefa SoA-e Daniela Markića, Miroslava Musića potvrdu SOA-a da im je zbog zaštite hrvatskih nacionalnih interesa zabranjeno svjedočiti u procesu Perkoviću i Mustaču. Taj Karamarkov potez, Bože Vukušić je u jednom cirkularnom mailu prokomentirao kao kretenizam kojim je ovaj samo potvrdio dojam javnosti da su Josip Manolić i Ante Barišić bili u pravu kad su ga razotkrili kao suradnika jugoslavenskih tajnih službi. Vukušić je tada prionuo na rušenje Karamarka i dovođenje na čelo HDZ-a Plenkovića, kojeg je već gurao Vladimir Šeks. Bože Vukušić i njegov arhiv iz UDBA-e mogli bi odigrati značajnu ulogu u neutraliziranju kako samo Karamarka, a onda i čitave te njegove ekipe rušitelja Plenkovića.

 

https://vimeo.com/339698940

 

Rušenje Ruže Budimir Tomašić započelo je u novinama koje plaća Plenkovićeva Vlada, Novostima. Izdavač Novosti je Milorad Pupovac, koalicijski Plenkovićev partner, neformalni i na ovim izborima za EU parlament.

Taj je put potpisana prezimenom Tomašić, koje je uzela od supruga nakon što se udala iste godine. Pored pjesme objavljena je i čestitka supružnika Tomašić na tridesetogodišnjem radu spomenutog zavičajnog udruženja. Na pitanje zašto je, kako tvrdi, tuđe pjesme objavljivala pod svojim imenom, odgovorila nam je da je ‘to bio dio plana da jednom preuzmem Hrvatski oslobodilački pokret u Kanadi u koji sam se učlanila 1976. godine’.

Riječ je o organizaciji koju je osobno osnovao Ante Pavelić, kao prirodni nastavak metoda i ciljeva ustaškog pokreta. Od svoga osnutka pa sve do danas ta se organizacija temelji na ustaškim načelima, veličanju Ante Pavelića, Andrije Artukovića i drugih ustaških ratnih zločinaca. U vrijeme kada su Ružu Tomašić pripremali da ‘preuzme’ HOP, ta je organizacija preko svoga lista Nezavisna Država Hrvatska otvoreno zazivala revolucionarne terorističke metode ustaškog pokreta. Isto ‘mentorsko’ opravdanje, naime da je to bilo u cilju preuzimanja HOP-a, Tomašić je dala i za višegodišnje nošenje ustaške uniforme u javnosti, po brojnim hrvatskim domovima u Kanadi, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hrvoje Šimičević, portalnovosti.com, 31. svibnja 2019.

Ruža Tomašić je i ove godine u sklopu predizbornih aktivnosti otišla na Bleiburg i pokazala koliko ju teme p iz prošlosti više ne zanimaju doli položaj hrvatskih ribara u EU.

Pupovac je istodobno glavna meta svog tog udboustaškog klateža. Ali Ruža Tomašić, koliko god je u izjavama za druge medije izgrađivala poziciju nekog tko je izašao kao pobjednik, još je u prvoj izjavi za Novosti pokušala opravdati svoje oblačenje u ustašku u uniformu i recitiranje oda Paveliću, nekom akcijom infiltrirnja dubljeg u HOP i rušenjem Srećka Pšeničnika. To je isto kao da je rekla, ja sam za radila za UDBA-u i glumila ustaškinju da te teroriste razorim iznutra. Valjda je mislila da su Novosti neki udbaškojugonostalgičarski list kojem će sjesti takvo opravdanje, pa ju možda još uzdignu u sveticu kao Dragu Pilsela ili Jasnu Babić. Valjda kad je shvatila da se samo odala, krenula je opet jačati proustaški stav i vrijeđati Pupovca. Za mnoge koji su vjerovali u priču Dobroslava Parage da je Ruža Tomašić, kao pripadnica Tuđmanova osiguranja, dojavila vrhu HSP-a informaciju kako je u blizini Tuđmana čula razgovor o pripremi ubojstva Ante Paradžika. A da je kasnije, kao ‘prava udbašica’ odbila ponoviti službeno u sklopu Paragine prijave protiv vrha vlasti. Podsjećam da je postupajući državni odvjetnik u slučaju ubojstva Ante Paradžika, bio Ante Nobilo. On je to ubojstvo  okvalificirao kao nesretni slučaj, a ne urotu. Još je ciničnije da je Stjepan Mesić službeno primio jedno izaslanstvo branitelja u kojem je bio i jedan od ubojica Ante Parađika, Željko Vučemilović Grgić.

Kako doznajem iz krugova bliskim Andreju Plenkoviću, u pripremi je i micanje šefa SOA-e Daniela Markića koji je više linija povezan s ovom Karamarkovom urotničkom strukturom. Uostalom njega, njegov savjetnik Miroslav Musić, povezuje i s Karamarkom, za čijeg je mandata u SOA-i ovaj bio predstavnik SOA-e u Bugarskoj, u rangu ministra savjetnika formalno podređen tadašnjem veleposlaniku Draženu Vukovu Coliću. A Musića se povezuje i s Josipom Perkovićem, čijeg je oca nakon karijere u BiH UDBA-i još 1989-e  Josip Perković prebacio u Hrvatsku. Miroslav je ostavljen u mostarskoj UDBA-i zajedno s Ivanom Bandićem dočekati demokratske promjene i zaposliti se u Perkovićevoj ispostavi SIS-a u Mostaru, pod formalnim šefom Ivom Lučićem.

Markić će biti uklonjen u tišini i poslan negdje u diplomaciju, ne treba čuditi ako ga pošalju u neku frankofonsku zemlju  (izuzev Francuske) obzirom na njegovo znanje jezika. Na njegovo mjesto Plenković namjerava dovesti Mirka Bilandžića, svojevremeni protege Ozrena Žuneca, koji je jedno kratko vrijeme bio šef HIS-a. Mirko Bilandžić je prihvatljiv i Miroslavu Tuđmanu, kojega Plenković želi zadržati u HDZ-u.

 

[box type=”custom” color=”#000000″ bg=”#99adbf” border=”#82381d”]P.S. Upravo Nobilova i Cvitanova  ‘ugledna ekipa” s Tududićevog  “udbaškog derneka’, često diskvalificira Božu Vukušića da je on ubojica iz Njemačke i da ga je pomilovala Tuđmanova vlast, pa onda on iz “higijenskih razloga” ne bi smio javno istupati (Žarko Puhovski, Ivo Josipović). Neistina je da je hrvatska vlast pomilovala Božu Vukušića. On bi i ovako i onak nakon 2/3 odslužene kazne od uglavnom stvarnih 15, od presude na doživotni zatvor. Njemu je na zahtjeve iz Hrvatske nakon 7,5 godina samo određen progon iz Njemačke, bez uvjeta da dosluži kaznu u Njemačkoj. U Njemačku smije samo kao svjedok istraga i suđenja udbaških ubojstava.

Za razliku od njega Josip Perković i Zdravko Mustač su u Njemačkoj osuđeni na doživotne zatvore zbog organiziranja najpoznatijeg udbaškog ubojstva, bivšeg dirketora u INA-i Stjepana Đurekovića. Lijevo-liberalna krema koja je uključivala i neke bivše najviše državne dužnosnike, predsjednike, premijere, ministricu vanjskih poslova, nositelje pravosudne vlasti, sigurnosnog aparata, novinarske bardove… ne vjeruje u njemačku presudu protiv Perkovića i Mustača, javno napada hrvatsku vlast kao slugansku u odnosu na Njemačku, vrši javni pritisak da nadležni hrvatski sudovi barem kod prevođenja presuda, što se tiče duljine zatvora, istu smanje na najmanju moguću mjeru. I onda se zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dinko Cvitan naljuti kad za te njegove uglednike i njega samog kaže da su sudionici “udbaškog derneka”.[/box]

nastavlja se

Ante PavelićBruna EsihDaniel MarkićDanijel MajićDavor Ivo StierDražen Vukov ColićHervé RousseauIvan LozoIvo LučićIvo SanaderJosip PerkovićJure VujićKarlo StarčevićMarine Le PenMario ŽivkovićMilorad PupovacMiro KovačMiroslav MusićRobert KlinkeRuža TomašićStjepan MesićTom SunićTomislav KaramarkoŽeljka MarkićŽeljko GlasnovićŽeljko SačićZlatko HasanbegovićZvonimir Jukić
Comments (6)
Add Comment