Državni vrh na Badnjak o Perkoviću u restoranu “Baltazar”

Državnička ekipa se baš u restoranu “Baltazar” usuglasila da je krajnje nedopustivo i sluganski izručiti jednoj bahatoj europskoj sili najmračnije prošlosti prošloga stoljeća (Njemačkoj), čovjeka koji je najprofesionalnije štitio nacionalnu sigurnost antifašističkih tvorevina SFRJ i njene sljednice RH. Moj insider nije dugo boravio u Baltazaru, ali kune se da je usuglašavanje navedenih državnika, kako treba upotrijebiti sva raspoloživa sredstva od pravosuđa, medicinara, pravnika i diplomacije da ikona naše nacionalne sigurnosti ostane u zemlji, neocrnjenog imena eventualnom osuđujućom presudom za ubojstva “tamo nekih terorista”, proteklo u stvarno prijateljskoj atmosferi.

 

 

Josipu Perkoviću na Božić je pozlilo pa je završio na Hitnoj pomoći. Zbog jakih bolova izazvanih bubrežnim kamencem, kao i jake srčane aritmije, hospitaliziran je. Riječ je o kroničnim problemima, no dosad tegobe s bubrezima nisu bile praćene i srčanim problemima. U bolnici je boravio tri dana te je pušten na kućnu njegu. Njegovi obiteljski prijatelji kažu da mu je zdravlje narušeno očito zbog vrhunca neizvjesnosti u kojoj se našao zbog skore aktivacije eurouhidbenog naloga i rješavanja njegova pravnog statusa. Zbog srčanih smetnji trebat će mu u bolnici napraviti temeljitije pretrage. (dai)

Tako to danas piše Večernji list u okviru uz opširniji tekst Ivanke Tome najavljen na naslovnici.

Naslovnica Večernjaka od 28. 12. 2013 zapravo najavljuje neizručenje Josipa Perkovića.

A baš kad je Perković drugog dana ležao u bolnici, 26. 12. 2013. (Večernjak ne javlja u kojoj, pa ni koji su se liječnici o njemu brinuli), prijatelji i zaštitnici najpoznatijeg i najtraženijeg optuženog svjetskog špijuna: bivši predsjednik Stjepan Mesić, aktualni premijer Zoran Milanović i sadašnji predsjednik Ivo Josipović, gastronomski su uživali u veselom ozračju u elitnom zagrebačkom restoranu “Baltazar”.

Prema dojavi mog insidera, državnička ekipa se baš u restoranu “Baltazar” usuglasila da je krajnje nedopustivo i sluganski izručiti jednoj bahatoj europskoj sili najmračnije prošlosti prošloga stoljeća (Njemačkoj), čovjeka koji je najprofesionalnije štitio nacionalnu sigurnost antifašističkih tvorevina SFRJ i njene sljednice RH. Moj insider nije dugo boravio u Baltazaru, ali kune se da je usuglašavanje navedenih državnika, kako treba upotrijebiti sva raspoloživa sredstva od pravosuđa, medicinara, pravnika i diplomacije da ikona naše nacionalne sigurnosti ostane u zemlji, neocrnjenog imena eventualnom osuđujućom presudom za ubojstva “tamo nekih terorista”, proteklo u stvarno prijateljskoj atmosferi.

Da mu je svjedočio i Saša Perković, “bolesnikov” i optuženikov sin, aktuavni savjetnik predsjednika Josipovića zadužen za nacionalnu sigurnost, koji se družio sa kćeri bivšeg predsjednika Mesića, Dunjom, zaposlenicom Ministarstva vanjskih poslova. Saša je povremeno veselo telefonirao, pretpostavlja se ocu. A na trenutak je i napustio skup. Sad, ne znam se je li posjetio oca u bolnici, ako je ovaj uopće u bolnici i bio, ili ga je obišao na nekom drugom mjestu da mu prenese da ga državni vrh nema namjeru predati.

 

Predsjednik Ivo Josipović rukuje se s direktorom restorana “Baltazar” Igorom Čimburom, a u pozadini razdragano čavrljaju Saša Perković i Dunja Mesić

Bivši pripadnik predsjednikova osiguranja također me upozorio da je Saša Perković na Badnjak, dan prije nego mu je otac navodno završio u klinici  Vuk Vrhovec, bio na misi u zagrebačkoj katedrali sa suprugom Leilom, liječnicom u čijem stanu u Bauerovoj živi optuženik za teško ubojstvo, njen svekar Josip Perković.

Agnostik Ivo Josipović sa suprugom Tanjom, porijeklom iz kninske krajine, na misi za Božić u katedrali. Red iza njega savjetnik mu za vjerske organizacije i deklarirani supernumerarij u Opusu Dei Stijepo Bartulica. Pored njega Saša Perković, čijeg oca navodno upravo odvoze u bolnicu i liječnica citologinja sa Svetog duha dr. Leila Perković, u čijem stanu u Ulici Antuna Bauera 19 žive Josip i Dragica Perković.

Baltazar je poznat i inače kao sastajalište kontroverznih političara, diplomata, špijuna, novinara (tamo je i legendarni reporter, urednik i intervjuist Jutarnjeg lista Zlatko Šimić proslavio vjenčanje), poduzetnika, sudaca…

Kod vlasnika Slobodana Bobe Čimbura, čijeg je brata Željka Čimbura, bivši predsjednik Stjepan Mesić poslao za veleposlanika u Maleziju, čest je gost bio Ivo Sanader. Novopečenog hrvatskog premijera 2003. u “Baltazaru” je upoznao moj prijatelj njemački novinar Norbert Mappes-Niediek. A karizmatični Splićanin, sad se pokazalo da je živio u vječnom strahu od povratka bijede iz djetinjstva, tom je prigodom Norbertu obećao da će demokratizirati ne samo Hrvatsku već i HDZ.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, vlasnik “Baltazara” Slobodan Bobo Čimbur (Mesić ga je na kraju svog mandata 2010. odlikovao  Spomenicom domovinske zahvalnosti), predsjednik Ivo Josipović i direktor restorana Igor Čimbur.

Šefa tajne službe ministarstva vanjskih poslova SID-a, a kasnije i saveznog sekretara za inostrane poslove SFRJ, Budimira Lončara redovito se može vidjeti kako se hrani u dvorištu na početku Nove vesi. Ima to mjesto izuzetan međunarodno špijunsko sigurnjački štih. Spomenuti vlasnikov brat, Željko Čimbur bio je od 1989. do 1993. predavač u Centru za međunarodne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

A mentor mu je bio nitko drugi nego glasoviti stručnjak na tom fakultetu za Obranu i zaštitu, s doktorskom disertacijom ‘”Političko pravni aspekti suradnje europskih socijalističkih država”, prof. dr. Radovan Vukadinović. Mnogi bivši Vukadinovićevi suradnici i studenti na “Obrani i zaštiti”, kolegiju koji je stvarao kadrove za potrebe JNA, poput Milana Bandića, Siniše Tatalovića ili Vlatka Cvrtile i danas se sa sjetom na jeziku, usnama i grlu sjećaju fešti povodom promocija, godišnjica i sličnih prigoda, koje je Vukadinović za svoje pulene, preko braće Čimbur, organizirao u “Baltazaru” devedesetih godina prošlog stoljeća.

Nakon što je Željku Čimburu istekao veleposlanički mandat u Maleziji gdje ga je poslao Mesić, 20.02.2009. predsjednikje svom omiljenom diplomatu iz Vukadinovićeve škole uručio vjerodajnice za Indoneziju.

I propali splitski gradonačelnik i posrnuli poduzetnik Željko Kerum običavao je po dolasku u Zagreb svitu svojih ulizica izvesti na večeru u konobu novozavjetnog imena. A i katoličko pokajnički građevinski osječki tajkun Drago Tadić smatrao je da to idealno mjesto da predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu, čija je obitelj nedavno sinu kupila luksuzan stan, ponudi mito za informaciju o odluci suda o presudi ratnom zločincu Branimiru Glavašu.

I tko zna, da se Hrvatinu od restoranskog žamora u biblijskom okružju nije učinilo da mu je do uha dopro glas da i njega USKOK i policija drže pod mjerama, moguće je da bi Sotona koji opsjeda svakog bio on vjernik, agnostik ili ateist, razbio i njegovu granitnu vjeru u pravdu i poštenje. Ovako, predsjednik Vrhovnog suda, koji će imati iznimnu ulogu u odlučivanju o neizručenju Josipa Perkovića pretežno kršćanskoj, ali sekularnoj Njemačkoj, rekao je u sebi: Bježi od mene Mamone, Sotonin slugo” i još težak od neprovarenih baltazarskih ila i pila, koliko su ga noge čvrsto nosile zemljom otrčao prijaviti DORH-u da su ga pokušali korumpirati. Posvjedočio o tome i na suđenju Glavaševim suradnicima, a za nagradu prijatelj Ivo Josipović ga predložio za još jedan u nizu mandata na čelu Vrhovnog suda.

Sportski odjeveni slaveći Božić i zavjet za Josipa Perkovića: mlada SDP-ova nada Igor Čimbur, državnik Zoka Milanović i ugostiteljsko-građevinska legenda Bobo Čimbur

Valja reći koju i o ukusno odjevenom direktoru restorana “Baltazar”, koji se potrudio na fb stranici restorana objaviti ovdje prenesene fotografije sebe i naših časnih muževa. Igora Čimbura su mediji dugo svrstavali u vrh zagrebačke zlatne mladeži.

Pred 4 godine, kad je imao 26 godina , 03. kolovoza u četiri sata ujutro izazvao je požar na Paklenom otočiću Sveti Jerolim ispalivši s gumenog glisera dugačkog 12 metara u šumu signalnu raketu nakon što se nasukao na otok s još osam članova posade. Vozio je najveći gumeni gliser na Jadranu, vrijedan oko 250 000 eura, a s njim su pored nekoliko pripadnika hrvatske zlatne mladeži, bili i neki egzotični stranci, među kojima, navodno, i sin jednog poznatog sultana iz Saudijske Arabije. Očito se na gumenjaku žestoko tulumarilo jer su spasiocio na njemu pronašli dosta boca alkoholnih pića, CD-ova i sličnih rekvizita za razuzdanu morsku zabavu.

Službeno je izviješteno da je Igor Čimbur pri nasukavanju slomio nogu, u panici ispalio dvije rakete. Prvu je usmjerio u vlastiti trbuh, ali se promašio, a drugu u zaštićenu šumu. Požar su vatrogasci lokalizirali u 7 ujutro, ali taj dio koji je vatra zahvatila izgarao je još i u popodnevnim satima.

Na svom fb profilu direktor restorana Baltazar voli se pohvaliti i ovakvim fotografijama

Igor je, kako mi tvrdi insider s večere stožera državnika za zaštitu Josipa Perkovića, i dalje zaigrano ambiciozan iako se nedavno i zaručio. Blizak je sa zagrebačkim SDP-ovcima iz kruga koji je kreirao Zoran Milanović. U fejsbukovskom CV-u si je upisao da je radio na RTL-u i u Agrokoru. Da je vlasnik IC12 -konzultantske tvrtke koja pruža usluge operativnog i strateškog savjetovanja vezanog za koncepte,marketing i promociju.

Direktor je očevog restorana “Baltazar”. Član je nadzornog odbora u tvrtki Miramare centar, kojoj su vlasnici njegov otac, Vlado Leko (rođak Anđelka Leke iz HUP-a) i stanoviti Drago Erceg. Više o toj megalomanskoj građevinskoj tvrtki koja očito ima dobre veze s ljudima bliskim Milanu Bandiću, odnosno Gradskom poglavarstvu, pisao je kolega Ivan Pandžić.

 

Branko HrvatinDunja MesićIgor ČimburIvo JosipovićIvo SanaderJosip PerkovićLeila PerkovićMIlan BandićNorbert Mappes-NiediekRadovan Vukadinovićrestoran BaltazarSaša PerkovićSiniša TatalovićSlobodan ČimburStijepo BartulicaStjepan MesićVlatko CvrtilaŽeljko ČimburŽeljko KerumZoran Milanović
Comments (3)
Add Comment