45lines in 60seconds (1) : Početak kraja udbaške hobotnice

“Početak kraja” prva je epizoda nove vlogerske edicije “45lines In 60seconds”, koju pokrećem kako bih ukratko objasnio nastavak minhenskih procesa udbaškim ubojicama.

Na stranici 45lines.com zadnjih mjeseci gotovo isključivo sam se bavio pripremama za drugo poluvrijeme njemačkih procesa za udbaške zločine nad hrvatskim iseljenicima. U namjeri da posjetiteljima olakšam snalaženje među silnim tekstovima pokrenuo sam posebnu vlog ediciju “45lines In 60seconds“. U kratkom video komentaru čija duljina će biti oko jedne minute, možda koju sekundu više, nastojat ću pojasniti osnovne tematske cjeline i ukazati na glavne aktere ove priče.

Osumnjičenici i zaštitnici. Vidi li se budućnost na dnu čaše?

Današnji uradak “Početak kraja” ne bavi se Josipom Perkovićem i Zdravkom Mustačem koji čekaju skoru pravomoćnu presudu za ubojstvo Stjepana Đurekovića. Ta priča nam je poznata. Odvjetnik udbaša Anto Nobilo i njihov beogradski pomagač Božidar Spasić, požalili su se da nepravomoćna osuđujuća presuda ništa ne vrijedi jer sud nije ustanovio neposredne počinitelje ubojstva. To sa zakonitošću sudskog postupka, dakako, nema veze, ali je važno, i unatoč svima onima koji su se trudili da počinitelji ostanu nepoznati, i protiv krvnika će uskoro biti podignute optužnice, a u Hrvatsku poslani EUN-i.

Možda 45lines In 60seconds ne doživi neku osobitu produkciju. Moguće da sve ostane samo na ovom videu. No, to nikako ne znači da o istoj temi neću pisati, odnosno da se drugo poluvrijeme ne približava kraju.

Anto NobiloBože VukušićBožidar SpasićJosip PerkovićMilan ŠtimacTihomir OreškovićVladimir ŠeksZdravko MustačZvonka Bušić
Comments (1)
Add Comment