Ovaj Portal promovira ljudska prava, sekularnost i slobodu izražavanja

Autor:

Željko Peratović

Potpredsjednik Centra za građansku hrabrost. Autor i glavni urednik 45lines.com. "Ich werde über eure schreckliche Vergangenheit schreiben, die zur Geschichte werden wird."

Vezani članci

4 Comments

 1. Pingback: Gojko Šušak se u Americi i Kanadi družio s udbašima - 45lines

 2. Pingback: M. Lončar: Otvoren za nastupe Kesovije, Cetinić i Oreškovića - 45lines

 3. 2

  Milan Boban

  PoZDrav i to veliki prijatelju i starom borcu Valdi Glavaš kojem ovim putem želim čestitati Sretan Uskrs! i nadolazeći najdržavotvorniji hrvatski državni praznik Deseti Travnja!
  Slažem se sa gosp. Glavašem u njegovoj izjavi, jer je istinita, a također ovim putem želim poZDraviti gosp. Željka Peratovića i čestitati mu na njegovu radu i trudu iznoseći SKORO IZ ZABORAVA mnoge “zaboravljene” dogodovštine hrvatske političke emigracije. Gosp. Željko Peratović uz najbolju volju i želju da iznese pred hrvatsko općinstvo živu živcetu hrvatsku istinu, potkradu se i neke neistine. Na te neistine gosp. Vlado Glavaš upire prstom. Osobno volim čitati i pratiti pisanja gosp. Ž. Peratovića iz kojih se mogu izvući mnogi koristni izvori za svaku daljnju razradu.
  Što se tiče da je Zdravka Bušić-Logarušić rodica pok. Bruni Bušić, s moje strane je upitno; osim što imaju isto prezime. Ja sam to tako čuo davno prije pogibije Bruna Bušića a gdje je istina, ne znam.
  S poštovanjem. Mile Boban.

  Odgovori
 4. 1

  Vlado Glavaš

  Poštovani gosp. Peratović,
  pozorno sam pročitao ovaj Vaš prikaz koji me je razočarao jer obiluje brojnim dezinformacijama. Navodne dokumente s kojima potkrepljujete svoje izvješće su čista krivotvorina. Zapravo se temelji na uličnim pričama – rekla – kazala. Vi se možete slagati ili ne slagati s nekim ljudima, ali nitko nema pravo iz nekih neprihvatljivih interesa nazivati ovog ili onog, ovim ili onim imenom, suradnikom ovog ili onog sustava, a što je tužno i žalosno.
  Ovog puta ne ću ulaziti u raspru cijelog teksta koji obiluje brojnim traćem, ali ću Vam dati do znanja samo par činjenica pa Vi ocjenite tko je u pravu.
  Ovo što pišete da su HNO i HDP vodili UDB-a i FBI je nepoznavanje činjenica ili prava zloća. Jednu i drugu organizaciju su vodili iskreni domoljubi i zbog svog domoljubnog rada sigurno ni jednoj službi to nije odgovaralo pa su zato ubacivali svoje doušnike koji su uz svoj zadatak radili i na širenje laži i ogovaranja ključnih ljudi, prozivajući ih suradnicima Moskve, Beograda i… HNO nije se nikada utopio u HDP, već je pomagao u njegovom radu na terenu. HNO je jedina politička organizacija koja je već u travnju 1990. zamrzao svoj rad i izravno se stavio na raspolaganje dr. Tuđmanu i HDZ-u. Nadalje, Tihomir Orešković nije došao kod Stipe Šege i Vlade Glavaša već kod Mate Milkovića, nikada nije bio moj prijatelj a ni suradnik u Otporu – posebno na radiju kojeg sam ja vodio. Tihomir je bio jedan od suradnika na radiju kojeg je pokrenuo Marko Lončar. Marko Lončar nije nikada bio moj prijatelj iako smo više godina zajedno bili u HNO, već sam ga ja raskrinkao kao suradnika FBI i UDB-e. I to na sastnku odbora HNO u Chicagu. Neka bude toliko…
  Pozdrav, Vlado Glavaš

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2014 45lines. All Rights Reserved